این کمپین سهروزه در ولایت های کابل، کندهار، هلمند، ارزگان، زابل، ننگرهار، کنر، لغمان، نورستان، هرات و کندز اجرا خواهد شد، که در جریان آن حدود چهار میلیون کودک زیر پنج سال واکسین پولیو یا فلج کودکان را دریافت خواهند کرد.
این کمپاین درحالی آغاز میشود که در سپتمبر سال جاری میلادی، طالبان کمپاین های واکسین پولیو را برای تقریباً دو ماه متوقف کرده بودند.
متخصصان: آغاز دوباره این کمپاین میتواند به پیشگیری از بیماری پولیو کمک کند
متخصصان واکسین ویروس پولیو میگویند که ویروس پولیو در فصل خزان و زمستان رشد میکند و آغاز دوباره این کمپاین میتواند به پیشگیری از بیماری پولیو کمک کند.
کمال شاه سید مسئول سابق ارتباطات برنامه محو پولیو در افغانستان میگوید که فصل زمستان فرصت مناسب برای تطبیق واکسین پولیو و جلوگیری از شیوع این ویروس است.
سید کمال شاه به رادیو آزادی گفت که اگر کمپاین واکسین به صورت خانه به خانه انجام شود یا کودکان به مساجد برای این واکسین خواسته شوند، مهمترین امر بلند بردن آگاهی مردم در مورد این ویروس است.
"برنامه محو ویروس پولیو که توسط وزارت صحت عامه، اداره حمایت از کودکان ملل متحد (یونیسف) و سایر سازمانها رهبری میشود، باید یک استراتژی مشترک ایجاد کند تا اطمینان حاصل شود که کمپاینهایی که برای از بین بردن ویروس پولیو برگزار میشوند، با کیفیت بالا تطبیق میشود. در گذشته نیز در افغانستان در کمپاینها مشکلات اساسی وجود داشت، مشکل آگاهی است که مردم از کمپاینها باخبر نمیشوند، در مورد واکسین اطلاعات عمومی وجود ندارد بنابر این باید اطلاعات در مورد مزایای واکسین پولیو و خطرات بیماری پولیو ببه مردم داده شود و سازمانهای بینالمللی باید به این امر توجه کنند."
اگرچه در گذشته واکسین پولیو به صورت خانه به خانه در افغانستان انجام میشد، طالبان اخیراً این روش را متوقف کرده و به جای آن بر واکسین در مساجد قریهها را در پیش گرفتند.
سازمان جهانی صحت( دبلیو اچ او) در ماه دسمبر با نشراعلامیهای نگرانی خود را درباره این تصمیم طالبان بیان کرد و هشدار داد که این تصمیم ممکن است باعث افزایش موارد مثبت پولیو در افغانستان شود.
سازمان جهانی صحت همچنین اعلام کرد که در سال جاری میلادی، نسبت به سال گذشته ۲۸۳ درصد افزایش در موارد مثبت پولیو در افغانستان مشاهده شده است.
از ابتدای سال جاری میلادی، ۲۵ مورد مثبت پولیو در افغانستان ثبت شده است
به رغم ادعای طالبان مبنی بر اینکه در سال جاری هیچ مورد مثبت پولیو در افغانستان گزارش نشده است، این سازمان گزارش کرده که از ابتدای سال جاری میلادی، ۲۵ مورد مثبت پولیو در افغانستان ثبت شده است.
سازمان جهانی صحت گفته که تعداد نمونههای مثبت محیطی برای ویروس وحشی فلج اطفال نوع ۱ در افغانستان که بیشتر در مناطق جنوبی این کشور بوده اند در سال ۲۰۲۴ به ۸۴ مورد رسیده که این رقم در سال ۲۰۲۳ میلادی ۶۴ مورد بوده است.
افغانستان و پاکستان دو کشور در جهان به حساب می روند که تا هنوز بیماری پولیو در آن محو نشده است.
پولیو یا فلج اطفال یا یک بیماری ویروسی و ساری است که باعث فلج دائمی یا ناتوانی جسمی و گاهی سبب مرگ به ویژه کودکان زیر پنج سال میشود.