لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۵ حوت ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۱۹

خبر ها

پاسخ شورای جهانی کریکت به درخواست‌ها مبنی بر تحریم بازی‌ها با افغانستان؛ «وضعیت را زیر نظر داریم»

تصویر از آرشیف
تصویر از آرشیف

شورای بین‌المللی کریکت، آی‌سی‌سی، با اشاره به درخواست تحریم بازی با افغانستان در «جام قهرمانان» گفته است که وضعیت افغانستان را از نزدیک نظارت می‌کند و به همکاری با اعضای شورا در این زمینه ادامه می‌دهد.

شبکه‌ی «اسکای نیوز» به نقل از یک سخنگوی این شورا که نامش را افشا نکرده گزارش داده است که آنها متعهد هستند که از نفوذ خود برای حمایت از کریکت بورد افغانستان استفاده کنند.

او افزوده است که هدف آن است تا کریکت افغانستان رشد کند و در مورد فرصت اشتراک هم زنان و هم مردان افغانستان در بازی‌ها اطمینان حاصل شود.

به‌گفته سخنگوی شورای بین‌المللی کریکت، این شورا به رهبری عمران خواجه معاونش، یک گروه کاری کریکت افغانستان را تشکیل داده است تا در این مورد گفت‌وگو کند.

این پس از آن است که بورد کریکت افریقای جنوبی خواست که شورای بین‌المللی کریکت در مورد درخواست تحریم بازی‌ها با تیم ملی کریکت افغانستان در چارچوب جام قهرمانان، فیصله کند.

ریحان ریچاردز، رئیس کریکت افریقای جنوبی، دیروز گفت که تصمیم برای محرومیت تیم افغانستان تنها زمانی موثر خواهد بود که همهٔ اعضای شورای بین‌المللی کریکت فیصله‌ی مشترک کنند.

پیش از این، گیتون مک‌کنزی، وزیر ورزش افریقای جنوبی، گفت که به‌خاطر ممنوعیت ورزش زنان افغان و انحلال تیم ملی کریکت دختران افغانستان از سوی طالبان، با تیم افغانستان نباید مسابقه شود.

بازی افریقای جنوبی با افغانستان در پاکستان به‌تاریخ ۲۱ ماه فبروری برنامه‌ریزی شده است.

پیش از این، ۱۶۰ سیاستمدار انگلستان از کریکت بورد این کشور خواسته بودند تا بازی آن کشور با افغانستان را برای ۲۶ ماه فبروری برنامه‌ریزی‌شده‌ است، لغو کند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

مکرون حمله در شرق فرانسه را "اقدام تروریستی" خواند

 پولیس فرانسه در صحنه حادثه به انجام تحقیقات مشغول هستند
پولیس فرانسه در صحنه حادثه به انجام تحقیقات مشغول هستند

رئیس جمهور فرانسه می‌گوید، حمله با چاقو در شرق این کشور که منجر به کشته شدن یک نفر و زخمی شدن سه نفر دیگر شد، "اقدام تروریستی" است.

امانوئل مکرون روز شنبه، ۴ حوت گفت که حمله با چاقو به پولیس در شهر مولوز بدون شک یک "اقدام تروریستی" بوده است.

وزیر داخلۀ فرانسه برای بررسی این موضوع به مولوز سفر کرده و در آنجا سخنرانی خواهد کرد.

سارنوالان فرانسوی می‌گویند که مظنون در جریان حمله فریاد "الله اکبر" سر داده است.

به گزارش رسانه‌های محلی، این رویداد ساعت ۴ پس از ظهر روز شنبه به وقت محلی در شهر مولوز در نزدیکی مرز جرمنی رخ داد.

دفتر سارنوالی مولوز می‌گوید که مظنون این حمله یک مرد ۳۷ سالۀ الجزایری است که بازداشت شده است و فرد کشته شده یک غیرنظامی بوده که سعی در مداخله داشته است.

میشل لوتز، شاروال مولوز در صفحۀ فیسبوک خود نوشت که وحشت شهر آنها را فرا گرفته است.

گفته می‌شود که مظنون برای امضای سند بازداشت خود به دفتر پولیس رفته بود، اما حاضر به این کار نشده و به یک دوکان فرار کرده و در آنجا با پولیس درگیر شده است.

گزارش‌ها حاکی از آن است که مهاجم برای مدت طولانی تحت نظر بوده و به دلیل تهدید تروریزم در لیست نظارت قرار داشته است.

طالبان از کشف ده‌ها مکان باستانی و آثار تاریخی در ولایت لغمان خبر داده است

 آثار باستانی کشف شده در مس عینک، آرشیف
آثار باستانی کشف شده در مس عینک، آرشیف

وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان می‌گوید که ده‌ها مکان باستانی و آثار تاریخی متعدد در ولایت لغمان کشف شده است.

وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان شنبه، ۴ حوت در اعلامیه‌ای به نقل از ذبیح‌الله سادات، رئیس باستان شناسی این وزارت گفته که این مکان‌های تاریخی در ولسوالی‌های مهترلام، قرغه‌ای، علینگار و علیشنگ کشف شده اند.

به گفتۀ او، بیشتر این اماکن تاریخی مربوط به دوران پیش از اسلام، دوران بودایی، به ویژه تمدن موریایی و کوشانی اند.

بر اساس اطلاعات وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان، ۲۷ مکان تاریخی در لغمان به ثبت رسیده است که از این میان ۳ مکان در ولسوالی مهترلام، ۶ مکان در ولسوالی قرغه‌ای، ۱۴ مکان در ولسوالی علینگار و ۴ مکان در ولسوالی علیشنگ ثبت شده اند.

پاکستان: اگر به پرونده های مهاجرتی افغان‌های منتظر اسکان مجدد در امریکا رسیدگی نشود، اخراج خواهند شد

اسحاق دار، وزیر خارجه پاکستان، آرشیف
اسحاق دار، وزیر خارجه پاکستان، آرشیف

پاکستان هشدار داده است که اگر پرونده‌های مهاجرتی هزاران افغان که در انتظار اسکان مجدد در امریکا هستند به‌موقع بررسی نشود یا رد شود، آن‌ها را به افغانستان بازمی‌گرداند.

اسحاق دار، وزیر خارجه پاکستان، در گفت‌وگویی با شبکه TRT ترکیه که شنبه ۲۲ فبروری پخش شد، گفت که امریکا وعده داده این افغان‌ها را تا سپتامبر امسال از پاکستان خارج کند.

او افزود که اگر روند پذیرش این پناهجویان کامل نشود یا پرونده آن‌ها رد شود، آن‌ها مهاجران غیرقانونی محسوب شده و مجبور به بازگشت به افغانستان خواهند شد.

با این حال، وزیر خارجه پاکستان تأکید کرد که کشورش مایل است این موضوع را از طریق گفت‌وگو با امریکا حل کند.

اسرائیل آزادی صدها زندانی فلسطینی را به تعویق انداخت

راه پیمایی به حمایت از پایان جنگ در نوار غزه، آرشیف
راه پیمایی به حمایت از پایان جنگ در نوار غزه، آرشیف

دفتر صدراعظم اسرائیل اعلام کرده که آزادی صدها زندانی فلسطینی را تا زمانی که گروه حماس تمام شرایط آتش‌بس شکننده را رعایت نکند، به تعویق انداخته است.

حماس که از سوی ایالات متحده و اتحادیه اروپا به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته می شود، از سوی اسرائیل متهم است که روند تحویل گروگان‌ها را بر خلاف قوانین بین الملی به شکل محترمانه انجام نداده است.

دفتر بنیامین نتانیاهو امروز با نشر اعلامیه‌ای گفته که اسرائیل تحویل ۶۲۰زندانی و بازداشتی فلسطینی را به تعویق می اندازد «تا زمانی که آزادی گروگان‌های بعدی اسرائیلی در یک مراسم « بدون تحقیر» تضمین شود.

اعلامیه اسرائیل که حماس را به نقض مکرر آتش‌بس یک‌ماهه متهم کرد پس از آن نشر شد که این دیروز شش گروگان آزاد کردند.

حماس روز شنبه از انتقادات درباره نحوه تحویل گروگان‌ها دفاع کرده است.

حماس تا به حال۳۳ گروگان اسرائیلی را که شامل مرحلۀ نخست آتش‌بس می‌شود، آزاد کرده است.

آتش‌بس چندمرحله‌ای غزه در ۱۹ جنوری اجرایی شد، اما مذاکرات برای انتقال به مرحلۀ دوم که شامل پایان دائمی جنگ غزه است، هنوز آغاز نشده است.

حماس هنوز در مورد این تصمیم اسرائیل واکنش نشان نداده است.

ترمپ از اوکراین خواست که میلیاردها دالر کمک های امریکایی را بازگرداند

بیرق های امریکا و اوکراین، آرشیف
بیرق های امریکا و اوکراین، آرشیف

دونالد ترمپ رئیس‌جمهورامریکا می‌گوید که اوکراین باید میلیاردها دالری را که ایالات متحده برای دفاع این کشور در برابر تهاجم روسیه داده است بازگرداند.

ترمپ شنبه ۲۲ فبروری در آخرین روز کنفرانس «CPAC» اقدام سیاسی محافظه‌کاران در ایالت مریلند گفت: «من می‌خواهم که در برابر تمام پولی که به آن‌ها داده‌ایم، چیزی به ما بدهند. ما خواهان مواد معدنی نادر، نفت و هر چیزی هستیم که بتوانیم به دست آوریم.»

