خبر ها
پناهجویان سوری در کمپ زعتری اردن هنوز به کشورشان بازنگشتهاند
پناهجویان سوری که حدود هفت سال در کمپ زعتری «Zaatari» اردن بهسر می بردند، باوجود سرنگونی رژیم بشار اسد در سوریه، مطمئن نیستند که به وطن برگردند.
این کمپ بزرگترین کمپ پناهجویان سوریه بهشمار میرود.
ترس از بازگشت ناامنی پس از ۱۳ سال جنگ داخلی، تخریب گسترده خانهها، بیکاری و دیگر مشکلات، احساسی را در میان پناهجویان ایجاد کرده که گمان میکنند در وطن خود جایی برای بازگشت ندارند.
در سال ۲۰۱۲، با آغاز جنگ داخلی در سوریه، اردن کمپ زعتری را برای کسانی که از این جنگ فرار میکردند، باز کرد.
براساس معلومات سازمان ملل متحد، اکنون بیش از ۷۵ هزار پناهجوی سوری در این کمپ بهسر میبرند.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
مقامات در تایباد ایران ۱۷ واحد مسکونی افغانها را مهرولاک کردند
مقامات شهر تایباد ایران ۱۷ واحد مسکونی را که پناهجویان افغان در آن زنده گی می کردند، مهرولاک کردند. در این مورد مقامات قضائی ایران خبر داده اند. تایباد یکی از شهر های ولایت خراسان رضوی ایران است.
حجت صدیقی سارنوال تایباد دیروز پنجشنبه گفت که این واحدهای مسکونی بعد از تقاضا های مردم به دستور مقامات قضائی در این شهر سرحدی مسدود شدند.
او افزود که اکنون مالکان این واحدها با اقدامات قضائی روبرو میباشند.
صدیقی تاکید کرد که طبق قانون ایران اجاره، فروش و انتقال هرنوع ملکیت غیر منقول به «اتباع غیر قانونی خارجی» خلاف قانون است.
در ایران اصطلاح اتباع خارجی غیر قانونی به پناهجوان، مخصوصاً پناهجویان افغان استفاده میشود .
ایران در دو سال اخیر فشارها را بر پناهجویان افغان افزود و ده ها هزار پناهجوی افغان را اجباری اخراج کرده است.
پناهجویان افغان در ایران از بدرفتاری پولیس و مقامات ایران به تکرار شکایت کرده اند.
وزیر اعلی ایالت خیبرپختونخواه یک هیئت قبایلی برای حل مشکلات امنیتی به افغانستان میفرستد
وزیر اعلی ایالت خیبرپختونخواه میگوید که یک جرگه یا هیئت قبائیلی بعد از مشوره با حکومت فدرالی به افغانستان فرستاده خواهد شد تا در مورد مشکل روز افزون امنیتی صحبت کند
علی امین گنداپور دیروز پنجنشنبه اظهار داشت که این ایالت به گفته او از بی ثباتی در افغانستان که ده ها سال جنگ را تجربه کرده شدیداً متاثر شده است.
جیو نیوز پاکستان گزارش داده که گنداپور در زمانی در مورد فرستادن جرگه صلح به افغانستان سخن می گوید که حوادث خشونت بار در خیبرپختونخواه بیشتر شده و پاکستان ادعا میکند که شورشیان از آن سوی مرز در این ناآرامیها دست دارند.
همزمان با این رسانه های پاکستانی از قول منابع این کشور گزار ش داده اند که حکومت خیبرپختونخوا مذاکرات غیر رسمی را با طرف افغانستان در رابطه با جرگه صلح پیشنهادی آغاز کرده است.
اسلام آباد ادعا میکند که تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان پناهگاه دارد و مسوول حملات در پاکستان است.
حکومت طالبان در افغانستان این ادعای پاکستان را رد کرده و می گوید که از خاک افغانستان به هیچ کشوری تهدید ایجاد نمی شود.
این در حالیست که سال گذشته کمیتۀ نظارت بر تحریمهای سازمان ملل متحد نیز در گزارشی گفت که تحریک طالبان پاکستان از حمایت گستردۀ حکومت طالبان در افغانستان برخوردار است.
دونالد ترمپ فرمان اعمال تحریمها علیه مقامات محکمه بین المللی جزایی را صادر کرد
دونالد ترمپ، رئیسجمهور ایالات متحدۀ امریکا روز پنجشنبه فرمان اجرایی را امضا کرد که بر مقامات محکمۀ بینالمللی جزایی به دلیل آغاز تحقیقات علیه امریکا و اسرائیل، تحریم وضع می کند.
