لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۶ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۰۲

جهان

تظاهرات مونشن مهمترین رویداد هفته در جرمنی

یکی از صحنه های تظاهرات در مونشن
یکی از صحنه های تظاهرات در مونشن

تظاهرات مونشن مهمترین رویداد این هفته در سلسلۀ اعتراضات علیه فعالیت‌ها و نفوذ احزاب راست افراطی در شهرهای مختلف جرمنی بود.

پس از تظاهرات حدود ۱۶۰ هزار نفر در برلین، پایتخت جرمنی در هفته گذشته، بیش از ۲۵۰ هزار نفر روز شنبه، ۲۰ دلو به سرک های مونشن برآمدند و علیه سیاست‌های این احزاب شعار سر دادند.

سازمان دهندگان تظاهرات مدعی اند که دست کم ۳۲۰ هزار نفر در تظاهرات روز شنبه شرکت کردند.

سلسلۀ این تظاهرات با شعار "دموکراسی به شما نیاز دارد" دو هفته قبل از انتخابات پارلمانی جرمنی آغاز شد.

این انتخابات با نگرانی‌هایی همراه است که ممکن در جریان آن شمار کرسی‌های حزب راست افراطی به نام "آلترنیتیف فار دوچلند" (AFD) در پارلمان جرمنی افزایش یابد.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

حماس می‌گوید که سه گروگان دیگر را آزاد خواهد کرد

تظاهرات برای آزادی گروگان‌ها
تظاهرات برای آزادی گروگان‌ها

گروه تندرو حماس که توسط ایالات متحده و اتحادیۀ اروپا به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شده است روز پنج‌شنبه ۲۵ دلو اعلام کرد که ۳ گروگان دیگر اسرائیلی را طبق برنامه رها خواهد کرد.

عبداللطیف القانوع سخنگوی حماس به خبرگزاری اسوشیتدپرس گفته است که این گروگان ها روز شنبه آزاد خواهند شد.

این گروه تندرو روز دوشنبه اسرائیل را به نقض توافق آتش‌بس در غزه متهم کرد و گفته بود که به این دلیل، دور بعدی رهایی گروگان ها را به تعویق خواهد انداخت.

دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده شام روز سه‌شنبه ۲۳ دلو هشدار داد که تمامی گروگان‌های اسرائیلی باید تا ظهر روز شنبه هفتۀ آینده آزاد شوند و در غیر این صورت توافق آتش‌بس لغو شود.

حماس گفته است که در قاهره با مقامات مصری گفتگو کرده و با صدراعظم قطر در مورد انتقال سرپناه‌های بیشتر، لوازم طبی، مواد سوخت و تجهیزات سنگین برای پاکسازی آوار به غزه در تماس است.

به گفتۀ حماس، میانجی‌ها برای رفع «تمام موانع» وعده کردند.

پولیس جرمنی: یک پناهجوی افغان در پیوند به زخمی شدن ۲۸ تن در مونیخ بازداشت شد

تصویری از حمله در مونیخ
تصویری از حمله در مونیخ

به دنبال زخمی شدن دست‌کم ۲۸ نفر بشمول کودکان در شهر مونیخ جرمنی، پولیس این کشور گفته است، مظنون بازداشت شدۀ حمله بر مردم با موتر، یک پناهجوی ۲۴ سالۀ افغان است.

خبرگزاری اسوشیتد پریس به نقل از پولیس جرمنی گزارش داده است که مظنون بازداشت شده و تحقیق در بارۀ رویداد جریان دارد.

حوالی ساعت ۱۰:۳۰ صبح امروز یک شخص موتری را به جمعی از مظاهره چیان اتحادیۀ کارگران راند و حد اقل ۲۸ تن را زخمی ساخت.

دیتر ریتر شاروال شهر مونیخ به خبرنگاران گفت که کودکان نیز شامل زخمیان استند.

این حمله در حالی رخ می‌دهد که قرار است فردا شهر مونیخ میزبان نشستی موسوم به "کنفرانس امنیتی مونیخ" باشد.

در این کنفرانس در کنار دیگر رهبران، جی دی ونس معاون رییس جمهور امریکا و ولودیمیر زلنسکی رییس جمهور اوکراین، نیز شرکت می‌کنند.