او تأکید کرد: «من تلاش دارم که این پول را پس بگیرم یا حداقل حفظ کنم.»

ترمپ این سخنان را در جریان بحث بر سر توافقی میان واشنگتن و کی‌یف مطرح کرد که به ایالات متحده اجازه می‌دهد به منابع معدنی اوکراین دسترسی داشته باشد.

این منابع شامل عناصری هستند که در ساخت بطری‌های مورد استفاده در وسایل نقلیه برقی و دیگر فناوری‌ها کاربرد دارند.

روزنامه نیویارک تایمز گزارش داده که شرایط پیشنهادی اولیه این توافق سخت‌تر شده است و در نسخه نهایی آن، که این روزنامه بررسی کرده از اوکراین خواسته شده که عواید حاصل از منابع طبیعی خود را به یک صندوق تحت کنترل امریکا منتقل کند تا زمانی که این ذخیره به ۵۰۰ میلیارد دالر برسد.

از فبروری ۲۰۲۲، زمانی که روسیه به اوکراین حمله کرد، مجموع کمک‌های نظامی و غیرنظامی واشنگتن به کی‌یف از ۱۶۰ میلیارد دالر فراتر رفته است.

قرار است امروز ۲۳ فبروری انتخابات پارلمانی در جرمنی دایر شود

بیرق جرمنی (آرشیف)
بیرق جرمنی (آرشیف)

پس از فروپاشی حکومت ائتلافی به رهبری اولاف شولتز، فرانک والتر شتاینمایر، رئیس جمهور جرمنی روز به تاریخ ۷ جدی پارلمان این کشور را منحل و برگزاری انتخابات پیش از وقت در ماه فبروری را تائید کرد.

کابینۀ جرمنی با اختلافات داخلی در بارۀ این که چگونه می‌شود بزرگترین اقتصاد اروپا را دوباره احیا کرد مواجه بود، اما پس از حمله بر یک بازار کریسمیس اختلافات در بارۀ امنیت و مهاجرت در این کشور نیز بالا گرفت.

این انتخبات در حالی برگزار می شود که موضوع مهاجرت یکی از بحث های مهم نامزادان این انتخابات است.

حوادث اخیر در جرمنی باعث شده است که کاندیدان حزب راستگرای افراطی گفته اند که در صورت پیروزی در انتخابات جلو مهاجرت بی رویه به جرمنی را خواهند گرفت.

جرمنی در ماه های اخیر شاهد حوادث جنایی بیشتر بوده است.

این انتخابات با نگرانی‌هایی همراه است که ممکن در جریان آن شمار کرسی‌های حزب راست افراطی به نام "آلترنیتیف فار دوچلند" (AFD) در پارلمان جرمنی افزایش یابد.

از آغاز فعالیت دوبارۀ رادیو‌های"بیگم" و "جوانان" خبر داده شده است

یکی از استدیوهای رادیو بیگم (آرشیف)
یکی از استدیوهای رادیو بیگم (آرشیف)

خبرگزاری باختر در کنترول طالبان روز شنبه(چهارم حوت) گفت که رادیو‌های بیگم و جوانان که چندی قبل به دلیل استفاده نادرست از جواز فعالیت و همکاری با رسانه‌های تحریم شده خارجی از سوی حکومت طالبان، فعالیت شان متوقف شده بودند، دوباره به فعالیت آغاز کردند.

بر اساس گزارش‌ها، طالبان به تاریخ «۱۶ دلو» وارد دفتر رادیو بیگم در کابل شدند، علاوه بر بازجویی کارکنان این رسانه، کمپیوترها، هارد دیسک‌ها و تیلیفون‌های همراه خبرنگاران زن را ضبط کرده و دو کارمند مرد را با خود بردند که تا کنون در بازداشت طالبان قرار دارند.

اما در خبر از رهایی دو کارمند رادیوبیگم و این که رادیوجوانان چی زمانی از سوی طالبان متوقف شده بود، چیزی گفته نشده است.

متوقف کردن نشرات رادیو بیگم که برای زنان و دختران افغان برنامه‌های آموزشی نشر می کرد پیش از این با واکنش‌های شماری از نهادهای بین‌المللی مدافع رسانه‌ها و خبرنگاران مواجه‌ شده ‌بود.

پس از حاکمیت دوباره طالبان در اگست 2021، فضای رسانه‌ای در افغانستان به شدت محدود شده و فعالیت بسیاری از رسانه‌ها متوقف شده است.

به دلیل وضع این محدودیت‌ها، بسیاری از خبرنگاران افغان مجبور به ترک افغانستان شده‌اند.

خبرنگاران و رسانه‌هایی که تا هنوز هم در داخل افغانستان کار می‌کنند، با سانسور و محدودیت‌های شدید روبه‌رو اند.

