خبر ها
قوماندان عمومی انتظامی ایران از به صفر رسیدن تردد مهاجرین بدون اسناد در مرزهای این کشور خبر داد
احمدرضا رادان، قوماندان عمومی انتظامی ایران روز یکشنبه ۲۳ جدی گفت که این کشور از همه امکانات برای جلوگیری از ورود مهاجران بدون مدرک به مرزها استفاده میکند.
به گزارش رسانه های ایرانی ، رادان در نشست خبری افزود که استفاده از امکانات پیشرفته باعث شده که ورود مهاجرین « غیرمجاز» به مرزهای ایران به حداقل ممکن و حتی به صفر برسد.
پیش از این ، مقام های ایرانی گفته بودند که کار انسداد مرز ۳۰۰ کیلومتری میان افغانستان و ایران آغاز شده و ۷۵ کیلومتر از کار دیوار مرزی تکمیل شده است.
ایران در این اواخر روند اخراج افغان های فاقد اسناد را تشدید کرده.
مقام های ایرانی گفته اند که بیش از دو میلیون افغان بی مدرک را تا پایان سال جاری هجری شمسی اخراج خواهند کرد.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
امضای توافقنامۀ مشارکتی میان ایران و روسیه برای مواجه شدن با تحریمهای غرب
روسیه و ایران یک توافقنامۀ مشارکتی امضا کردند که همکاری بین دو کشور را برای مواجه شدن با تحریمهای غرب گسترش میدهد.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و مسعود پزشکیان، همتای ایرانی او این توافقنامه را روز جمعه، ۲۸ جدی در جریان سفر پزشکیان به مسکو امضا کردند.
این توافقنامه همکاریهای همهجانبه بین دو کشور را از تجارت گرفته تا همکاریهای نظامی و همچنان در بخش علمی، آموزشی و فرهنگی تقویت میکند.
به گفته مسئولان، مدت اعتبار این توافقنامه بیست سال است و احتمالاً برای سالهای آینده تمدید خواهد شد.
پزشکیان در حالی به مسکو سفر میکند که دونالد ترمپ، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده قرار است دوشنبۀ آینده به عنوان رئیس جمهور جدید امریکا سوگند یاد کند.
ترمپ قول داده است که بین اوکراین و روسیه صلح کند، اما موضع سختی در قبال ایران اتخاذ خواهد کرد.
امریکا یک موسسۀ مالی یمنی متهم به حمایت از حوثیها را تحریم کرد
ادارۀ جو بایدن، رئیسجمهور ایالات متحده با نزدیک شدن به پایان دورۀ ریاستجمهوری خود، تلاشهایی را برای افزایش فشار بر شورشیان حوثی آغاز کرده است.
وزارت خزانهداری امریکا روز جمعه، ۲۸ جدی در بیانیهای اعلام کرد که بانک یمن کویت را به دلیل کمک به حوثیها در پولشویی با استفاده از سیستم بانکی یمن و ارسال کمکهای مالی به متحدانش از جمله حزبالله لبنان، تحریم کرد.
گروه حزبالله از سوی ایالات متحده به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته میشود، اما اتحادیۀ اروپا تنها شاخۀ نظامی حزبالله را در فهرست سیاه قرار داده، نه شاخۀ سیاسیاش را.
حزبالله کرسیهایی در پارلمان لبنان دارد.
گروه حوثی تحت حمایت ایران از نومبر ۲۰۲۳ به اینسو به بیش از ۱۰۰ کشتی در دریای سرخ حمله کرده است که دو کشتی را غرق و یک کشتی را توقیف کرده و حداقل چهار دریانورد را کشته است.
در نتیجۀ این حملات، حمل و نقل تجاری در دریای سرخ مختل شده و شرکتها به سایر مسیرهای دریایی روی آوردهاند.
حملۀ راکتی روسیه به شهر کُریوی ریه در مرکز اوکراین چهار تن را کشت
شهر کُریوی رِیه زادگاه ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین است.
رئیسجمهور اوکراین گفته است که در این حمله یک مرکز آموزشی و ساختمانهای مسکونی تخریب شدهاند.
سرهی لیساک، رئیس ادارۀ نظامی منطقۀ دنیپرو پتروفسک روز جمعه، ۲۸ جدی گفت که از میان ۷ زخمی این حمله وضعیت صحی چهار تن آنان وخیم است.
مقامات روسیه هنوز در بارۀ این حمله اظهار نظر نکردهاند.
