این منبع این اظهارات را امروز درصحبت با رادیوآزادی در واکنش به اظهارات اخیر دونالدترمپ رئیس جمهور امریکا بیان کرده که گفت حکومت طالبان باید تجهیزات نظامی باقی مانده امریکا درافغانستان را پس بدهد.
ازسوی دیگر شماری از آگاهان افغان می گویند که اگر امریکا در این بخش بر طالبان فشاروارد می کند، این برای منطقه و حتی امریکا یک تهدید است.
این منبع حکومت طالبان به شرط نگرفتن نام و نشر صدایش روز چهارشنبه به رادیوآزادی گفت که یک گلوله را هم دوباره به امریکا پس نخواهند داد.
این منبع طالبان می گوید که دربیست سال گذشته درجنگ با امریکا و ناتو هزاران قربانی داده اند و به گفته او «تجهیزات وسلاح های محدود باقی مانده »دربدل این قربانی ها به هیچ صورتی پس داده نمیشود.
این منبع تاکید می کند که امریکا بجای پیش بردن پالیسی تقابل با آنها باید راه تعامل را انتخاب کند، که به گفته او این به خیرهردو طرف است.
این منبع حکومت طالبان ادعا می کند که امریکا حین بیرون شدن از افغانستان نیمی از سلاح و تجهیزات را از بین برده است.
منبع می افزاید که برای از بین بردن گروه دولت اسلامی «داعش » و دیگر گروه های دهشت افگن نه تنها برای امریکا بلکه به گفته او تمام کشورهای ذیدخل نیاز است به اساس یک تفاهمنامه با افغانستان دربخش سلاح های پیشرفته همکاری کنند، زیرا به باور وی داعش این کشورها را تهدید می کند.
این درحالیست که دونالدترمپ رئیس جمهور جدید امریکا یک روزقبل از مراسم تحلیف خود درسخنرانی به هواداران اش گفت که طالبان باید میلیارد ها دالر تجیهزات امریکا را که درافغانستان باقی مانده پس بدهند.
ترمپ با بیان اینکه ایالات متحده سالانه میلیاردها دالر به طالبان کمک میکند،افزود که اگر میلیاردها دالر به طالبان بدهد، مشروط به بازگرداندن تجهیزات نظامی آنان خواهد بود.
کارشناسان نظامی وسیاسی افغان اما درمورد این موضوع دیگاه های متفاوت دارند.
احمد خان اندر کارشناس نظامی به رادیوآزادی گفت که امریکا با
اینگونه اظهارات برطالبان فشاروارد می کند اما به گفته او اگر این سخنان را عملی می کند پس زمینه را برای ناامنی درمنطقه و جهان فراهم می سازد.
«حالا که امریکا میخواهد از طالبان سلاح ها را پس بگیرد، به باور من این نا ممکن است ، امریکا میخواهد بر طالبان فشار وارد کند ، اما طالبان دوستان دیگر مثل روسیه ، چین و ایران را پیدا کرده است ، اگر امریکا سلاح خود را به گونه جبری تقاضا کند راه را برای یک جنگ دیگر هموار می کند»
حکمت الله حکمت یک آگاه سیاسی اما دراین مورد به رادیوآزادی گفت :
سخنان ترمپ در واقع به منظور زنده ساختن روند قطر و فشار آوردن بر طالبان و همچنین عملی کردن برخی از خواسته هایش برای متعهد ساختن طالبان به منافع امریکا ، مبارزه با داعش و در نظر گرفتن منافع امنیت ملی امریکا در برابر نفوذ روسیه ، چین و ایران میباشد .
به اساس گزارش برخی از رسانه های بین المللی ،به شمول امریکا نیروهای ناتو دربیست سال گذشته درافغانستان حضور داشت ،زمانی که درماه اگست سال ۲۰۲۱از افغانستان بیرون شدند، به ارزش هفت میلیارد دالر تجهیزات نظامی شان باقی ماند که بدست طالبان افتید.
قابل ذکر است که حکومت طالبان هرسال حین تجلیل از حاکمیت دوباره شان دراجرای رژه های نظامی شان این تجیهزات را نمایش می دهند.
به همین گونه پیش از این شماری از مقام های پاکستانی ادعا کرده اند که این سلاح وتجهیزات به دست طالبان پاکستانی نیز رسیده است، اما مقام های حکومت طالبان بارها این ادعا ها را رد کرده اند.