لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۷ دلو ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۵۷

در حالی که افغانستان یکی از دریافت کنندگان کمک‌های امریکاست، این کشور دستور توقف فوری کمک‌های خارجی‌اش را داد


بستۀ چهل میلیون دالر کمک های بشردوستانۀ امریکا به افغانستان (تصویر آرشیف)
بستۀ چهل میلیون دالر کمک های بشردوستانۀ امریکا به افغانستان (تصویر آرشیف)

وزارت خارجۀ امریکا در نامه‌ای به نمایندگی‌های دیپلوماتیکش در سراسر جهان دستور داده که تمام کمک‌های خارجی این کشور را به گونۀ فوری متوقف کنند.

این دستور به دنبال فرمان اجرایی دونالد ترمپ، رئیس جمهور جدید ایالات متحده که تمام کمک‌های خارجی این کشور را برای ۹۰ روز متوقف کرد، صادر شده است.

وزارت خارجۀ امریکا در نامه‌اش که روز جمعه، ۲۴ جنوری نشر شده، گفته که دونالد ترمپ رئیس جمهور، امریکا این تصمیم را گرفته و تا زمانی که وزیر خارجۀ ایالات متحده وضعیت را ارزیابی نکند، هیچ موافقتنامۀ جدید کمک‌های خارجی را امضا نکنند.

وزارت خارجۀ امریکا در این نامه از تمام نمایندگی‌های دیپلوماتیک خود خواسته که کمک‌های موجود را متوقف کنند و کمک‌های آینده را به حالت تعلیق درآورند.

ساختمان وزارت خارجۀ امریکا
ساختمان وزارت خارجۀ امریکا

این دستور تهدیدی برای توقف سریع میلیاردها دالر پروژه‌های تأمین‌شده توسط ایالات متحده در سطح جهان برای حمایت از صحت، آموزش، توسعه، کارآموزی، مبارزه با فساد، کمک‌های امنیتی و سایر تلاش‌ها خوانده شده است.

گفته می‌شود که ایالات متحده بیش از هر کشور دیگری در جهان کمک‌های خارجی ارائه می‌کند و در سال ۲۰۲۳ بودجه‌‌ای در حدود ۶۰ میلیارد دالر یا تقریباً ۱ درصد از کُل بودجۀ خود را به این منظور اختصاص داده است.

بر اساس گزارش ادارۀ توسعۀ بین‌المللی ایالات متحده (USAID)، از سال ۲۰۲۱ تا کنون، دولت ایالات متحده بیش از 2 میلیارد دالر کمک بشردوستانه را به افغانستان ارائه کرده و به ‌عنوان بزرگترین کمک‌کنندۀ اصلی این کشور شناخته می‌شود.

این درحالیست که فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر گفته که وضعیت بشردوستانه در بسیاری از نقاط افغانستان مانند همیشه در حالت بحرانی قرار دارد.

این فدراسیون افغانستان را در فهرست یکی از کشورهای آسیب‌دیده از منازعه در جهان قرارداده و گفته است که وضعیت بشری این کشور هنوز هم در بدترین حالت خود قرار دارد.

الکساندر متیو، رئیس بخش آسیا-پاسفیک این فدراسیون روز جمعه، ۲۴ جنوری در یک پیام ویدیویی که در صفحۀ ایکس خود (توییتر سابق) منتشر کرده، گفته که مردم برای یافتن وظیفه به کاروبار و جوانان برای آموزش در بخش سرمایه‌گذاری به کمک نیازدارند، اما به گفتۀ او، در شرایط فعلی این کار آسانی نیست.

الکساندر ماتیو، رئیس بخش آسیا-پاسیفیک فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و حلال احمر
الکساندر ماتیو، رئیس بخش آسیا-پاسیفیک فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و حلال احمر

او گفت:

این بحران هنوز هم در بیشتر مناطق این کشور در حالت اضطراری قراردارد، اما کمک‌های بشری اضطراری برای این بحران دوامدار کفایت نمی‌کند.

"وضعیت بشری در افغانستان به اندازه‌ای خراب است، قسمی که در گذشته بود، اگر شما به قریه‌ها بروید، زنان با کم‌خونی روبه‌رو هستند، کودکان شیرخوار به سوءتغذیه مبتلا شدند، از هر کسی که بپرسید در این شب‌های زمستان برای کودکان خود دوا، خوراک یا کمپل جستجو می‌کنند، این یک بحران دوامدار است، این بحران هنوز هم در بیشتر مناطق این کشور در حالت اضطراری قراردارد، اما کمک‌های بشری اضطراری برای این بحران دوامدار کفایت نمی‌کند."

پیش از این ادارۀ سرمفتش خاص امریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار) در یک گزارش خود گفته بود که امریکا در سه سال گذشته دو میلیارد دالر به افغانستان کمک کرده و هر هفته ۴۰ میلیون دالر پول نقد به این کشور می‌فرستد.

قابل یادآوری است که دفتر هماهنگی امور بشردوستانۀ ملل متحد (اوچا) پیش از این وضعیت کنونی بشردوستانه در افغانستان را بحرانی عنوان کرده و گفته بود که در سال ۲۰۲۵ میلادی، ۲۲.۹ میلیون افغان به کمک فوری بشردوستانه نیاز خواهند داشت.

XS
SM
MD
LG