حمله به شهر کُریوی رِیه یک روز پس از آن صورت میگیرد که مسکو اعلام کرد کییف شش موشک امریکایی به شهر بلگورود روسیه شلیک کرده است.
مقامات روسیه تعهد کرده بودند که پاسخ این حملات و سایر حملات را خواهند داد.
امضای توافقنامه برای حمایت از پناهجویان افغان در کشورهای همسایه و منطقه
نمایندگی اتحادیۀ اروپا در افغانستان میگوید که توافقنامهای را با کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان در مورد حمایت از پناهجویان افغان امضا کرده است.
نمایندگی اتحادیه اروپا روز جمعه، ۲۸ جدی در بیانیهای که در ویبسایت خود منتشر کرد، گفته که از بیجا شدگان داخلی افغانستان و پناهجویان افغان مقیم ایران، پاکستان و کشورهای آسیای مرکزی حمایت خواهد کرد.
این بیانیه میافزاید که بر اساس این توافقنامه، اتحادیۀ اروپا ۳۶ میلیون یورو برای ارائۀ حمایت، فرصتهای زندگی و سایر خدمات اساسی به صدها هزار خانوادۀ بیجاشده، پناهنده و عودت کنندۀ افغان کمک میکند.
این در حالیست که روند اخراج مهاجران افغان از پاکستان از نومبر ۲۰۲۳ به این سو تشدید شده و همزمان ایران نیز حلقۀ زندگی را بر مهاجرین افغان در این کشور تنگتر کرده است. مقامات ایرانی گفته اند که تا سال جدید ۱۴۰۴ هجری خورشیدی، دو میلیون افغان فاقد اسناد قانونی را اخراج خواهند کرد.
مسیر انگور اده بین پکتیکا و خیبر پختونخوا تنها به روی موترها بازگشایی شد
مسير ترانزيتي انگور اده در اعتراض به تصميم دولت پاكستان مبنی بر اجباری كردن پاسپورت و ویزه براي كسانی كه از اين مسير عبور میكنند، نزدیک به ۱۶ ماه پیش بسته شده بود.
یک منبع به راديو آزادی گفت كه اين مسیر روز جمعه، ۲۸ جدی از سوی بزرگان قومی تنها به روی روی موترها باز شده است.
رادیو دیوه، مربوط به صدای امریکا هم گزارش داده که نمایندگان قوم احمدزی-وزیر در محل و تاجران گفتند که این مسیر را بازگشایی کردند، چون بسته ماندن آن سبب توقف تجارت در محل شده و زندگی و کار و بار هزاران نفر را تحت تاثیر قرار داده بود.
حکومت طالبان و مقامهای پاکستانی به گونۀ رسمی در این باره اظهار نظر نکردهاند.
در پی تصمیم مقامهای پاکستانی مبنی بر نیاز به ویزه و پاسپورت برای عبور از خط دیورند، معترضان مسیرهای انگور اده و اسپین بولدک - چمن را بستند.
هیئت طالبان برای گفتوگو در مورد زندانیان افغان به تهران سفر کرد
هیئت قضایی حکومت طالبان به رهبری شیخ عبدالمالک حقانی، معاون اداری ستره محکمه آنها برای گفتوگو درباره مسائل مربوط به زندانیان افغان عازم تهران شده است.
ستره محکمه حکومت طالبان روز جمعه با نشر اعلامیهای گفت که هدف از سفر هیئت آنها به ایران تقویت همکاریهای قضایی، تامین حقوق زندانیان افغان در ایران، بهبود تعامل میان دو کشور، جستجوی راه های جایگزین برای اعدام افغانهای محکوم به اعدام در ایران و پیگیری موضوع استرداد محبوسین خواهد بود.
پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان بر افغانستان در اگست ۲۰۲۱ میلادی، اعدام افغان ها در ایران افزایش یافته و بر اساس گزارشها در سال ۲۰۲۴ این شمار به بالاترین رقم رسیده است.
سازمان حقوق بشر ایران مستقر در ناروی، پیشین از این گفته بود که بیش از ۷۰ افغان در ۲۰۲۴ در ایران اعدام شدهاند که این آمار نسبت به ۲۰۲۳، سه برابر افزایش را نشان میدهد.
به گفتۀ این سازمان این افغانها به اتهام قتل عمدی، قاچاق مواد مخدر و اتهامهای دیگر اعدام شدهاند.
مدافعان و نهادهای حقوق بشر رژیم ایران را متهم میکنند و میگویند که روند رسیدگی به دوسیهها در این کشور عادلانه نیست و زندانیان در بسیاری از موارد به وکلای مدافع دسترسی ندارند.
