لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۳ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۴۲

روش متفاوت اسلامگرایان سوریه ازطالبان افغان درمسائل آموزش ، حجاب وآزادی های فردی


محصلان وشبه نظامیان اسلامگرا درمحوطه پوهنتون دمشق ، روز یکشنبه ۱۵ دسمبر
محصلان وشبه نظامیان اسلامگرا درمحوطه پوهنتون دمشق ، روز یکشنبه ۱۵ دسمبر

شماری از کاربران شبکه های اجتماعی و فعالان بخش آموزش به عملکرد متفاوت حکومت طالبان در افغانستان و گروه اسلام‌گرای تحریر شام در سوریه واکنش نشان داده اند.

آنان با اشاره به آغاز دوباره مکاتب و پوهنتون های دختران در سوریه و ادامه ممنوعیت آموزش دختران در افغانستان این پرسش را مطرح کرده اند که کدام یک از این حکومت های اسلام گرا تفسیر دقیق و بهتری از اسلام دارند؟

بر اساس گزارش رسانه های بین المللی یک هفته پس از سقوط دولت بشار اسد، مکاتب و پوهنتون ها بروی دختران و پسران بازگشایی شد، آن‌چه با گذشت بیش از سه سال از حاکمیت دوباره طالبان در افغانستان هنوز هم تنها آرزوی برای زنان و دختران باقی مانده است.

به ادامه بحث‌ها در مورد شباهت‌ها و تفاوت‌های سقوط حکومت‌ها و بر سر اقتدار قرار گرفتن گروه‌های اسلام‌گرا در افغانستان و سوریه، شماری از کاربران شبکه های اجتماعی و فعالان بخش آموزش به عملکرد دوگانه حکومت طالبان در افغانستان و گروه اسلام‌گرای تحریر شام در سوریه واکنش نشان داده اند.

پس از آن‌که رسانه‌های بین‌المللی از بازگشایی مکاتب و پوهنتون‌ها در سوریه بروی دانش آموزان دختر و پسر خبر دادند، آنان این پرسش را مطرح کرده اند که کدام یک از این حکومت‌های اسلام گرا تفسیر درست و بهتری از اسلام دارند؟

این دختران و فعالان حقوق آموزش در افغانستان می گویند که همچنان با محدودیت‌های سخت‌گیرانه طالبان دست‌وپنجه نرم می‌کنند.مریم باشنده کابل که محصل یکی از پوهنتون های پایتخت بود می گویدکه چرا طالبان در خصوص آموزش دختران برمبنای شریعت اسلام اختلاف نظر دارند و برخلاف اقدامات گروه اسلامگرای مورد پسند شان در سوریه، عمل می کنند.

او روزدوشنبه به رادیو آزادی گفت:

“بدون اینکه یک بنیاد علمی و اسلامی درست داشته باشند آنها برتفکری که بر بنیاد فرهنگ نادرست شان بوده اونا پیش میرن و فقط ادعای از این رو می کنم که از لحاظ اسلامی همچنین چیزو وجود دارد در حال که تمامش بر بنیاد نا نفهمی و نا آگاهی از اسلام واقعی وجود دارد”

در همین حال فعالان حق آموزش می‌گویند گروه تحریر الشام که طالبان پس از پیروزی از آن استقبال و از آن حمایت کرد حق تحصیل زنان را ممنوع نکرد و اما رهبر طالبان با گذشت هر روز بر مردم به ویژه زنان محدودیت های تازه‌ای وضع می کند.

حلیمه صدیقی فعال آموزش به رادیو آزادی گفت.

“واقعا اگر حقیقت را پی ببریم اسلام دین خیلی کامل است و کسانیکه به اسلام پی بردن مثل کسانی که سوریه را گرفتن اگر با عمق واقعی بروند حتما حق هر کسی را می‌دهند،حق زنان را و حق اطفال را یعنی در اسلام حق و حقوق همه در نظر گرفته شده.”

حسن علی یک کاربر افغان در صفحه اکس با نشر ویدیویی رهبر تحریر شام که در حال عکس گرفتن با زنان است نوشته:

“تفاوت امیرالمومنین سوریه باامیرالمومنین افغانستان” از اسلام ومذهب هریکی به خواست خود برای رسیدن به قدرت استفاده میکند”

خواستیم در مورد ادامه محدودیت های آموزشی بر زنان و تفاوت دیدگاه حکومت طالبان با گروه حکومت تحریر شام که از پیروزی آن‌ها حمایت و استقبال کرده اند، از ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان بپرسیم اما او به تماس های رادیو آزادی پاسخ نداد.

اما حکومت طالبان پیش از این همواره گفته که حقوق زنان در چهارچوب شریعت اسلام در افغانستان تامین است.

خبرگزاری رویترزگزارش داده که یک هفته پس از سقوط دولت بشار اسد مکاتب و پوهنتون ها در سوریه بازگشایی شدند.

به نقل از روزنامه گاردین که با گذشت هر روز در سوریه مردم شاهد بازگشت زندگی به روال عادی هستند.

اما شماری از افغان ها و سازمان های بین المللی پیش از این همواره گزارش داده اند که در جریان بیش از سال گذشته محدودیت های طالبان در بسیاری موارد بر مردم بیشتر شده است و دختران و زنان همچنان از آموزش بالاتر از صنف ششم مکتب و کار در بسیاری اداره های دولتی و تمامی اداره های غیر دولتی منع شده اند.

XS
SM
MD
LG