لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۴ دلو ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۴۱

افغانهای مهاجر در ترکیه از احتمال اخراج شدن نگران اند


پولیس تریکه در حال صحبت با پناهجویان اهل افغانستان و سوریه
پولیس تریکه در حال صحبت با پناهجویان اهل افغانستان و سوریه

تعدادی از مهاجران افغان که بدون اسناد اقامت در ترکیه زنده‌گی می‌کنند از افزایش بازجویی‌ها و اخراج اجباری پناهجویان از آن کشور نگران اند. 

محمد یک مهاجر افغان در ترکیه که پس از یکبار اخراج خود را دوباره به طور غیرقانونی به آن کشور رسانیده می‌گوید در هراس است تا مبادا بازهم به افغانستان فرستاده شود. محمد به رادیو آزادی گفت «شرایط مهاجران واقعاً در ترکیه بسیار سخت است و من ۴ ماه در کمپ بودم و رد مرز شدم. شرایطی افغانستان هم وضعیت اقتصادی خراب است، شرایط ایران و پاکستان هم خراب است. با زنده‌گی خود بازی کرده خود را دوباره رساندم. اینجا هم راحت نیستیم و خطر دستگیری را احساس میکنم .»

در پی سیاست‌های سخت‌گیرانه‌ برای بازگرداندن مهاجران غیرقانونی در پاکستان و ایران، ترکیه نیز روند اخراج اجباری مهاجران را تشدید کرده است.

یکی از افغان های که به تازه‌گی از ترکیه به افغانستان بازگردانده شده و نخواست نامش در گزارش ذکر شود از برخورد پولیس آن کشور و نیز وضعیت مهاجرین بازداشت شده در کمپ‌های ترکیه شکایت می‌کند. او به رادیو آزادی گفت «دروازه ها قفل بودند. تنها وقت غذا دادن دروازه را باز می‌کرد و نان هم برای ما دو وقت میدادند، یکبار صبح و یکبار شب. وضعیت خوب نبود. کسی که دعوا می‌کرد به جای سرد میبردند و چندین ساعت نگهداری می‌کردند.»

این در حالیست که وزیر داخله ترکیه گفته است ۹۸۱ مهاجر غیرقانونی در آن کشور اخیرا در عملیات مشترک نیروهای این کشور دستگیر شده‌اند و ۳۶۶ هزار و ۸۳۸ نفر، مورد بازجویی قرار گرفته‌اند.

علی‌ یارلی‌کایا روز جمعه، ۱۳ دسمبر، با نشر پیامی در شبکه اکس (تویتر سابق) نوشت که در این عملیات که به هدف شناسایی پناهجویان فاقد اسناد راه اندازی شده بود بیش از ۱۵ هزار مکان مورد بررسی قرار گرفته که شامل ساختمان های متروکه، مکان‌های عمومی، ترمینال ها و سایر نقاط بوده است.

او این بازداشت‌ها را "بخشی از تلاش‌های ترکیه برای مقابله با مهاجرت غیرقانونی" خوانده و افزوده که پناهجویان بازداشت‌شده به مراکز نگهداری منتقل شده و روند اخراج آن‌ها آغاز شده است.

وزیر داخله ترکیه درباره این که این افراد شهروندان کدام کشور ها اند معلومات نداده، اما بسیاری پناهجویان در ترکیه از افغانستان و سوریه هستند.

داکتر نثار احمدمصدق کارشناس امور مهاجرت در حالی‌که هر نوع بد رفتاری با مهاجرین را خلاف قوانین مهاجرتی و حقوق بشری می‌داند، "نا کارایی" حکومت طالبان را عامل اصلی افرایش مهاجرت افغان ها بیان می کند.

او به رادیو آزادی گفت «کسانی که در حاکمیت افغانستان قرار دارند باید شرایط هم‌زیستی مسالمت آمیز و صلح، آرامش و آزادی برای مردم و شرایط تحصیل را مهیا بکنند تا مردم دست به مهاجرت نزنند و از مجبوریت از کشور خود فرار نکنند.»


ده ها هزار افغان با روی کار آمدن دوباره حکومت طالبان در بیش از سه سال گذشته به دلایل مختلف از جمله مشکلات امنیتی و اقتصادی به طور قانونی و غیرقانونی خود را به ترکیه رسانیده اند.

با این حال پیشتر سازمان های حقوق بشری نیز در بارۀ بازداشت ها و بر خورد پولیس ترکیه با مهاجران ابراز نگرانی کرده و از آن کشور خواسته اند تا به حقوق بشر و حقوق قانونی مهاجران احترام بگذارد.

XS
SM
MD
LG