عفو بینالملل خواستار آزادی فوری پناهجویان بازداشت شده افغان در پاکستان شد
بخش جنوب آسیای عفو بینالملل روز جمعه در صفحه ایکس نوشت که سال نو برای پناهجویان افغان در اسلام آباد با حملات شبانه و آزار و اذیت پولیس اینکشور همراه بوده و صدها پناهجوی افغان به طور غیرقانونی بازداشت شدهاند.
عفو بینالملل از مقامات پاکستان خواسته تا فوراً افغانهای بازداشت شده را آزاد کند. این نهاد همچنین خواسته که پاکستان سیاست جدید را، که پناهجویان را مجبور به گرفتن اسناد اضافی مانند NOC برای ماندن در پایتخت می کند، لغو کند.
NOC سندیست که افغانها برای اقامت در اسلام آباد، در کنار ویزه یا کارت اقامت، باید با خود داشته باشند.
به گفتهای عفو بینالملل، این سیاست پاکستان افراد آسیبپذیر را در معرض خطر بیشتر قرار میدهد.
بر اساس گزارشها، پولیس پاکستان از آغاز ۲۰۲۵ صدها پناهجوی افغان را در اسلامآباد بازداشت کرده است.
آمادگی برای از سرگیری سفرهای گردشگران چینی به تایوان
وزارت گردشگری چین روز جمعه اعلام کرد که آمادگیها برای از سرگیری مسافرت گروهی گردشگران از شانگهای و ولایت فوجیان به تایوان در آینده نزدیک آغاز خواهد شد.
تایوان از این اقدام استقبال کرده است.
چین و تایوان پس از ختم بحران شیوع کرونا بر سر زمان و چگونگی بازگشت گردشگران چینی به این جزیره
که چین آن را بخشی از قلمرو خود میداند، اختلاف نظر داشتند.
تایوان ادعای حاکمیت چین بر این جزیره را به شدت رد میکند.
پیکنگ و تایپه یکدیگر را بخاطر عدم از سرگیری این مسافرتها ملامت میکنند و این موضوع باعث شده که تنشها بین دو طرف تشدید شود.
وزارت فرهنگ و گردشگری چین در اعلامیهای گفته که مسافرت گروهی از شانگهای و همچنین از ولایت فوجیان، که در آن سوی تنگه تایوان واقع شده، به زودی آغاز خواهد شد. اما تاریخ دقیق آن بیان نشده است.
شورای امور ارضی تایوان اعلام کرد که از گردشگران چینی به این جزیره استقبال می کند و از پیکنگ خواست جزئیات بیشتری را در اسرع وقت به اشتراک بگذارد.
محکمهای در پاکستان، عمران خان را به ۱۴ سال و همسرش را به ۷ سال حبس محکوم کرد
محکمهای در پاکستان عمران خان صدراعظم سابق و بشرا بیبی همسرش را در یک پرونده تاریخی فساد، مجرم شناخته است.
قاضی نصیر جاوید رعنا ضمن اعلام حکم ۱۴ سال حبس برای عمران خان و ۷ سال برای همسرش گفت که محکمه پرونده خود را ثابت کرده و عمران خان مجرم شناخته شده است.
عمران خان بنیانگذار حزب تحریک انصاف پاکستان و همسرش بشرا بیبی در پرونده ۱۹۰ میلیون پوندی «القادر ترست» به فساد مالی متهم شدهاند. اما عمران خان و همسرش این اتهامات را رد کرده و گفتهاند که انگیزه سیاسی دارد.
سلمان اکرم راجا از رهبران حزب تحریک انصاف پاکستان گفته است که در باره این حکم تجدید نظر خواهند کرد.
غرق شدن ۸۰ پناهجوی پاکستانی در آبهای مراکش
وزارت خارجه پاکستان جان باختن هشتاد تبعه اینکشور را در پی غرق شدن یک کشتی اعلام کرده است.
به گفته مقامات پس از غرق شدن کشتی، ۳۷ تن نجات داده شدند.
خبرگزاری رویترز از قول مقامات مراکش اعلام کرد که یک کشتی حامل ۹۶ پناهجو، در دوم جنوری حرکت به مقصد رسیدن به اسپانیا حرکت کرده بود.
وزارت خارجه پاکستان گفته که با سفارت آنکشور در مراکش، در تماس است.
مراکش به اسپانیا نزدیک است و از مسیرهای رسیدن مهاجرین بهویژه از افریقا به اروپا شمرده میشود.