ستره محکمۀ طالبان از شلاق زدن دو تن در غزنی خبر می دهد

عکس جنبۀ تزینی دارد (آرشیف)
عکس جنبۀ تزینی دارد (آرشیف)

ستره محکمه طالبان گفته است که روز شنبه چهارم حوت دوتن به شمول یک زن را در ولایت غزنی به جرم فساد اخلاقی، هر کدام را به دوسال حبس تنفیذی و در محضر عام 35 شلاق زده است.

این محکمه در اعلامیه‌ی دیگری از شلاق زدن یک زن به جرم داشتن روابط نامشروع در ولایت هرات نیز خبرداده است.

اما در اعلامیه ستره محکمه طالبان از شخصی که به گفته طالبان با این زن روابط نامشروع داشته است، چیزی گفته نشده است.

در اعلامیه گفته شده که این زن در کنار این که 15 شلاق زده شد به شش ماه حبس تنفیذی نیز محکوم شده است.

طالبان پس حاکم شدن دوباره در افغانستان بارها افراد را در ملاءعام شلاق زده‌اند.

مجازات بدنی در محضر عام از سوی طالبان، انتقاد شدید سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشری به ویژه ملل متحد را به همراه داشته است.

سازمان‌های بین‌المللی به تکرار از طالبان خواسته اند که فوراً جلو همچو مجازات را بگیرند و به اصول حقوق بشر احترام بگذارند.

اما مقام‌های طالبان اجرای این مجازات را تطبیق شریعت عنوان کرده اند.

حکومت طالبان از گسترش روابط تجارتی با ازبیکستان خبرداده است

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزرای طالبان (آرشیف)
ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزرای طالبان (آرشیف)

معاونیت اقتصادی ریاست الوزرای حکومت طالبان از گسترش روابط تجاری بین کابل و تاشکند خبرداده است.

بر اساس خبرنامهء که از سوی این دفتر در شبکه ایکس تویتر سابق منتشر شده آمده است که ملا عبدالغنی برادر معاون اقتصادی ریاست الوزرای طالبان در سفرش به ازبیکستان به روز شنبه چهارم حوت روی مسایل تجاری، ترانزیت و همکاری های بانکی با این کشور تاکید کرده است.

در خبرنامهء معاونیت اقتصادی ریاست الوزرای طالبان به نقل از جمشید خواجه یوف صدراعظم ازبیکستان آمده است که تاشکند همکاری های خود با کابل را در بخش های استخراج معادن و ساخت کارخانهء سمنت در ولایت سمنگان گسترش خواهد داد.

معاونیت اقتصادی ریاست الوزرای طالبان همچنان یاد آورشده است که کمیته‌های تخنیکی هر دو طرف در زمینه‌های سرمایه‌گذاری در تجارت، ترانزیت، معادن و صنعت، ساخت و توسعه شبکه‌های خط آهن در افغانستان، همکاری‌های بانکی و شماری از عرصه های دیگر اقتصادی به کار خود ادامه خواهند داد.

پیش از این وزارت صنعت و تجارت حکومت طالبان نیز اعلام کرده بود که قرارداد‌های تجاری به ارزش ۴.۵ میلیون دالر میان سکتور خصوصی افغانستان و ازبکستان روز یک‌شنبه ۱۴ دلو در کابل به امضا رسید.

هرچند حکومت طالبان توسط هیچ کشوری هنوز به رسمیت شناخته نشده؛ اما ازبیکستان از محدود کشور‌هایی است که با طالبان تعامل دارد و دیپلومات این گروه را پذیرفته است.

بر اساس توافق آتش‌بس در غزه، حماس 6 گروگان اسرائیلی را آزاد کرد

شماری از مردم که در انتظار رهایی این شش گروگان گرد آمده بودند
شماری از مردم که در انتظار رهایی این شش گروگان گرد آمده بودند

حماس که از سوی ایالات متحدۀ امریکا و اتحادیۀ اروپا به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته می‌شود، تا به حال 33 گروگان اسرائیلی را که شامل مرحلۀ نخست آتش‌بس می‌شود، آزاد کرده است.

از میان 6 گروگانی که امروز (شنبه، 4 حوت) آزاد شدند، 2 نفر آنها حدود یک دهه قبل پس از وارد شدن به غزه از سوی حماس بازداشت شده بودند.

در مقابل، اسرائیل قرار است 602 اسیر فلسطینی، از جمله مجرمان محکوم و ساکنان غزه را که پس از آغاز جنگ بازداشت شده‌اند، آزاد کند تا مبادلۀ گروگان‌ها با اسرا در مرحلۀ اول آتش‌بس تکمیل شود.

آتش‌بس چندمرحله‌ای غزه در 19 جنوری اجرایی شد، اما مذاکرات برای انتقال به مرحلۀ دوم که شامل پایان دائمی جنگ غزه است، هنوز آغاز نشده است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG