داکتر شفق شینواری رئیس این بنیاد میگوید که سالانه بیش از ۱۹ هزار تن در افغانستان به بیماری سرطان مبتلا میشوند و حداقل ۷۶ درصد آنها جان هایشان را از دست میدهند:
همه ساله حدود ۱۹۴۵۰ نفر در افغانستان به سرطان مبتلا می شوند که متاسفانه ۱۴۷۴۶ تن آنها بر اثر این بیماری جان های خود را از دست می دهند
"براساس معلومات سکتور صحت، همه ساله حدود ۱۹۴۵۰ نفر در افغانستان به سرطان مبتلا می شوند که متاسفانه ۱۴۷۴۶ تن آنها بر اثر این بیماری جان های خود را از دست می دهند. براساس معلومات ما، تعداد مبتلایان به بیماری سرطان در افغانستان حدود ۵۰۰ هزار تن است."
شماری زیادی از کسانی که خود و یا یکی از نزدیکان شان مبتلا به مریضی سرطان هستند، میگویند که از فقر رنج میبرند و نمیدانند چگونه این بیماری را تداوی کنند.
یکی از باشندگان ننگرهار که از افشای نامش خودداری کرده، در مورد فرزندانش به رادیو آزادی گفت:
«دو سه طفلم به سرطان خون مبتلا هستند، من هم مریض هستم، کار وبار نیست. موسسات در اینجا به مردم کمک میکنند، اما به ما کمک نرسیده است."
هرچند تعداد مبتلایان به بیماری سرطان در افغانستان حدود ۵۰۰ هزار تن تخمین شده، اما تصور می شود که شمار واقعی بیشتر از این باشد
دکتر شفق شینواری رئیس بنیاد سرطان افغانستان می گوید که با سکتور صحت همکاری می کنند، تا امکانات تداوی سرطان در افغانستان فراهم شود.
" در بسیاری از کشورهای جهان ما در بخش سرطان دانشمندان در سطح دکتورا داریم، قرار است که آنها نیز به افغانستان بیایند و در برنامۀ سه ماهۀ ارتقای ظرفیت داکتران شرکت کنند. شاید در سال ۲۰۲۵ میلادی چهارماشین که هر یک میلیون ها دالر ارزش دارد، بدست آورده و دو مرکز را در کابل فعال کنیم."
به گفتهی آقای شینواری، در این مراکز مریضان با شیمی درمانی یا کیمو تراپی (تداوی کیمیایی) و اشعه درمانی، تداوی خواهند شد.
هرچند تعداد مبتلایان به بیماری سرطان در افغانستان حدود ۵۰۰ هزار تن تخمین شده، اما تصور می شود که شمار واقعی بیشتر از این باشد.
یکی از عوامل عمده سرطان شش، آلودگی هوا است که در شهرهای بزرگ افغانستان به شمول کابل شایع و یک مشکل اساسی است.
در سال ۲۰۲۱ حدود ده میلیون تن در جهان بر اثربیماری سرطان جان خود را از دست دادند
وزارت صحت افغانستان در سال ۲۰۲۰ میلادی، ۲۳ هزار مورد ابتلا به سرطان را ثبت کرده، گفته بود که ۱۶ هزار تن این مریضان بر اثر این بیماری وفات کرده اند.
به گفتۀ وزارت صحت عامه، پس از بیماریهای قلبی، مریضی سرطان عامل مرگ بسیاری از افراد در افغانستان است.
سرطان سینه، شایعترین نوع سرطان در میان زنان است. مسئولان برنامه ملی کنترل سرطان در ماه عقرب گفته اند که میزان ابتلا به سرطان سینه در افغانستان در سال جاری نسبت به سال گذشته ۵۰ اعشاریه ۹ درصد افزایش یافته است.
در سال ۲۰۲۱ میلادی حدود ده میلیون نفر در سراسر جهان بر اثر بیماری سرطان جان خود را از دست داده اند و بیشتر این مرگ و میر در کشورهای فقیر ثبت شده است.