لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۱۴ دلو ۱۴۰۳ کابل ۱۲:۳۰

ائتلاف خبرنگاران و مدافعان حقوق بشر افغانستان خواستار توقف اخراج افغان های مهاجر از ایران و پاکستان شدند


ائتلاف خبرنگاران و مدافعان حقوق بشر افغانستان در ایران ،خواستار توقف اخراج افغان های درمعرض خطر از سوی حکومت ایران شدند.

اعضای این ائتلاف این خواست را روز گذشته در گردهمایی در شهر تهران از نهادهای بین‌المللی مطرح کردند.

برخی از شرکت کننده‌گان این گردهمایی در صحبت با رادیو آزادی گفتند به شدت نگران وضعیت شان در ایران هستند.

در پی تشدید اخراج مهاجران افغان از ایران و پاکستان ، ائتلاف خبرنگاران و مدافعان حقوق بشر افغانستان در ایران ادامه این روند را نگران کننده خوانده است.

اعضای این ائتلاف روز شنبه در گردهمایی در شهر تهران خواستار توقف اخراج آن عده از مهاجران افغان شدند که به گفته آنان جان های شان در افغانستان در معرض خطر است.

ثریا پیکان عضو ائتلاف خبرنگاران و مدافعان حقوق بشر افغانستان در این مورد به رادیو آزادی گفت:

امید پویا مسئول فدراسیون خبرنگاران افغانستان در تبعید که یکی از برگزار کننده‌گان گردهمایی این داد‌ خواهی در ایران ،در صحبت به رادیو آزادی یکبار دیگر از سازمان ملل متحد خواست از حکومت های ایران و پاکستان بخواهد که روند اخراج افراد در معرض خطر را متوقف دهند.

“ما جداً خواستار توقف اجباری مهاجرین از ایران و پاکستان هستیم

پس از سقوط افغانستان بدست طالبان در ۱۵ اگست ۲۰۲۱ شماری از افغان شامل خبرنگاران، مدافعان حقوق زنان ، فعالان حقوق بشر و فعالان مدنی و نظامیان حکومت پیشین به کشور های ایران و پاکستان پناه بردند.

حلیمه پژواک یکی از فعالان مدنی افغان که در ایران مهاجر است نگران وضعیت مهاجرینی است که در خطر اخراج قرار دارند.

او به رادیو آزادی گفت:

“تمامآ متحد شدیم و خواستار این شدیم که دولت ایران یکبار دیگر بیاید تجدید نظر کند افراد و اشخاصی که واقعآ در معرض خطر قرار دارند مطابق تعین یک پالیسی در کشور خود به کسانی جان شان در خطر است پناه بدهند”

طبق اطلاعات کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان میلیون ها افغان در سال های اخیر به ایران و پاکستان مهاجر شده اند که شماری آنها دارای اسناد اند و برخی دیگر شان فاقد مدارک اند.

گفتنی است که ایران و پاکستان در شرایطی اخراج اجباری مهاجرین افغان را ازسر گرفته شده که سرمای زمستان و بحران اقتصادی در افغانستان خانواده‌های بسیاری را تحت فشار قرار داده است.

XS
SM
MD
LG