در فرمان ترمپ گفته شده که محکمه در هاگ"درگیر اقدامات غیرقانونی و بیاساسی است که امریکا و متحد نزدیک آن اسرائیل را هدف قرار داده و این اقدامات"سابقه خطرناکی را ایجاد میکند که مستقیماً کارمندان فعلی و سابق امریکا، از جمله اعضای اردوی این کشور را به خطر میاندازد".
این فرمان که پس از دیدار بنیامین نتانیاهو صدراعظم اسرائیل با ترمپ امضا شده، خاطرنشان می سازد که امریکا و اسرائیل اعضای محکمۀ بینالمللی جزایی نیستند.
محکمۀ بینالمللی جزایی در ۲۱ نوامبر سال گذشته، حکم دستگیری بنیامین نتانیاهو و یو آو گالانت، وزیر دفاع سابق اسرائیل و محمد ضیف قوماندان نظامی حماس را صادر کرد که اسرائیل میگوید، کشته شده است.
حماس از سوی ایالات متحدۀ امریکا و اتحادیۀ اروپا به حیث یک سازمان تروریستی شناخته می شود.
ترمپ در سال۲۰۲۰ میلادی در دوره اول ریاست جمهوری خود نیز تحریم های مالی و ممنوعیت صدور ویزه را بر فاتو بنسودا سارنوال وقت، سایر مقامات ارشد و کارمندان محکمۀ بینالمللی جزایی وضع کرده بود. این اقدام پس از آن صورت گرفت که بنسودا تحقیقات را در مورد اتهامات جنایات جنگی علیه عساکر امریکایی در افغانستان آغاز کرد.
طالبان هک شدن سیستمهای دولتی را تائید کرد
طالبان گزارش های مبنی بر هک شدن شماری از اسناد را تائید کرده، اما گفته اند که این اسناد قدیمی و اکثر آنها متعلق به حکومت سابق بوده است.
یک ویب سایت هکر ها به نام"طالبان لیکس" شماری از اسناد وزارت های امر به معروف و نهی از منکر، اطلاعات و فرهنگ، امور خارجه، مالیه و عدلیه طالبان و همچنین اسناد مربوط به ستره محکمه و زندان های آنها را منتشر کرده است.
وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی حکومت طالبان روز پنحشنبه در شبکۀ اکس(توییتر سابق) ادعا کرده که سیستم های آنها مصون است.
بر اساس اسناد منتشر شده، در زندان های طالبان هجده هزار و هشتصد زندانی وجود دارد که از جمله یک هزار و سیصد و هفتاد تن آنها زن هستند.
در این اسناد تعداد زندانیان خارجی شصت و نه تن ذکر شده که شش تن آنها زن هستند.
اسناد منتشر شده، کاپی پاسپورت مقام های ارشد حکومت طالبان، و شماری از اسناد دیگر را نیز شامل می شود.
شرکت گوگل محدودیت استفاده از هوش مصنوعی در ساخت اسلحه را برداشت
شرکت گوگل محدودیت استفاده از هوش مصنوعی در ساخت اسلحه را برداشته است.
شرکت گوگل روز پنجشنبه اعلام کرد که محدودیت بر استفاده از هوش مصنوعی در ساخت اسلحه و ابزارهای نظارتی را لغو کرده است.
پیش از این، گوگل به این دلیل بر استفاده از هوش مصنوعی در ساخت اسلحه محدودیت وضع کرده بود که به گفته این شرکت، اینگونه استفاده میتوانست مضر باشد.
این شرکت اخیراً از تصمیم خود برای لغو این محدودیت دفاع کرده و گفته است: "دولتهای دموکراتیک باید تلاش کنند تا هوش مصنوعی را ایجاد کنند که به نفع امنیت ملی کشورهایشان باشد."
در سالهای اخیر، توجه زیادی به امکانات نظامی با استفاده از هوش مصنوعی جلب شده است.
مسکو هشدار میدهد اخراج فلسطینیان از غزه ممکن خشونتها را در شرقمیانه تشدید کند
مسکو میگوید که اخراج فلسطینیان از غزه میتواند منجر به تشدید خشونتها در شرقمیانه شود.
بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت امور خارجه روسیه روز پنجشنبه اعلام کرد که اخراج فلسطینیان از غزه و اظهارات دونالد ترمپ در مورد دستیابی به مالکیت این منطقه از سوی امریکا، تکاندهنده است و این اقدام باعث تشدید خشونتها در شرقمیانه خواهد شد.
رئیسجمهور امریکا روز سهشنبه در یک کنفرانس خبری مشترک با بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل در کاخ سفید گفته بود: "مالکیت غزه باید به امریکا واگذار شود تا آن را بازسازی کند."
