لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۲۰ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۲۶

سازمان صحی جهان از افزایش موارد پولیو در افغانستان "نگران است"


جریان تطبیق واکسین پولیو بر یک کودک در پاکستان
جریان تطبیق واکسین پولیو بر یک کودک در پاکستان

سازمان موسوم به ابتکار جهانی برای ریشه کن سازی ویروس پولیو (GPEI) می‌گوید که جهان به طور جدی از‌ افزایش موارد پولیو یا بیماری فلج کودکان در افغانستان نگران است.

در اعلامیه‌ای که روز جمعه در وب‌سایت این سازمان منتشر شد،آمده که در نشست هیئت اجرایی سازمان جهانی صحت (WHO) در ژینو، نمایندگان وزارت ‌های صحت از سراسر جهان گفته اند که آن‌ها در سال ۲۰۲۴ شاهد افزایش انتقال ویروس فلج کودکان در افغانستان و پاکستان بوده اند.

در این اعلامیۀ (GPEI - Global Polio Eradication Initiative) آمده که شرکت کنندگان این دو کشور را "آخرین مخازن از ویروس وحشی فلج کودکان در جهان" خوانده و بر لزوم تقویت تلاش‌های نظارتی نه تنها در مناطق پرخطر، بلکه در سایر مناطق از جمله مناطق مرزی برای مبارزه با شیوع این ویروس تاکید شده است.

داکتر حنان بلخی، مدیر منطقه‌ای شرق مدیترانه سازمان جهانی صحت ، در این نشست با تاکید بر ادامه تلاش‌ها در بخش جلوگیری از گسترش بیشتر ویروس پولیو گفته که باید به همه کودکان در این دو کشور زمینۀ تطبیق واکسین پولیو فراهم شود .

داکتر حنان حسن بلخی، رییس منطقه یی شرق مدیترانه در سازمان صحی جهان
داکتر حنان حسن بلخی، رییس منطقه یی شرق مدیترانه در سازمان صحی جهان

او افزوده که از آن‌جای که پاکستان و افغانستان با چالش‌های بزرگ ژئوپلیتیکی، زیرساختی، محیطی و امنیتی روبرو اند، دستیابی به این هدف آسان نیست.

یک هفته پیش از این ، خانم بلخی کمک های ایالات متحده را در تلاش های ریشه کن سازی بیماری فلج کودکان با اهمیت خوانده و از اعلام خروج امریکا از سازمان جهانی صحت ابراز ناامیدی کرده بود.

در همین حال، برخی از خانواده‌ها در افغانستان خواستار از سرگیری تطبیق واکسین ضد فلج کودکان به شیوه خانه به خانه هستند و می‌گویند که نمی‌توانند فرزندان خود را به مراکز تعیین شده واکسین ببرند.

رابعه باشندهٔ شهر کابل در این مورد به رادیو آزادی گفت " واکسین پولیو در گذشته خانه به خانه بود، اما حالا مسجد به مسجد و کلینیک به کلینیک شده. به همین خاطر ما با مشکلات زیاد مواجه هستیم. در هوای سرد طفل های خود را به کلینک ها ‌و مساجد برده نمی‌توانیم. همین روند خانه به خانه دوباره آغاز شود. چون برای ما خیلی مشکل است. نمی‌توانیم واکسیناتورها را به آسانی پیدا کنیم. واکسیناتوران برای یک ساعت یا نیم ساعت در کلینیک ها و مساجد می باشند. واکسیناتورا را می پالیم، آنها را پیدا کرده نمی‌توانیم و طفل های ما از واکسین باز می‌ماند".

خوشبو، باشندهٔ ولایت بلخ در این مورد به رادیو آزادی گفت "به نظر ما، هنگانمی که پشت دروازه می آمد خوب بود. خانواده به ما اجازه نمی دهد که تنها یا با طفل ما از خانه بیرون شویم. باید یک مرد بزرگسال با ما برود. به نظر من باید دوباره واکسین خانه به خانه شروع شود".

مدتی است که کمپاین‌های واکسین پولیو در افغانستان به صورت خانه به خانه انجام نمی‌شود، بلکه واکسین کودکان زیر پنج سال در مساجد و محلات تعین شده تطبیق می شود.

خواستیم در این مورد دیدگاه وزارت صحت عامهٔ حکومت طالبان را نیز داشته باشیم، اما شرافت زمان، سخنگوی این وزارت به پرسش‌های رادیو آزادی پاسخ نداد.

هرچند حکومت طالبان ادعا می‌کند که در سال گذشته میلادی و تاکنون هیچ مورد مثبت فلج اطفال در افغانستان ثبت نشده است، اما بر اساس گزارش سازمان جهانی صحت، در سال ۲۰۲۴ میلادی ۲۵ مورد واقعه مثبت پولیو در این کشور ثبت شده است.

XS
SM
MD
LG