مقام ارشد امریکایی: گروه‌های جهادی از برگشت طالبان به قدرت استفاده می‌کنند

سبستین گورکا، رییس ارشد مبارزه با تروریزم در شورای امنیت ملی امریکا و یکی از دستیاران دونالد ترمپ رییس جمهور این کشور.
سبستین گورکا، رییس ارشد مبارزه با تروریزم در شورای امنیت ملی امریکا و یکی از دستیاران دونالد ترمپ رییس جمهور این کشور.

یک مقام ارشد ایالات متحده گفته است که گروه‌های جهادی از برگشت طالبان به قدرت در افغانستان استفاده می‌کنند.

سبستین گورکا، رییس ارشد مبارزه با تروریزم در شورای امنیت ملی امریکا و یکی از دستیاران دونالد ترمپ رییس جمهور این کشور به روز چهارشنبه در صحبت با تلویزیون الحره در واشنگتن گفت که ادارۀ رییس جمهور ترمپ «وضعیت پر هرج‌و‌مرج» را در افغانستان به میراث گرفت.

اما به گفتۀ او، آقای ترمپ آماده است که اوضاع را «درست کند.»

این در حالی است که به تازگی شورای امنیت سازمان ملل نشست ویژه‌ای درباره‌ آنچه افزایش فعالیت‌های شاخه‌ خراسان گروه دولت اسلامی معروف به داعش در افغانستان خوانده شده، برگزار کرد.

در این نشست، معاون سرمنشی سازمان ملل و رئیس دفتر مبارزه با تروریسم این سازمان، شاخۀ خراسان داعش را تهدیدی جدی برای افغانستان، منطقه و جهان خواند.

خبرنگار بخش بلاروس رادیو آزادی پس از ۳ سال زندان از بند آزاد شد

دیدار آندری کوزنِچیک، خبرنگار بخش بلاروس رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی با خانواده خود پس از آزادی از زندان
دیدار آندری کوزنِچیک، خبرنگار بخش بلاروس رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی با خانواده خود پس از آزادی از زندان

آندری کوزنیچیک، خبرنگار رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی پس از بیش از سه سال بازداشت در بلاروس، چهارشنبه ۱۲ فبروری از زندان آزاد شد.

آزادی کوزنچیک که پدر دو فرزند است، یک روز پس از آن صورت گرفت که اداره دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا، از آزادی مارک فوگل یک معلم امریکایی از زندان روسیه خبر داد.

استیفن کاپوس، رئیس رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی در بیانیه ای روزگذشته گفت: "این روز شاد برای آندری، همسرش آلسیا و دو فرزند خوردسال شان است. پس از بیش از سه سال جدایی این خانواده دوباره کنار هم قرار گرفتند و این ممکن شد به لطف رئیس جمهور دونالد ترمپ."

آقای کاپوس همچنان از تلاش های مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده و تیم او در این زمینه قدردانی کرد.

کاپوس افزود که امیدوار است که ایهار لوسیک خبرنگار دیگر رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی نیز از زندان بلاروس آزاد شود.

آندری کوزنچیک در نومبر ۲۰۲۱ نخست به اتهام آنچه اوباشگری از سوی مقام های بلاروس خوانده شده بود، بازداشت شد اما او سپس با اتهامی جدید "تشکیل یک گروه افراطی" مواجه شد که در نتیجه از سوی یک محکمه بلاروس در ۲۰۲۲ به شش سال زندان محکوم شد.

اتهامات بر آقای کوزنچیک از سوی کارفرمایش، مقام های امریکایی و سازمان های حقوق بشری رد و انگیزه سیاسی خوانده شده بود.

قصر سفید روز چهارشنبه با اعلام خبر آزادی آقای کوزنچیک گفت که او در جمع سه تن از جمله یک امریکایی شامل است که از بند بلاروس آزاد شدند.

هویت دو تن دیگر از آزاد شده ها هنوز فاش نشده است.

محمدصادق به حمایت پاکستان از افغانستان در مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد

محمدصادق، نمایندهٔ ویژهٔ پاکستان
محمدصادق، نمایندهٔ ویژهٔ پاکستان

محمدصادق، نمایندهٔ ویژهٔ پاکستان برای افغانستان گفته است که در نشست گروه کاری پروسهٔ دوحه، حمایت پاکستان از افغانستان در رسیدگی به چالش مواد مخدر را تکرار کرده است.

