پس از درخواست رئیسجمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ، برای مذاکرات مستقیم با ایران در مورد برنامه هستهای این کشور، وزیر امور خارجه ایران، عباس عراقچی، پیشنهاد مذاکرات مستقیم با واشنگتن را رد کرد.
در بیانیهای که در تاریخ ۶ اپریل توسط وزارت امور خارجه ایران منتشر شد، عباس عراقچی گفت که تهران آمادگی برگزاری مذاکرات غیرمستقیم با واشنگتن را دارد.
او گفته بود: «ایران خود را برای تمام حوادث ممکن یا محتمل آماده نگه میدارد و همانطور که در دیپلماسی و مذاکرات جدی است، در دفاع از منافع ملی و حاکمیت خود نیز قاطع و جدی خواهد بود.»
اظهارات عراقچی سه روز پس از آن مطرح شد که ترمپ خواستار «مذاکرات مستقیم» با تهران شد و گفت که این نوع مذاکرات «سریعتر» است و نسبت به استفاده از واسطهها درک بهتری را ارائه میدهد.
مسعود پزشکیان رئیسجمهور ایران، روز گذشته گفت که تهران آماده است تا از موضع برابر وارد گفتگو شود.
در سال ۲۰۱۵، ایران توافقی تاریخی با ایالات متحده، فرانسه، چین، روسیه، بریتانیا و همچنین جرمنی به امضا رساند تا فعالیتهای هستهای خود را محدود کند.
توافق ۲۰۱۵ که به عنوان برنامه جامع اقدام مشترک شناخته میشود، تحریمهای سختگیرانهای را که اقتصاد ایران را محدود کرده بود، تسهیل کرد.
با این حال، در طول دوره اول ریاستجمهوری ترمپ، ایالات متحده از توافق خارج شد و تحریمهای را دوباره برقرار کرد.
ایران اتهام غرب مبنی بر اینکه به دنبال ساخت سلاحهای هستهای است را رد کرده و تأکید دارد که برنامههای هستهای آن تنها به منظور اهداف غیرنظامی مانند تولید برق است.