خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه ۹ اپریل به نقل از منابع متعدد گزارش داده که اداره رییس جمهور دونالد ترمپ ترمپ قصد دارد برنامه های کمک های غذایی اضطراری به لبنان، سوریه، سوماليا، اردن، عراق و اکوادور را از سر بگیرد.
همزمان با این، وزارت خارجه ایالات متحده تأیید کرده که تعدادی از برنامه های کمک های غذایی اضطراری برای افغانستان را به دلیل این که این کمک ها به نفع طالبان استفاده می شود متوقف کرده است.
تمی بروس، سخنگوی این وزارت در یک کنفرانس خبری به تاریخ ٨ اپریل گفت "برنامه جهانی غذا (WFP) بیشتر کمک های مالی خود به یمن و افغانستان را به دلیل نگرانی هایی مبنی بر اینکه این کمک مالی به نفع گروه های تروریستی مانند حوثی ها و طالبان است، بر اساس یک فرمان اجرايی به حالت تعلیق درآورده است."
خانم بروس همچنان گفت که این تصمیم پس از ارزیابی های استخباراتی و نگرانی های طولانی مدت در مورد مداخله طالبان در فعالیت های بشردوستانه، گرفته شده است.
این در حالی است که رویترز به تاریخ ٨ اپریل به نقل از مقامات امریکایی گزارش داد که دولت امریکا بیشتر یا تمام کمک های خود به ارزش ١.٣ میلیارد دالر را به ده ها کشور از جمله افغانستان و یمن قطع کرده است.
دونالد ترمپ، رییس جمهور ایالات متحدۀ امریکا پیش از این در ماه جنوری سال جاری میلادی طی یک فرمان اجرایی تمامی کمک های خارجی این کشور را برای سه ماه به حالت تعلیق درآورده بود که این مسئله بر زندگی نیازمندان در افغانستان تأثیر منفی گذاشته و همچنین منجر به توقف پروژه های مختلف نجاتبخش در این کشور شده است.
آقای ترمپ گفته که این کمک ها باید مورد ارزیابی قرار گیرند ،زیرا به گفته او با منافع و ارزش های ملی امریکا همخوانی ندارند.
برخی از افغانها میگویند که در شرایط سخت اقتصادی قرار دارند و به کمک های خارجی نیازمند استند.
شاه زمان ۶۰ ساله باشنده ننگرهار که سرپرستی خانواده خود را بر عهده دارد، به رادیو آزادی گفت "امروز صبح از خانه بیرون رفتم، هنوز یک روپیه به دست نیاوردم. اوضاع خیلی بد است. به این جگرخون استم که خانه نداریم، در خانه کرایی زندگی میکنیم و هر ماه صاحبخانه بالای سرم ایستاد است و کرایه میخواهد. ما به پیدا کردن نان خود حیران هستیم."
محمد یوسف، باشنده مهترلام مرکز ولایت لغمان به رادیو آزادی گفت که به دلیل بیکاری با مشکلات شدید اقتصادی مواجه است.
"کار نیست. فقر روز به روز بیشتر می شود. مردم حیران هستند که چگونه یک لقمه نان برای شب بخرند. اگر به شهر بروید و از هرکسی بپرسید، به شما می گوید که یک لقمه نان برای شب نداریم."
افغانهای نیازمند از کشورهای کمک کننده، به شمول ایالات متحده میخواهند که افغان ها را در این شرایط سخت تنها نگذارند.
این در حالی است که سیندی مککین، رئیس برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد، روز سهشنبه، ۸ اپریل، هشدار داد که قطع کمکهای غذایی اضطراری میتواند برای میلیونها نفر که با گرسنگی شدید مواجه هستند، "حکم مرگ" باشد.
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) گفته که در حال حاضر بیش از نیم جمعیت افغانستان، یعنی نزدیک به ۲۳ میلیون نفر، به کمک های بشردوستانه نیاز دارند.