آقای صادق در شبکهٔ ایکس یا توییتر سابق نوشت که این نشست در مورد مبارزه علیه موارد، به روز چهارشنبه ۲۴ ماه دلو برگزار نشد.

او افزوده است که پاکستان به مشارکت در تجارت ترجیحی، تسهیل ترانزیت اموال، ارائهٔ کمک‌های فنی در تکنیک‌های زراعتی مقاوم در برابر تغییرات اقلیمی، ۴۵۰۰ بورسیهٔ تحصیلی به محصلان و تقویت ظرفیت نیروهای اجرای قانون در مبارزه با مواد مخدر، برای ایجاد معیشت جایگزین برای به‌گفتهٔ‌اش «برادران و خواهران افغان» متعهد است.

پیش از این، در ماه سرطان امسال نیز مبارزه با مواد مخدر از موضوعات اصلی آجندای نشست سوم دوحه در بارهٔ افغانستان بود که در آن مقام‌ها، به‌شمول روزا اوتنبایوا، نمایندهٔ ویژهٔ سرمنشی ملل متحد برای افغانستان حضور داشتند.

محمدصادق در حالی از حمایت کشورش از افغانستان در زمینهٔ مبارزه با مواد مخدر خبر می‌دهد که روابط اسلام‌آباد و کابل در ماه‌های اخیر به‌شدت متشنج شده است.

ترمپ با پوتین درباره آغاز فوری مذاکرات صلح در اوکراین گفت‌وگو کرد

ترمپ و پوتین
ترمپ و پوتین

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات‌ متحده، چهارشنبه ۲۴ ماه دلو، اعلام کرد که دربارهٔ آغاز فوری مذاکرات برای پایان‌ دادن به جنگ در اوکراین با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، گفت‌وگو کرده است.

به‌ گزارش خبرگزاری رویترز، ترمپ در پستی در پلتفرم رسانه‌ای اجتماعی خود نوشت: «ما همچنان توافق کردیم که تیم‌های ما مذاکرات را فوراً آغاز کنند و ما با تماس با رئیس‌جمهور زلنسکی از اوکراین، او را در جریان این گفت‌وگو قرار خواهیم داد. این کاری است که من همین حالا انجام خواهم داد.»

کرملین گفت که پوتین و ترمپ نزدیک به یک‌ونیم ساعت از طریق تلیفون با هم صحبت کرده‌اند.

به‌ گفتهٔ کرملین، هر دو مقام توافق کرده‌اند که با هم دیدار کنند.

بر اساس اعلامیهٔ کرملین، ولادیمیر پوتین، در مکالمهٔ تلیفونی روز چهارشنبه با دونالد ترمپ، گفته است که «مذاکرات صلح‌آمیز» برای پایان‌ دادن به درگیری در اوکراین ممکن است.

به‌ گفتهٔ کرملین، دو طرف توافق کردند که یک جورآمد درازمدت از طریق مذاکرات صلح‌آمیز حاصل شده می‌تواند.

تایید تولسی گبرد به‌عنوان رئیس استخبارات ملی امریکا توسط سنای این کشور

تولسی گبرد
تولسی گبرد

مجلس سنای ایالات‌متحده چهارشنبه ۲۴ ماه دلو، تولسی گبرد را به‌عنوان رئیس استخبارات ملی اداره به‌رهبری دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور این کشور تایید کرد.

خانم گبرد، کهنه‌سرباز نظامی و نمایندۀ پیشین دموکرات از ایالت هاوایی، با ۵۲ رای موافق در برابر ۴۸ رای مخالف، تایید شد.

او تنها رای منفی از سوی میچ مک‌کانل، سناتور جمهوری‌خواه از ایالت کنتاکی، دریافت کرد.

خانم گبرد درحالی‌که در این سمت برگزیده شد که دونالد ترمپ در تلاش است تا در بخش‌های وسیع حکومت فدرال تغییر وارد کند.

وزیر دفاع امریکا: عضویت اوکراین در ناتو غیرواقع‌بینانه است

پیت هگست
پیت هگست

پیت هگست، وزیر دفاع ایالات متحده، به‌روز چهارشنبه ۲۴ ماه دلو گفت که عضویت اوکراین در ناتو غیرواقع‌بینانه است.

