لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۴ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۳۰

برف‌باری سنگین در برخی ولایات افغانستان دهقانان ومردم را خوشبین ساخته است


تصویری از برفباری درکابل ، آرشیف
تصویری از برفباری درکابل ، آرشیف

برف‌باری سنگین در برخی ولایات افغانستان خوشبینی مردم و دهاقین را به همراه داشته است، زیرا خشک‌سالی یکی از مشکلات بزرگ افغانستان شمرده می‌شود.

اما امسال برخی خانواده‌های نادار با مشکلات بیشتری روبه‌رو شده‌اند و روزهای سرد زمستان را به سختی سپری می‌کنند.

حبیب‌الله، دهقان 44 ساله، باشنده ولسوالی شکر درۀ کابل است که 18 سال زمین‌های اجاره‌ای را برای کشت گندم، جواری و ترکاری‌ها استفاده می‌کند. او سرپرستی خانواده شش نفره را به عهده دارد و می‌گوید برف به موقع باریده و امید به زراعت را زنده کرده:

امسال فضل خداوند به موقع برف بارید، برف هم ماشالله خوب بود، خوبی برف به زراعت این است که گندم للمی آب نمی داشته باشد به آن بسیار مفید است، و کم آب نمی شود، ذخیره ها آب پر می شود، در بهار سال کم آب نمی شویم، مرض را از زیر زمین برف پاک می کند و عیب زمین را از بین می برد.

فیض‌الله، دهقان دیگری از همان ولسوالی، از برف‌باری امسال خوشحال است:

"خوشحال هستیم که امسال اول سال برف بارید، و به آب و هوا تغییرات آورد، و باعث آب خیزی و زیادی آب شد، خشکه برف برای زراعت بسیار فایده دارد، و می تواند منبع آب را تشکیل دهد."

در حالی که دهاقین از برف‌باری امسال خرسند هستند، گزارش «FEWS NET» هشدار داده که در صورت تداوم شرایط نامطلوب بارندگی تا بهار 2025، محصول گندم افغانستان آسیب خواهد دید. این گزارش پیش‌بینی کرده که زمستان 2024 و بهار 2025 با بارندگی کمتر از حد معمول همراه خواهد بود.

ظهور صمدی، کارشناس زراعت، تأثیر مثبت برف‌باری‌های اوایل زمستان را چنین توضیح می‌دهد:

"برف باری در شروع زمستان برای دهاقین بسیار مفید است، وقتی برف در روی زمین می بارد، مثل یک لحاف خاک را گرم نگاه می کند، و نمی گذارد که ریشه گندم و سایر نباتات را یخ بزند، برف ذخایر زیر زمینی را و رود خانه ها را پر می کند که در تابستان دهاقین از کم آبی نجات پیدا کنند."

اما برخی خانواده‌های نادار از برف‌باری آسیب دیده‌اند. پلوشه، زن 38 ساله و سرپرست یک خانواده پنج‌نفره، از مشکلاتش می‌گوید:

"بسیار در یک وضعیت بد قرار داریم، از اینکه زمستان است، چوب سوخت نیست، نان به خوردن نیست، به شدت سردی هوا بسیار پریشان استیم، خرچ و خوراک نیست."

به اساس گزارش های بین المللی بسیاری از مردم افغانستان در شرایط بد اقتصادی قرار دارند. طبق گزارش سازمان ملل متحد، نزدیک ۲۳ میلیون نفر در افغانستان، حدود نیمی از نفوس این کشور، در سال جاری به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند. پس از بازگشت طالبان در ۲۰۲۱، بی‌ اطمینانی اقتصادی افزایش یافته و زندگی مردم سخت‌تر شده است.

XS
SM
MD
LG