این وزارت، به روز یکشنبه ۲۸ دلو، دریک اعلامیهای که درصفحه ایکس، توییتر سابق بدرفتاری و اخراج افغان ها از ایالت بلوچستان را نقض اصول اسلامی، بینالمللی و همسایگی خوانده است.
بر اساس اعلامیه وزارت مهاجرین طالبان، پناهجویان اخراج شده افغان شامل ۶۵ کودک و ۳۰ زن هستند که از طریق گذرگاه مرزی سپین بولدک در ولایت کندهار به افغانستان بازگشت داده شده اند.
کوچلاغ، منطقهء بین کویته و چمن، بنا بر گزارش های قبلی در مورد این که برخی از رهبران ارشد طالبان از جمله ملا هبت الله آخندزاده، رهبر طالبان و خانواده های آنها در آنجا زندگی میکردند، مشهور است.
حکومت طالبان از نهادهای بینالمللی خواسته تا به حمایت و کمکهای خود به مهاجران افغان در پاکستان ادامه دهند.
وزارت مهاجرین وعودت کنندگان حکومت طالبان در ادامه از نهادهای بینالمللی خواسته تا به حمایت و کمکهای خود به مهاجران افغان در پاکستان ادامه دهند.
دراین حال برخی افغان های اخراج شده به افغانستان میگویند که پولیس آنها را پس از لت وکوب اخراج کرده است.
صمیم جوانی که سرپرستی خانواده اش دراسلام آباد را به عهده داشت ازکسانی است که تازه اخراج و به افغانستان فرستاده شده است.
او به رادیوآزادی گفت: «پولیس مرا بازداشت ولت وکوب کرد و بسیارمشکلات مرا به تورخم آورد و دربین راه بسیار ما را اذیت کرد. وقتی دیپورت ما کرد درافغانستان با مشکلات زیاد روبرو هستیم حتی از بی پولی نمیتوانیم سروریش خود را اصلاح کنم.»
یک مهاجردیگر افغان که در اسلام آباد که نخواست به دلیل حساسیت موضوع نامش را درگزارش گرفته شود به رادیو آزادی گفت بخاطر بازداشت های پولیس زیاد نگران است: «من یکبار بازداشت شدم مرا بردند به تهانه بعداً رها شدم. حالی که باز میایند من از ترس درخانه استم و بیرون رفته نمیتوانم که کار کنم بهخاطری که میترسم مرا بازداشت نکنند.»
پاکستان از اواخر سال ۲۰۲۳ به اینسو روند شناسایی، بازداشت و اخراج اجباری پناهجویان افغان بدون اسناد را شدت بخشیده است.
پاکستان از اواخر سال ۲۰۲۳ به اینسو روند شناسایی، بازداشت و اخراج اجباری پناهجویان افغان بدون اسناد را شدت بخشیده است.
سازمان بینالمللی مهاجرت « آی او ام» با ابراز نگرانی از افزایش برگشت مهاجران افغان گفته که روند اخراج پناهجویان افغان از اسلامآباد و راولپندی پاکستان از آغاز سال روان تاکنون شدت بیشتر یافته است.
این سازمان در تازهترین گزارش خود که روز جمعه (۱۴ فبروری) منتشر کرد، گفت که میزان عودت افغانها از پاکستان به افغانستان در دو هفته اخیر ماه جنوری نسبت به دو هفته اول این ماه ۱۳ درصد افزایش یافته است.
« آی او ام» میگوید که از ۱۶ جنوری تا ۳۱ جنوری امسال حدود ۱۰ هزار تن از طریق پنج گذرگاه مختلف مرزی از پاکستان به افغانستان بازگردانده شدند.
این سازمان گفته که از سپتمبر ۲۰۲۳ تا پایان جنوری سال جاری بیش از ۸۲۴ هزار افغان از پاکستان به افغانستان برگشته اند.