لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۶ حوت ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۳۴

چرا مردم در افغانستان کمپاین فعلی واکسین پولیو را موثر نمی‌دانند؟


 آرشیف
آرشیف

امروز دوشنبه کمپاین واکسین پولیو در ۱۶ ولایت افغانستان در حالی آغاز شد که یک مورد مثبت این بیماری در هفته جاری در ولایت بادغیس ثبت شد.

رامش آزاد، ساکن ولسوالی بالامرغاب ولایت بادغیس است که می‌گوید، مورد جدید مثبت ویروس پولیو در قریه «قرتو» ولسوالی بالامرغاب ولایت بادغیس ثبت شده و کودک مبتلا یک دختر پنج ساله است. او گفت: "سه یا چهار ماه پیش، کارمندان واکسیناسیون به مناطق ما آمدند، اما به شیوه‌ای که باید همه واکسین شوند، این مسئولیت به درستی انجام نمی‌شود."

مورد جدید مثبت ویروس پولیو در قریه «قرتو» ولسوالی بالامرغاب ولایت بادغیس ثبت شده


رامش آزاد در صحبت با رادیو آزادی افزود که شیوه‌های جدید اجرای واکسین پولیو از سوی طالبان، مشکلات زیادی را برای خانواده‌هایی که می‌خواهند کودکان خود را واکسین کنند، ایجاد کرده است.
"واکسیناتوران پولیو وقتی به يک مسجد میروند، دو مسجد را می‌مانند، دو مسجد که بروند چهار مسجد را می‌گذارند و نظارت کننده هم بر سرشان نیست. هنوز هم بسیاری از کسانی هستند که موضوع حجاب را مهم می‌دانند و کودکان‌شان را به مسجد نمی‌برند، زیرا مردان‌شان در خانه نیستند و زنان‌شان از ترس خانواده، و مردان کودک را به مسجد برده نمی‌توانند."
عابد، ساکن ننگرهار نیز در این باره به رادیو آزادی گفت: " قبلاً واکسین پولیو خانه به خانه انجام می‌شد و اکثر کودکان واکسین می‌شدند، اما اکنون این کار خانه به خانه انجام نمی‌شود و مدت زیادی است که کودکان ما از واکسین محروم مانده‌اند که این در آینده برای آنها مشکل بزرگی ایجاد خواهد کرد."

این نگرانی‌ها در حالی است که روز دوشنبه ۲۴ فبروری کمپاین تازه‌ برای واکسیناسیون پولیو در ۱۶ ولایت افغانستان آغاز شد.
شرافت زمان، سخنگوی وزارت صحت عامه طالبان در یک پیام ویدیویی که در صفحه اکس (توییتر سابق ) خود منتشر کرده، اعلام کرده است که در این کمپاین که چهار روز ادامه خواهد داشت، نزدیک به ۶.۳ میلیون کودک زیر پنج سال واکسین خواهند شد.

آقای زمان نام ولایت‌هایی را که این کمپاین در آنجا راه اندازی شده، ذکر نکرده است.

سخنگوی وزارت صحت عامه طالبان از مردم، بزرگان محلی و علما خواسته تا در زمینه آگاهی عمومی در مورد اجرای واکسین با تیم های آنان همکاری کنند.
این وزارت درباره شیوه اجرای کمپاین واکسین ضد پولیو اطلاعات جدیدی ارائه نکرده است، اما قبلاً محدودیت‌هایی بر تطبیق واکسین خانه به خانه وضع کرده و هنوز هم این کار را عملی می‌کند.
یک واکسیناتور در کابل که به دلیل حساسیت موضوع از ذکر نامش خودداری کرده است، خواهان اجرای مجدد واکسیناسیون خانه به خانه شد.

طالبان در سپتمبر سال گذشته اجرای واکسیناسیون پولیو خانه به خانه را متوقف کردند

او به رادیو آزادی گفت: " قبلاً واکسیناسیون خانه به خانه انجام می‌شد و در زمان واکسیناسیون ما راحت بودیم و امکان نداشت که کودکی از واکسین باز بماند، اما اکنون که نمی‌توانیم خانه به خانه برویم و فقط سایت به سایت کار می‌کنیم، نمی‌توانیم به دنبال غایبان و سایر کودکان برویم و آنها باقی می‌مانند. فقط کسانی که دسترسی دارند می‌آیند و آنهایی که نمی‌توانند، محروم می‌شوند. ما خواستیم که دوباره این روند خانه به خانه شود، اما متأسفانه هنوز پاسخ مثبت دریافت نکرده‌ایم."

نگرانی‌ها درباره چگونگی اجرای کمپاین واکسین ضد فلج کودکان در افغانستان پس از آن افزایش یافته است که طالبان در سپتمبر سال گذشته اجرای واکسیناسیون پولیو خانه به خانه را متوقف کردند و به جای آن اجرای آن را از مسجد به مسجد و قریه به قریه آغاز کردند. این اقدام باعث شد که بسیاری از کودکان از این واکسن حیاتی محروم شوند.
افغانستان همراه با پاکستان هنوز هم یکی از معدود کشورهای جهان است که پولیو در آن تهدید جدی محسوب می‌شود و این بیماری کاملاً ریشه‌کن نشده است.

بر اساس گزارش سازمان جهانی صحت در ماه جنوری، در سال ۲۰۲۴، ۲۵ مورد مثبت پولیو در افغانستان ثبت شده است.

در پاکستان نیز تنها در هفته گذشته سه مورد جدید مثبت ثبت شده که نگرانی‌ها درباره چگونگی وضعیت صحی در منطقه را افزایش داده است.

XS
SM
MD
LG