لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۲۳ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۳۵

نجات تمامی کارگران معدن زغال سنگ در سمنگان


یکی از معادن زغال سنگ در ولایت سمنگان، آرشیف
یکی از معادن زغال سنگ در ولایت سمنگان، آرشیف

تمام کارگران گیرمانده در یک معدن زغال سنگ در دره صوف ولایت سمنگان نجات یافته اند. عصمت الله مرادی، سخنگوی والی طالبان در سمنگان این خبر را به رسانه ها شریک کرد.

بیش از بیست کارگر معدن زغال سنگ بعد از ظهر روز شنبه در معدن زغال سنگ در منطقه گوله دره صوف ولایت سمنگان زیر آوار گیر ماندند.

ساکنان منطقه و مددرسان‌ ها حدود ۲۴ ساعت برای بیرون کردن این کارگران تلاش کردند.

عصمت الله مرادی، سخنگوی والی طالبان در سمنگان روز یکشنبه در پیامی به رسانه ها، نجات ۲۲ کارگر گیرمانده را تایید کرد.

خوشبختانه با تلاش مسئولان منطقه همه این کارگران از زیر خاک بیرون آورده شدند...

"یک معدن زغال سنگ در دره صوف پایین فروریخت که بر اثر آن ۲۲ کارگر محلی در معدن گیر ماندند. خوشبختانه با تلاش مسئولان منطقه همه این کارگران از زیر خاک بیرون آورده شدند و همه آنها زنده و سلامت هستند."

گزارش های ابتدایی شمار کارگران گیرمانده در این معدن را حدود ۳۵ نفر خواندند، اما بعداً تلویزیون ملی تحت کنترل طالبان در سمنگان گزارش داد که تنها ۲۲ معدنچی در معدن گیرمانده‌اند.

دره صوف بزرگترین معادن افغانستان را دارد که از نظر کیفیت و استخراج درجه یک محسوب می‌شود.

این در حالیست که استخراج غیرمعیاری و غیرحرفه‌ی در معادن افغانستان باعث شده تا گزارش هایی مبنی از مرگ و خطرات بر کارگران در این منطقه منتشر شود.

کارشناسان امور معادن می‌گویند، تا زمانی که استخراج غیرمعیاری ادامه یابد، چنین حوادث بارها تکرار خواهد شد.

عبدالقدیر مطفی، کارشناس امور معادن و مشاور سابق وزارت معادن، روز یکشنبه به رادیو آزادی گفت:

معیارهای بین المللی استخراج که مسایل اجتماعی و محیط زیستی است، در افغانستان در نظر گرفته نمی‌شود و این یک فاجعه بزرگ است...

"در افغانستان، به ویژه در معادن زغال سنگ دره صوف، بیشتر کندن کاری های خودسرانه و ابزارهای کندن کاری بسیار ابتدایی هستند که خطرات زیادی را به همراه دارد. همچنین، بحث بزرگ در مورد کار اجباری اطفال وجود دارد. در کل در استخراج معادن خصوصاً در معادن زغال سنگ، معیارهای بین المللی استخراج که مسایل اجتماعی و محیط زیستی است در افغانستان در نظر گرفته نمی‌شود و این یک فاجعه بزرگ است."

بر اساس گزارش ها، حدود ۸۰۰ ساحه در دره صوف برای استخراج زغال سنگ حفر شده است که اکثر آنها غیر معیاری هستند و هیچ تضمینی برای مصئونیت کارگران وجود ندارد.

مناطق بزرگ استخراج زغال سنگ افغانستان در دره صوف وجود دارد و کیفیت زغال سنگ در این منطقه بهتر از سایر مناطق است.

از زمان به قدرت رسیدن دوباره طالبان در افغانستان، آنها سرمایه گزاری در معادن، به ویژه استخراج زغال سنگ را افزایش داده‌اند و این امر به منبع اصلی عایداتی برای آنها مبدل شده است.

بیشتر زغال سنگ افغانستان به پاکستان صادر می شود.

وزارت تجارت و صنایع طالبان روز یکشنبه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که در ۸ ماه گذشته بیش از ششصد و پنجاه هزار تُن زغال سنگ به کشورهای مختلف صادر کرده‌اند.

این مطلب را عبدالسلام جاوید سخنگوی وزارت تجارت بیان کرده و گفت که ارزش این زغال سنگ صادراتی به پاکستان، چین، ایران، ترکیه و هند حدود ۶۵ میلیون دالر است.

XS
SM
MD
LG