لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۸ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۱۴

حکومت سویدن: «نشانه‌های کم امیدواری» در پیوند به وضعیت کنونی افغانستان وجود دارد


بیرق سویدن
بیرق سویدن

حکومت سویدن می‌گوید که نشانه‌های کمی از امیدواری در وضعیت کنونی افغانستان وجود دارد.

این حکومت روز چهارشنبه در خلاصه‌ای از گزارش کمیته چندحزبی درباره تعامل سویدن با افغانستان، تحت عنوان «تجارب و درس‌های آموخته‌شده»، اعلام کرد که به دلیل بحران‌های بین‌المللی دیگر، افغانستان مانند گذشته در مرکز توجه جهانی نیست.

این گزارش افزوده است که وضعیت زنان و دختران در افغانستان همچنان وخیم باقی مانده است.

اعتراض زنان افغان نسبت به محدودیت‌های طالبان
اعتراض زنان افغان نسبت به محدودیت‌های طالبان
زنان افغان: جهان نباید ما را فراموش کند

در همین حال، شماری از زنان افغان و فعالان حقوق زنان می‌گویند که درگیری‌های جهانی باعث شده است افغانستان دیگر در محراق توجه جامعه جهانی نباشد.

ما زنان هر روز با محرومیت زندگی خود را حیف می‌کنیم که هیچ چیزی نمی‌تواند زندگی و سال‌های از دست‌رفته عمر ما را جبران کند

منزه، باشنده بدخشان که پس از حاکمیت طالبان از تحصیل بازمانده است، به رادیو آزادی گفت که جهان نباید افغانستان را فراموش کند.

«آنچه که امروز بر زنان و دختران در افغانستان می‌گذرد و همه راه‌ها و امیدها به روی ما بسته شده، در هیچ کشوری چنین حالتی جریان ندارد. جهان باید افغانستان را به فراموشی نسپارد. ما زنان هر روز با محرومیت زندگی خود را حیف می‌کنیم که هیچ چیزی نمی‌تواند زندگی و سال‌های از دست‌رفته عمر ما را جبران کند.»

یکی دیگر از زنان محروم شده از تحصیل و باشنده کابل، که به دلیل حساسیت موضوع نخواست نامش در گزارش ذکر شود، به رادیو آزادی گفت که با هر فرمان طالبان، ناامید می‌شود.

«این محدودیت‌ها نه تنها سبب عقب‌مانی کشور می‌شود، بلکه وضعیت روحی و روانی دختران افغان را متضرر کرده است. وقتی می‌بینیم زحمات چندین‌ساله ما در عرض چند دقیقه از بین می‌رود، احساس خوبی نداریم. با هر فرمان طالبان، امید ما بیشتر نابود می‌شود.»

زندگی در افغانستان به گونه‌ای شده که زنان هر روز آرزو می‌کنند این روزهای تاریک بگذرد و فردای روشنی برسد.

سکینه رسا، یکی از زنان معترض است.

او در صحبت با رادیو آزادی گفت، که افغانستان دیگر اولویت جامعه جهانی نیست.

«زندگی در افغانستان به گونه‌ای شده که زنان هر روز آرزو می‌کنند این روزهای تاریک بگذرد و فردای روشنی برسد. کاش قدرتی در دنیا باشد که به این تاریکی پایان دهد، اما هیچ امیدی نیست و افغانستان دیگر اولویت جامعهٔ جهانی نیست.»

واکنش‌های نهاد‌های مدافع حقوق بشر در مورد محدودیت‌های طالبان

حکومت طالبان پس از بازگشت به قدرت، علاوه بر وضع محدودیت بر کار و آموزش زنان و دختران، محدودیت‌های متعدد دیگری نیز اعمال کرده است.

با این حال، طالبان همواره مدعی هستند که حقوق زنان در چارچوب شریعت اسلامی تأمین شده است.

مخالفت طالبان با حضور طولانی نهاد‌های سویدن در افغانستان

در گزارش حکومت سویدن آمده است که هزاران شهروند این کشور در دو دهه گذشته، اغلب در شرایط «خطرناک و چالش‌برانگیز» در افغانستان کار کرده‌اند.

در این مدت، شش شهروند سویدن به همراه دو مترجم افغان هنگام خدمت جان خود را از دست دادند.

حکومت طالبان در تابستان ۲۰۲۳، در واکنش به آتش‌زده شدن نسخه‌های قرآن کریم در سویدن، فعالیت‌های تمامی نهادهای سویدنی در افغانستان، از جمله کمیته سویدن را متوقف اعلام کرد.

با این حال، کمیته سویدن با استناد به ماهیت غیردولتی خود، فعالیتش را ادامه داد، اما حدود یک ماه پیش اعلام کرد که فعالیت‌هایش را متوقف و برنامه‌های خود را به کمیته ناروی (ان‌ای‌سی) واگذار کرده است.

XS
SM
MD
LG