لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۱۶ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۳۹

یک گروه ضد طالبان ادعا کرده که ظرف ۳ سال بیش از ۸۰۰ طالب را کشته. طالبان تا هنوز تبصره نکرده اند


لوگوی جبهه‌ی آزادی افغانستان
لوگوی جبهه‌ی آزادی افغانستان

هم‌زمان با ادامه‌ی برخی تحرکات نظامی علیه طالبان در افغانستان، یک گروه ضد حکومت طالبان موسوم به «جبهه‌ی آزادی افغانستان» هشدار می‌دهد که در سال جدید میلادی نیز با شدت بیشتری به فعالیت‌های خود ادامه خواهد داد.

این جبهه در گزارش سالانه‌ی خود ادعا کرده که در سال ۲۰۲۴ حملات این گروه از نظر جغرافیایی گسترش یافته است.

داوود ناجی، رئیس کمیته‌ی سیاسی و روابط عمومی «جبهه‌ی آزادی افغانستان»، در صفحه‌ی اکس (توییتر سابق) با بیان این مطلب مدعی شده که این جبهه از زمان تاسیس‌اش تاکنون ۸۶۴ جنگجوی طالبان را کشته و ۸۹۴ تن دیگر را زخمی کرده‌ است.

بر اساس ادعای او، در ۳ سال گذشته علاوه بر جنگجویان طالبان، سه فرمانده برجسته‌ی آن‌ها به نام‌های عبدالله عمری، فضل‌الدین عثمانی و زرین گجر را نیز در عملیات‌های خود کشته‌اند.

ناجی همچنان ادعا می‌کند که این جبهه تاکنون در ۱۳ ولایت افغانستان از جمله کابل، پروان، پنجشیر، کاپیسا، کندهار، هرات، بغلان، بلخ، لغمان، فاریاب، کندز، بدخشان و تخار عملیات هدفمندی را علیه طالبان انجام داده‌ است.

مردم چی می‌خواهند؟

شماری از مردم در افغانستان در صحبت با رادیو آزادی با ابراز تنفر و نارضایتی از ۲۰ سال جنگ و ناآرامی در این کشور، از حکومت طالبان می‌خواهند که با پذیرش و آشتی متقابل و تأمین حقوق شهروندی به وضعیت کنونی پایان دهد.

یک چانس طلایی برای حاکمان فعلی به‌دست آمده که از این چانس باید برای یک صلح پایدار در کشور به گونه مؤثر استفاده شود.

بشیر، باشنده‌ی ولایت ننگرهار، وحدت ملی و گفت‌وگو میان جریان‌های سیاسی را تنها راه‌حل برای ختم جنگ در کشور دانسته و از حکومت طالبان و جبهه‌های ضد طالبانی چنین خواست دارد:

«جنگ راه‌حل نیست و یک چانس طلایی برای حاکمان فعلی به‌دست آمده که از این چانس باید برای یک صلح پایدار در کشور به گونه مؤثر استفاده شود. صلح پایدار وقتی در کشور حاکم می‌شود که تمام طرف‌های درگیر با هم نشسته و تمام مشکلاتی را که در این پنج دهه داشته‌اند با هم حل کرده و برای یک حکومت واقعی و قوی زمینه را مساعد کنند و برای پیشرفت و ترقی کشور دست به دست داده و پیش بروند.»

زنان افغان که در بیش از سه سال حاکمیت دوباره‌ی طالبان در افغانستان بیشترین محدودیت‌ها را تجربه می‌کنند نیز از وضعیت موجود شکایت کرده و خواستار ختم جنگ و احترام به حقوق زنان‌اند.

خواهش می‌کنم که طالبان به گفت‌وگو تن دهند

نازنین، باشنده‌ی کابل، به رادیو آزادی گفت: «من از این وضعیت کنونی که در افغانستان جریان دارد و خصوصاً بالای خانم‌ها بسیار زیاد خسته شدیم و خواهش می‌کنم که طالبان به گفت‌وگو تن دهند و راه‌حلی به خاطر حقوق زنان و دختران این سرزمین پیدا کنند.»

موضع حکومت طالبان چیست؟

خواستیم در مورد ادعای جبهه‌ی آزادی و نیز خواست شهروندان کشور برای تن دادن به گفت‌وگو و تشکیل حکومت فراگیر از ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان، بپرسیم، اما او به تماس‌های رادیو آزادی در این مورد پاسخ نداد.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان
ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان

اما پیش از این، طالبان بارها حملات جبهه‌های نظامی علیه خود را رد کرده و آن را تبلیغات خوانده‌اند.

سرمفتش ایالات متحده‌ی امریکا نیز پیش از این با نام بردن از جبهه‌های ضد حکومت طالبان موسوم به «جبهه‌ی مقاومت ملی» و «جبهه‌ی آزادی افغانستان» گفته که با وجود حملات پی‌هم آنان، هنوز کدام تهدید جدی را برای طالبان و امنیت آن‌ها متوجه نکرده‌اند.

این اداره‌ی وزارت دفاع امریکا در گزارش خود که ۲۵ نومبر ۲۰۲۴ نشر کرده، به نقل از رابرت فیلیپ ستوک، سرمفتش ایالات متحده‌ی امریکا، تأکید کرده که طالبان توانسته‌اند حاکمیت نظامی و امنیتی خود را حفظ کنند.

دلیل شکل‌گیری جبهه‌های ضد حکومت طالبان و «افزایش تحرکات» شان چیست؟

صلاح‌الدین سعیدی، آگاه امور، به رادیو آزادی گفت: «مردم افغانستان نیستند که طالبان را نفع می‌کنند و علیه‌شان جنگ می‌کنند، بلکه حرکات طالب است که این مردم را به قیام وا می‌دارد. در کشوری که قانونیت نباشد، انفجار و انتحار و توقف بمب بشکه‌ای به معنی امنیت نیست. امنیت از لحاظ حقوقی امنیتی است که در چوکات قانون شهروند بداند، حقوقش و چی وجایبش چیست.»

جبهه‌ی آزادی افغانستان و جبهه‌ی مقاومت ملی افغانستان همواره تأکید کرده‌اند که حملات‌شان تا احیای حقوق اساسی مردم افغانستان و دستیابی به آزادی، علیه طالبان ادامه خواهد داشت.

XS
SM
MD
LG