رسانههای انگلیسی، به نقل از ریچارد گلد، مدیر اجرایی بورد کریکت انگلستان (ECB) گزارش دادهاند که این هیئت از موضع مشترک شورای جهانی کرکت حمایت میکند و به اقدام یکجانبه اعتقادی ندارد.
آقای گلد به اسکای نیوز گفته که "ECB" به نگرانیهای افرادی که معتقدند لغو مسابقه با تیم کرکت مردان افغانستان ممکن است بهطور غیرمستقیم از تلاشهای طالبان برای انزوای جامعهٔ افغان حمایت کند، آگاه است.
او افزوده که رقابتهای کریکت در حال حاضر برای بسیاری از افغانها، از جمله پناهندگان، اهمیت زیادی دارد.
این در حالی است که هفتهٔ گذشته، بیش از ۱۶۰ نفر از اعضای پارلمان انگلستان در نامهای که توسط نمایندهٔ حزب کارگر، تونیا انتونیازی، منتشر شده و به بورد کریکت انگلستان (ECB) ارسال شده، خواستار لغو مسابقات جام قهرمانان در پاکستان در ماه فبروری به دلیل عدم اعطای حق ورزش به زنان و دختران توسط حکومت طالبان شدند.
در این نامه آمده که آنها باید در برابر تبعیض جنسی ایستادگی کنند و از (ECB) خواستهاند تا این پیام را به زنان و دختران افغان ارسال کند که این رفتار ناپسند قابل تحمل نیست و نباید نادیده گرفته شود.
اما ریچارد گلد، مدیر اجرایی این هیئت، گفته که رفتار طالبان نسبت به زنان و دختران را محکوم کرده و تأکید کرده است که هیچ بازی (دوجانبه) را با افغانستان برنامهریزی نکرده است.
او همچنین وعده داد که برای اقداماتی در این زمینه با شورای جهانی کرکت (ICC) همکاری خواهد کرد، زیرا به گفتهٔ او، تلاشهای هماهنگشده بسیار مؤثرتر از اقدامات یکجانبه خواهد بود.
«ورزش از سیاست دور نگهداشته شود»
برخی از بازیکنان سابق تیم ملی کریکت افغانستان و تحلیلگران امور مربوط به کرکت از تصمیم هیئت کریکت انگلستان استقبال کرده و تأکید کردند که ورزش باید از سیاست دور نگه داشته شود.
باطنشان عبدالرحیمزی، بازیکن سابق کرکت افغانستان، به رادیو آزادی گفت که باید برای آیندهٔ تیم کرکت افغانستان مکانیزم و دیپلوماسی ورزشی واضحی ایجاد شود تا کشورهای دیگر را متقاعد کند که با تیمهای افغان بازی کنند.
«باید دربارهٔ مسائلی که در مورد کرکت افغانستان مطرح شده، تفکر شود. من از هیئت کرکت میخواهم که دیپلوماسی ورزشی منظمی داشته باشند تا برخی کشورها را که چنین (تحریم) صحبتها یا تصمیماتی دارند، قانع کنند که با تیمهای افغان بازی کنند.»
سمیعالله هلال، آگاه کرکت، نیز به رادیو آزادی گفت: «تصمیم هیئت کرکت انگلستان قابل تحسین است که هرگز سیاست را با ورزش ترکیب نکردهاند. همچنین باید بگوییم که حاکمان فعلی که دربارهٔ زنان و دختران افغان تصمیمات ناعادلانهای اتخاذ کردهاند، همین بازیکنان تیم کرکت بارها صدای خود را بلند کردهاند.»
پیشتر در سال ۲۰۲۲، استرالیا به دلیل وضعیت بد حقوق زنان و بشری در افغانستان، مسابقات ۲۰ آورهٔ کرکت را با افغانستان لغو کرده بود.
حکومت طالبان علاوه بر محدودیتهای کاری و آموزشی برای زنان و دختران افغان، محدودیتها و ممنوعیتهای دیگری نیز وضع کرده است که گاهگاه واکنشها و نگرانیهای جهانی را برمیانگیزد.
قرار است تیمهای افغانستان و انگلستان در تاریخ ۲۶ فبروری در لاهور پاکستان در مرحلهٔ گروهی جام قهرمانان به مصاف یکدیگر بروند.
این اولین بار است که تیم ملی کرکت افغانستان در جام قهرمانان (چمپیونز ترافی) شرکت میکند.