لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۳ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۰:۴۹

هشدار برنامه جهانی غذا: احتمال توقف برنامه‌های مقابله با سوءتغذیه کودکان در افغانستان تا ماه می


یک کودک مصاب به سو تغذیه
یک کودک مصاب به سو تغذیه

در سایه کمبود بودجه، امید کودکان افغان مبتلا به سوءتغذیه در حال رنگ باختن است، برنامه جهانی غذا «دبلیو اف پی» هشدار می‌دهد که اگر بودجه این سازمان به گونه فوری تأمین نشود، احتمال می‌رود برنامه‌های جلوگیری و مقابله با سوءتغذیه کودکان در افغانستان تا ماه می، متوقف شود.

«دبلیو اف پی» با نشر گزارشی گفته که، سیندی مک کین رئیس برنامه جهانی غذا به روز چهارشنبه ۲۶ مارچ در آستانه چهارمین اجلاس «تغذیه برای رشد» در پاریس به نمایندگان کشورها گفته که به دلیل کمبود بودجه «دبلیو اف پی» مجبور به انتخاب‌های سختی مانند اولویت دادن به درمان بر پیشگیری است و افزوده که برنامه‌ها در افغانستان نیز می‌تواند تا ماه می، متوقف شود.

«دبلیو اف پی» خواستار کمک ۱.۴ میلیارد دالری برای ارائه برنامه‌های پیشگیری و درمان سوءتغذیه برای ۳۰ میلیون مادر و کودک در ۵۶ کشور در سال ۲۰۲۵ شده و گفته که سوءتغذیه در سراسر جهان به دلیل جنگ، بی‌ثباتی اقتصادی و تغییرات اقلیمی در حال بدتر شدن است.

در این گزارش آمده که برنامه جهانی غذا پس از آن که ایالات متحده، بزرگترین کمک‌کننده آن، توقف ۹۰ روزه کمک‌های خارجی را اعلام کرد، دچار مشکلات شدید مالی شده است.

برنامه جهانی غذا «دبلیو اف پی» همزمان در یک گزارش جداگانه در مورد افغانستان به نقل از مونا شیخ رئیس بخش تغذیه این سازمان در افغانستان گفته که برای حفظ کمک‌های غذایی حیاتی در شش ماه آینده در این کشور به ۵۵۵ میلیون دالر نیاز فوری دارد.

او افزوده که در غیر آن برنامه‌های حیاتی برای زنان، کودکان و خانواده‌ها از جمله کمک‌های غذایی اضطراری، درمان سوءتغذیه، تغذیه در مکاتب و آموزش‌های فنی و حرفه‌ای برای زنان در معرض خطر قرار خواهند گرفت.

«دبلیو اف پی» افزوده که در حال حاضر هم پوشش برنامه سوءتغذیه کودکان از ۶ ماهگی تا ۵ سالگی به زیر ۲ سال کاهش یافته و زنان باردار و شیرده تنها نیمی از غذای مورد نیازشان را دریافت می‌کنند.

در این حال شماری از خانواده‌هایی که کودکان مبتلا به سوءتغذیه دارند می‌گویند کودکان شان نیاز به ادامه درمان دارند.

این طفل دومی را دو بار به کلینیک بردیم، یک بار برایش دوا دادند که با آن خوب شد، اما دو سه روز بعد دوباره بیمار شد، بار دیگر که بردیم، برایش پیچکاری دادند، اما وقتی تمام شد، باز هم مریض شد.

یک زن در ولسوالی سپین بولدک کندهار که نخواست نامش در گزارش گرفته شود و دو کودک دوساله و ده‌ماهه مبتلا به سوءتغذیه دارد به رادیو آزادی گفت که کلنیک محل‌شان دو ماه قبل مسدود شده است.

"این طفل دومی را دو بار به کلینیک بردیم، یک بار برایش دوا دادند که با آن خوب شد، اما دو سه روز بعد دوباره بیمار شد، بار دیگر که بردیم، برایش پیچکاری دادند، اما وقتی تمام شد، باز هم مریض شد، حالا دو ماه می‌شود که کلینیک نیست و از اینجا رفته است."

سوأ تغذیه در افغانستان، مشکلی که ملیونها کودک با آن دچار اند
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:10 0:00

شاه محمد باشنده ولسوالی دهنه غوری بغلان که کودک دو ساله‌اش مبتلا به سوءتغذیه است می‌گوید که از بیش از یک ماه به این سو کلینیک محل‌شان از ادامه درمان فرزندش خودداری کرده است.

«از یک ماه زیادتر می‌شود که کلینیک‌ها طفل را تحویل نمی‌گیرند، می‌گویند او خوب شده و هزار دلیل دیگر را می‌گویند، نمی‌دانم. طفلک هنوز نمی‌تواند راه برود. به نظر من او خوب نشده، به نظر کلینیک خوب شده. بیش از یک ماه می‌شود که دوا نداده از بازار دوا می‌گیرم. کلینیک خوب بود، طفل‌ام در آن زمان بهتر بود و خوردن‌اش هم بهتر بود.»

برنامه جهانی غذا افزوده که پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۲۵، ۳.۵ میلیون کودک خردسال در افغانستان دچار سوءتغذیه شوند. علاوه بر این، ۱.۲ میلیون مادر باردار و شیرده از سوءتغذیه رنج می‌برند و نیاز فوری به درمان و حمایت تغذیه دارند.

گفتنی است که دونالد ترمپ رئیس‌جمهور جدید ایالات متحده با صدور یک فرمان اجرائیوی، تمام کمک‌های خارجی امریکا را برای ۹۰ روز به حالت تعلیق درآورد و گفت که بیروکراسی آن با منافع امریکا همسو نیست.

این در حالی است که اداره هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) می‌گوید در سال جاری ۲۰۲۵ حدود ۲۳ میلیون نفر در افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز خواهند داشت.

XS
SM
MD
LG