به‌گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، آقای هگست در جریان نخستین دیدارش به‌عنوان یک عضو اداره‌ جدید ایالات متحده به‌رهبری دونالد ترمپ، پیشنهاد کرده است که کیف از امید به‌ بازپس‌گیری تمامی سرزمین‌های خود از روسیه باید دست بردارد و درعوض، برای یک‌جورآمد صلح از راه مذاکره که با حمایت نیروهای بین‌المللی تضمین شود، آماده شود.

هگست افزوده است: «ایالات متحده باور ندارد که عضویت اوکراین در ناتو، نتیجه‌ واقع‌بینانه از یک‌جورآمد از راه مذاکره باشد.»

او این سخنان را درحالی ابراز کرده است که حامیان کیف در مقر ناتو گردهم آمده بودند تا برای تأمین تسلیحات و مهمات بیشتر برای جنگش در برابر روسیه تلاش کنند.

این جنگ به‌زودی وارد چهارمین سالش می‌شود.

بریتانیا: مهاجران غیرقانونی که با قایق‌ها وارد این کشور می‌شوند، نمی پذیریم

مهاجران در قایق‌های بادی
مهاجران در قایق‌های بادی

حکومت بریتانیا به‌روز چهارشنبه ۲۴ ماه دلو از سخت‌تر کردن قوانین مهاجرت خبر داد تا به‌گفته‌اش اعطای شهروندی به مهاجران غیرقانونی که با قایق‌ها وارد این کشور می‌شوند، غیرممکن شود.

به‌گزارش خبرگزاری فرانس‌پرس، بر اساس این اقدام جدید، شهروندی به مهاجرانی که از راه دریا یا با پنهان‌شدن در پشت وسایط نقلیه، وارد بریتانیا می‌شوند، رد خواهد شد.

وزارت داخله بریتانیا گفته است که این دستورالعمل تدابیری را بیشتر تقویت می‌کند تا روشن شود که افرادی که به‌شکل غیرقانونی وارد بریتانیا شوند، به‌شمول آنانی که با قایق‌های کوچک بیایند، با رد شدن درخواست شهروندی بریتانیا رو‌به‌رو خواهند شد.

پس از آن‌که حزب راست افراطی اصلاحات بریتانیا به‌رهبری نایجل فاراژ در انتخابات عمومی اخیر حدود ۴ میلیون رأی کسب کرد، حکومت حزب کارگر به‌رهبری کی‌یر استارمر تحت فشار است تا مهاجرت را کاهش دهد.

اما تغییر در قوانین مهاجرت در بریتانیا با انتقاد برخی از نمایندگان حزب کارگر رو‌به‌رو شده است.

بر اساس آمار وزارت داخله بریتانیا، بیش از ۳۶ هزار تن در سال ۲۰۲۴ در کانال مانش میان انگلستان و فرانسه شناسایی شده‌اند و این ارقام، ۲۵ درصد افزایش را نسبت به سال ۲۰۲۳ نشان می‌دهد.

دونالد ترمپ فرمان اجرایی کاهش بیشتر تعداد کارمندان دولت فدرال را صادر کرد

دونالد ترمپ با ایلان ماسک درقصر سفید
دونالد ترمپ با ایلان ماسک درقصر سفید

دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده روز سه شنبه ۲۳ دلو، دستوری را در خصوص کاهش بیشتر تعداد کارمندان دولت فدرال امضاء کرد که براساس آن اختیارات بیشتر در این زمینه به وزارت کارآمدی دولت به رهبری ایلان ماسک فراهم شد.

این دستور، تمامی اداره ها و نهاد های فدرال را به همکاری با تیم آقای ماسک موظف می کند تا راه های کاهش چشمگیر کارمندان و احتمال حذف برخی از ادارات یا نهاد ها را بررسی کنند.

پیش از امضای این دستور، ایلان ماسک که در دفتر رئیس جمهور ترمپ در قصر سفید حضور داشت به خبرنگاران گفت که حکومت فدرال بدون کاهش هزینه ها "ورشکسته" خواهد شد.

او وعده داد که میزان صرفه جویی در بودجه حکومت را به یک تریلیون دالر برساند و افزود که کاهش هزینه های حکومت فدرال یک انتخاب نیست بل که به گفته او یک نیاز است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG