هدف این نشست "بررسی اولویتها و هماهنگی فعالیت های کمک کنندگان بین المللی برای افغانستان" خوانده شده است.
سفارت ترکیه در کابل در شبکه ایکس، توییترسابق، روز چهار شنبه ۹ اپریل این نشست را برای بحث در مورد اولویت ها و برنامه های جامعه جهانی برای افغانستان و هماهنگی فعالیت های کمک کنندگان برای این کشور مهم خوانده است.
به اساس معلومات این سفارت نشست (ACG) به تاریخ ۹ اپریل آغاز شده و روز پنجشنبه ۱۰ اپریل نیز ادامه می یابد.
برخی از آگاهان امورسیاسی نشست استانبول را فرصتی برای فراهم شدن اجماع تازه برای کمکها به مردم افغانستان می دانند.
طارق فرهادی آگاه سیاسی به رادیو آزادی گفت که نشست استانبول میتواند سرآغازی برای جلب کمک های شماری از کشور ها باشد.
او در صحبت با رادیو آزادی همچنان گفت "با آن که شرایط اقتصادی ترکیه محدود است اما امیدواری بر این است که بتواند کمک کشورهای خلیج را که پول بیشتر دارند جلب کند کشورهای مثل عربستان سعودی،امارات و قطر بیشتر کمک کنند بخاطر که اگر امریکا کمک نمی کند ضرورت و نیاز کمک در افغانستان از بین نمی رود."
همچنان شماری دیگر از آگاهان سیاسی نشست گروه هماهنگی در استانبول ترکیه را برای افغانستان حایز اهمیت حیاتی و سرنوشت ساز می خوانند.
غوث جانباز یکی از این آگاهان در صحبت با رادیو آزادی گفت که قطع کمک های امریکا می تواند سردرگمی و بی نظمی را در ارائه کمک های بشردوستانه بوجود بیآورد ،اما نیاز است برای ادامه کمک های بشردوستانۀ سایر کشور ها میکانیزم مشخصی ایجاد شود.
او گفت "مهم است که در این جلسه گروه هماهنگی، میکانیزمی روی دست گرفته شود که کمک ها مشروط به این شوند که آدرس های نیازمند مشخص شوند و به همان آدرس ها یعنی مردم افغانستان مخصوصا این کمک ها به قریه ها و قصبات برسد.»
پیش از این دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (UNAMA) به تاریخ ۷ اپریل در اعلامیۀ در مورد نشست (ACG) در شهر استانبول ترکیه از تمویل کنندگان بین المللی خواست تا به حمایت حیاتی خود از مردم افغانستان در سال ۲۰۲۵ ادامه دهند، زیرا به گفتۀ این سازمان نزدیک به ۲۳ میلیون نفر در این کشور به کمک نیاز دارند.
یونوما افزوده که افغانستان دومین بحران بشردوستانه بزرگ جهان را تجربه میکند و نیازمند کمکهای فوری از جامعه جهانی است.
این خواست در حالی مطرح می شود که دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده بتاریخ ۷ اپریل در یک نشست خبری باری دیگر به ادامه ارسال پول برای کمک های بشردوستانه به افغانستان تحت کنترل طالبان مخالفت نشان داد.
خبرگزاری رویترز هم به روز چهارشنبه ۹ اپریل گزارش داده که ایالات متحده امریکا برنامه های کمک های خارجی تعلیق شده خود، از جمله کمک های غذایی اضطراری، برای افغانستان، را از سر نمی گیرد.
درعین حال وزارت خارجه امریکا گفته که تعدادی از برنامه های کمک های غذایی اضطراری برای افغانستان را به دلیل این که این کمک ها به نفع طالبان استفاده می شود متوقف کرده است.
بر اساس گزارش ها، ایالات متحده امریکا در سه سال گذشته بزرگترین کمک کننده به افغانستان بوده و بیش از سه میلیارد دالر به این کشور کمک کرده است.
پیش از این، اداره های مختلف بین المللی با نشر گزارشهایی گفته اند که به دلیل دخالت طالبان، بیشتر کمکهای بشردوستانه به افغانهای نیازمند نمیرسد.
با آن که مقامات مختلف حکومت طالبان این ادعا ها را رد کرده گفته اند که در توزیع کمک های بشردوستانه دخالت نمی کنند، اخیرا نهاد بینالمللی کمک رسان موسوم به "گروند تروت سلوشنز" گفت که بیش از نیمی از مردم افغانستان در مورد رسیدن کمک ها به نیازمندان بیباور هستند و از تصمیمگیریهای غیرشفاف در مورد انتخاب دریافتکنندگان این کمکها ناراضی اند.