لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۲۵ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۰۵

انتقاد برخی از مهاجرین افغان از دفاتر سازمان ملل متحد در پاکستان


یکی از مراکز UNHCR در پاکستان، آرشیف
یکی از مراکز UNHCR در پاکستان، آرشیف

در حالی که با آغاز سال جدید میلادی یکبار دیگر روند بازداشت و اخراج مهاجران افغان در اسلام آباد پایتخت پاکستان از سر گرفته شده، نهادهای جامعه‌ مدنی افغانستان و حقوق بشر سازمان ملل متحد و دفاتر همکار آن از جمله دفتر موسوم به شارپ را به ناکامی در حفاظت از پناهجویان افغان متهم می‌کنند.

این نهاد ها با نشر اعلامیه‌ای روز یکشنبه ۱۲ جنوری مدعی شدند که این سازمان ها نه تنها حفاظت کافی را برای مهاجران افغان در پاکستان فراهم نکرده‌اند ،بل‌که در برابر موارد بازداشت‌ و اخراج‌ مدافعان حقوق بشر و پناهندگان توسط مقامات پاکستانی، بی تفاوت باقی مانده‌اند.

به گفته آنان دفتر(شارپ) که به ادعای آنان مسئولیت حفاظت از حقوق مهاجرین را دارد، در اجرای برنامه‌های سازمان ملل کوتاهی کرده و باعث نارضایتی گسترده میان پناهندگان شده‌است.

این نهادها از سازمان ملل متحد و حکومت پاکستان خواسته‌اند که اخراج پناهندگان افغان را متوقف کرده و اقدامات فوری و مؤثری برای حفاظت از حقوق و رفاه آنان اتخاذ کنند.

خواستیم در پیوند به نگرانی‌های مهاجرین افغان مقیم پاکستان، نظر قیصر افریدی، سخن‌گوی دفتر (یو آن اچ سی آر) در پاکستان را داشته باشیم، اما به پرسش‌های رادیو آزادی پاسخ نداد.

اما فیلیپا کاندلر، رئیس کمیشنری عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در پاکستان، هفته گذشته بر عدم اخراج کسانی که به حمایت بین‌المللی نیاز دارند، تأکید کرده بود.

او ۸ جنوری در بیانیه‌ای که در صفحه اکس (توییتر سابق) خود منتشر کرد، از پاکستان خواست تا همچنان از افراد نیازمند، به‌ویژه زنان و کودکان، میزبانی کند.

در این حال تعداد مهاجرین افغان مقیم پاکستان نیز از بی‌تفاوتی نهادها سازمان ملل متحد درپاکستان انتقاد می‌کنند.

متاسفانه سندی که از سوی سازمان ملل متحد برای پناهندگان داده شده، هیچ اعتباری نزد حکومت پاکستان ندارد

یک مهاجر افغان در اسلام‌آباد، که نخواست نامش در گزارش ذکر شود، به رادیو آزادی گفت:

"متاسفانه سندی که از سوی سازمان ملل متحد برای پناهندگان داده شده، هیچ اعتباری نزد حکومت پاکستان ندارد و با وجود داشتن این سند، پولیس پاکستان ما را بازداشت می‌کند، اعتراض اکثریت مهاجرین در این مورد است که چرا ملل متحد و دفترهای ساحوی شان چون شارپ، مردم را امیدوارم می‌سازند. بگویند این سند ما هیچ ارزشی ندارد و توکن ندهند تا مردم سرنوشت شان را بدانند."

میرویس خاورین، روزنامه‌نگار افغان مقیم پاکستان نیز به رادیو آزادی گفت:

" در شرایط کنونی که مهاجرین شرایط بدی را سپری می‌کنند، با مشکلات ویزه همراه اند، فرزندان شان از آموزش و امکانات صحی محروم اند، از (یو آن اچ سی آر) می‌خواهیم ما را کمک کند، چون اکثریت مهاجرین که پس از آگست ۲۰۲۱ به پاکستان آمده اند، نخبه‌های سرزمین شان بودند."

نهادهای جامعه‌ مدنی افغانستان و حقوق بشر در اعلامیه خود از کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان همچنان خواسته اند که روند بررسی پرونده‌های مهاجرتی پناهندگان را سریع‌تر پیش ببرد .

ناهید سادات، فعال حقوق زن مقیم پاکستان، به رادیو آزادی گفت که پرونده مهاجرت اش به کندی طی مراحل می شود.

" سه مصاحبه را در سه سال گذشتاندم، کار شان خیلی کند است. فاصله میان هر مصاحبه سه ماه، شش ماه و حتی یک سال را در بر می‌گیرد، از مصاحبه آخرم دو ماه می‌گذرد و دیگر هیچ خبری از آنها نیست."

این در حالیست که بسیاری از مهاجرین افغان مقیم اسلام آباد در چند هفته گذشته، شرایط دشوار را سپری می‌کنند و حتی به گفتۀ این مهاجرین، شماری از بیم پولیس پاکستان، خانه و جای شان را ترک کرده اند.

هفته گذشته، سفارت افغانستان در اسلام‌آباد که تحت اداره طالبان است، نیز در اعلامیه‌ای گفت که در چند روز اخیر، پولیس پاکستان دست‌کم ۸۰۰ افغان را بازداشت کرده و برخی از آنان را به‌طور اجباری به افغانستان بازگردانده است.

XS
SM
MD
LG