لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۲۱ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۳۲

سازمان پیمان امنیت جمعی در مورد تهدیدات تروریزم و قاچاق مواد مخدر از افغانستان، ابراز نگرانی کرد


بیرق های کشورهای سازمان پیمان امنیت جمعی (آرشیف)
بیرق های کشورهای سازمان پیمان امنیت جمعی (آرشیف)

سازمان پیمان امنیت جمعی می گوید که اوضاع افغانستان را از نزدیک زیر نظر دارد و با تهدیدات تروریزم و قاچاق مواد مخدر ناشی از این کشور، مبارزه می‌کند.

سازمان پیمان امنیت جمعی می‌گوید، آسیای میانه هنوز هم با تهدیدات تروریزم، افراط‌گرایی و قاچاق مواد مخدر از افغانستان، روبرو اند

امانقلی تاسمگامبتوف، سرمنشی سازمان پیمان امنیت جمعی می‌گوید که کشورهای آسیای میانه هنوز هم با تهدیدات تروریزم، افراط‌گرایی و قاچاق مواد مخدر که از افغانستان ناشی می شود، روبرو هستند.

در اعلامیه این سازمان از قول تاسماگامبتوف گفته شده که این تهدیدات با وصف تحولات مثبت در افغانستان همچنان ادامه دارد.

روز جمعه روسای کمیسیون‌های پارلمانی سازمان پیمان امنیت جمعی در مجلس دومای پارلمان روسیه ملاقات و در مورد موضوعات مربوط به منطقه و افغانستان گفت‌وگو کردند.

در اعلامیۀ پایانی این نشست تأکید شده که کشورهای عضو این سازمان برای جلوگیری از تهدیدات تروریستی و مواد مخدر از افغانستان به کشورهای آسیای میانه، مشترکاً تلاش می کنند.

به گونۀ مثال، برنامه های مشترک بین دولت ها در سرحد تاجیکستان با افغانستان به هدف افزایش آمادگی برای مقابله با تهدیدات تروریستی و قاچاق مواد مخدر وجود دارد.

تاجیکستان و شماری از اعضای سازمان پیمان امنیت جمعی از جمله روسیه، بارها تمرینات نظامی را در سرحد با افغانستان انجام داده‌اند.

اما حکومت طالبان نگرانی‌های سازمان پیمان امنیت جمعی را بی‌اساس می‌داند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان در پیامی روز شنبه(8 فبروری) گفت:

"تشویشی را که پیمان امنیت جمعی در مورد سرحدات اظهار می کند که در مورد مزر های تشویش دارند، بجا نیست. افغانستان امنیت کلی دارد و تعهد هم وجود دارد که از خاک افغانستان هیچ اقدامی علیه هیچ کشوری اجازه نیست."

طالبان بار ها ادعا کرده اند که گروه های تروریستی در افغانستان به شمول شاخۀ ولایت خراسان گروه دولت اسلامی معروف به داعش سرکوب شده و نمی توانند هیچ تهدیدی را متوجه سایر کشورها بسازند.

این ادعای طالبان چقدر حقیقت دارد و نگرانی های کشورهای عضو سازمان امنیت دسته جمعی، چقدر عینی و بجاست؟

جنرال اجمل عمر شینواری سابق سخنگوی قوای مسلح جمهوری مخلوع افغانستان
جنرال اجمل عمر شینواری سابق سخنگوی قوای مسلح جمهوری مخلوع افغانستان

جنرال اجمل عمر شینواری آگاه امور نظامی و سابق سخنگوی قوای مسلح جمهوری مخلوع افغانستان با اشاره به این پرسش، شام گذشته به رادیو آزادی گفت:

حکومت طالبان نگرانی‌های سازمان پیمان امنیت جمعی را بی‌اساس می‌داند

"حذف کلی داعش یک ادعای کاذب است، زیرا چندین عملیات را بالای خود ارکانین بلند رتبۀ طالبان و سایر اهداف در افغانستان عملاً انجام داده است. در مورد نگرانی های مطرح شدۀ کشورهای منطقه و فرا منطقه‌، این واقعیت است و توسط ارگان های کشفی و استخباراتی در زمان جمهوریت به اذهان تمام کشورها و ممالک ذیدخل قضیۀ افغانستان در منطقه و فرا منطقه، بطور رسمی رسانده شده بود".

پس از حمله تروریستی ۲۲ مارچ سال گذشته بر یک تیاتر در حومۀ شهر مسکو پایتخت روسیه که مردان مسلح حدود ۱۵۰ تن کشتند و ۵۵۰ نفر دیگر را زخمی کردند، نگرانی های سازمان پیمان امنیت جمعی افزایش یافته است.

در این حمله که داعش مسئولیت آن را به عهده گرفت، مقامات روسیه چهار مهاجم اصلی و سایر مظنونین مرتبط با آنها را شهروندان تاجیکستان شناسایی کردند که شماری از آنها از ترکیه و یا کشورها به روسیه سفر کرده بودند.

کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی تأکید کرده‌اند که برای از بین بردن تهدیدات تروریستی در هماهنگی و همکاری نزدیک با سازمان ملل متحد، سازمان همکاری‌های شانگهای، سایر سازمان ها و کشورها بطور مشترک به کار ادامه خواهند داد.

سازمان پیمان امنیت جمعی که در سال 2002 تاسیس شد کشورهای ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه و تاجیکستان را شامل می شود و جمهوری مخلوع افغانستان عضو ناظر سابق این سازمان بود.

XS
SM
MD
LG