آنالینا بیربوک، وزیر خارجهی جرمنی صبح امروز پیش از سفرش به دمشق گفت که هدف از این سفر رساندن پیام به سوری ها است که می توان روند سیاسی جدیدی را بین اروپا و سوریه و همچنین بین آلمان و سوریه آغاز کرد.
ژان نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه، پس از ورود به دمشق گفت آرزوی یک سوریهی "مستقل، باثبات و صلح آمیز" را دارد.
وی همچنین از سفارت فرانسه در دمشق که دوازده سال می شود تعطیل است بازدید کرد.
پس از سرنگونی رژیم بشار اسد، گروه هیئت تحریر شام به رهبری احمد شرع به همه کشورهای عربی و جامعه جهانی اطمینان داد که برای کشور خود کار می کنند و "انقلاب را به کشورهای دیگر صادر نخواهند کرد".
ایالات متحده در دهۀ گذشته بر سر احمد شرع، بهدلیل عضویتش در گروههای جهادی افراطی جایزهٔ ۱۰ میلیون دالری تعیین کرده و او و گروهش را در فهرست گروههای تروریستی قرار داده است.
حکومت های غربی به تدریج با احمد شرع، رهبر جدید سوریه، تماس و ارتباط برقرار کرده اند. با آنکه احمد شرع که با نام مستعار محمد جُولانی زمانی با گروه القاعده در ارتباط بود، اما امروز بحث هایی در غرب مطرح است که حاکمان جدید سوریه را از فهرست سیاه حذف کنند.
وزیر خارجه جرمنی گفته است که برای دوستی به سوریه رفته و از حاکمان جدید سوریه "تقاضا های واضح" دارد.
وی همچنان گفته است که بر اساس اقدامات عملی حاکمان سوریه در مورد حکومت جدید این کشور قضاوت خواهد کرد.
وزیر خارجه جرمنی افزوده است که از "ایدئولوژی گروه هیئت تحریر شام و کارهایی که در گذشته انجام داده است آگاه است" و از آنها اعتدال و تفاهم می خواهد.
وی تاکید کرد که اکنون هدف این است که سوریه باری دیگر تبدیل به عضو قابل اعتماد جامعه بین المللی شود.
منابع فرانسوی گفته اند که ژان نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه، گفته که پاریس خواهان سوریهی است که در آن حقوق همهی شهروندان در چهارچوب قوانین شهروندی مشترک محافظت شود.
وزیر خارجهی فرانسه همچنان افزوده است که با توجه به شرایط سیاسی و امنیتی باید برای بازگشایی دوباره نمایندگی دیپلماتیک فرانسه در دمشق کار کرد.
وزیران خارجهی جرمنی و فرانسه، اولین دیپلمات های ارشد اتحادیه اروپا استند که پس سقوط حکومت بشار اسد به سوریه سفر می کنند.