سخنگوی وزارت خارجه روسیه، ماریا زاخاروو گفته است: "به جای اقدامات تخریبی و اظهارات تکاندهنده، باید به مردم نیازمند غزه کمکهای بشردوستانه ارائه شود و از اجرای آتشبس میان اسرائیل و حماس اطمینان حاصل گردد."
اظهارات دونالد ترمپ درباره خارج کردن فلسطینیها از غزه و واگذاری این منطقه به امریکا واکنشهای گستردهای را به همراه داشته است.
تعدادی از کشورها از جمله فلسطینیها گفتهاند که اخراج ساکنان اصلی غزه از این منطقه، تبعیض قومی است.
۱۶۵ زندانی، به شمول ۳۸ زن و سه کودک از زندان هرات آزاد شدهاند
مقامهای محلی هرات میگویند که ۱۶۵ زندانی از محبس هرات آزاد شدند.
خبرگزاری باختر تحت کنترول طالبان، روز پنجشنبه ۱۸ دلو به نقل از سید احمد مجمر، رئیس مدیریت عمومی زندانهای هرات گزارش داده است که ۱۶۵ زندانی، به شمول ۳۸ زن و سه کودک، به فرمان رهبر طالبان از زندان هرات آزاد شدهاند.
به گفته مجمر، در مجازات ۶۹ تن از زندانیان تخفیف آمده است.
درباره هویت این زندانیان جزئیات داده نشده است.
در اثر فروریختن سقف معدن طلا در بدخشان یک تن کشته و دو تن زخمی شدند
فرو ریختن سقف معدن طلا در بدخشان یک کشته و دو زخمی برجا گذاشت.
این حادثه روز پنجشنبه ۱۸ دلو، در یک معدن طلا در روستای گلستان ولسوالی یفتل بدخشان رخ داده است.
احسانالله کامگار، سخنگوی فرماندهی امنیه طالبان در بدخشان، با تأیید این رویداد گفت که نیروهای امنیتی با همکاری باشندگان محل، دو کارگر زخمی را از زیر آوار بیرون کشیده و برای درمان به شفاخانه مرکزی فیضآباد منتقل کردهاند.
سخنگوی پولیس طالبان میگوید که استخراج غیرحرفهای و نبود تجهیزات ایمنی، عامل اصلی تکرار چنین حوادث مرگبار در معادن بدخشان است.
یوناما خواستار رهایی دو کارمند بازداشت شده «رادیو بیگم» شد
دفتر هیئت معاونیت سازمان ملل متحد در مورد بازداشت دو کارمند رادیو بیگم ابراز نگرانی کرده است.
یوناما با نشر اعلامیهای روز پنجشنبه، ۱۸ دلو، در صفحه ایکس، توییتر سابق، خود خواستار آزادی افرادی شده است که به دلیل استفاده از حق آزادی بیان بازداشت شدهاند.
یوناما افزوده است که رسانههای آزاد برای رشد یک جامعه مهماند.
در ادامه واکنش ها ریچارد بنیت گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان خواستار آزادی بی قید و شرط دو کارمند رادیو بیگم شده است.
او با نشر اعلامیهای در صفحه ایکس خود خواستار توقف بازداشتهای خودسرانه خبرنگاران شد.
این درحالی است که رادیو بیگم روز چهارشنبه در اعلامیهای گفته است که استخبارات طالبان به دفتر رادیو بیگم در کابل هجوم برده و دو تن از کارمندان مرد این رادیو را با خود بردهاند.
وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان میگوید نشرات رادیو بیگم به دلیل نقض پالیسی نشراتی متوقف شده است.
پایان ماموریت دیپلوماتان نظام جمهوری مخلوع افغانستان در سفارت افغانستان در انقره
سفارت افغانستان در انقره در اطلاعیهای در فیسبوک خود گفت که تمامی دیپلوماتهای دورۀ جمهوریت از امروز (پنجشنبه، ۱۸ دلو) به ماموریت خود خاتمه دادند.
در ادامه آمده که در نبود یک حاکمیت مشروع و مبتنی بر ارادۀ مردم در افغانستان، این سفارت بعد از ظهر امروز به وزارت امور خارجۀ جمهوری ترکیه تسلیم داده شد.
پیش از این یک منبع آگاه به رادیو آزادی گفت که شش دیپلومات جمهوری مخلوع افغانستان به شمول سفیر به وظایف خود پایان دادند.
منبع گفت که تا شش دیپلمات دیگر به شمول سه فردی که از سوی طالبان گماشته شده اند، در سفارت هستند.
حکومتهای طالبان و ترکیه هنوز در این مورد چیزی نگفته اند.