افغانستان
حکم دستگیری خبرنگار فرانسوی به اتهام عبور از کورسک توسط روسیه صادر شده است
محکمه روسیه حکم دستگیری خبرنگار تلویزیون فرانسه را به دلیل عبور از منطقه کورسک صادر کرد.
آژانس خبری رویترز به نقل از آژانس خبری تاس روسیه امروز ۶ قوس نوشته که کاترین نوریس ترنت، خبرنگار "شبکه خبری فرانس ۲۴"، با اردوی اوکراین وارد این منطقه شده است.
روسیه پروندههای جنایی علیه تعدادی از خبرنگاران غربی که از کورسک گزارش تهیه کردهاند، آغاز کرده است.
کورسک منطقهای است که در آگست سال جاری، اوکراین مساحتی در حدود ۱۴۰۰ کیلومتر مربع آن را از روسیه بازپس گرفت.
براساس گزارش تاس، روند بررسی پروندهها به صورت غیابی برگزار میشود و اگر خبرنگاران پا به داخل روسیه بگذارند، دستگیر خواهند شد.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
منیژه صدیقی فعال حقوق زنان: در کشور همسایه در بلاتکلیفی به سر می برم
منیژه صدیقی فعال حقوق زنان که چندین ماه در کابل در بند طالبان بود میگوید که در حال حاضر در یکی از کشورهای همسایه در بلاتکلیفی به سر می برد.
خانم صدیقی در ویدیوی که برخی از فعالان حقوق زنان روز یکشنبه ۱۱ قوس در شبکۀ ایکس (توییتر سابق ) منتشر کردند گفته که به دلیل نداشتن مدرک قانونی اقامت، از احتمال اخراج به افغانستان نگران است.
«فعلاً در یکی از کشورهای همسایه در یک وضعیت بد و رقت بار با مشکلات اقتصادی، امنیتی و بدون مدارک قانونی به سرمیبرم. با هر نهاد حقوق بشر، با هر فعال حقوق بشر و فعال حقوق زن که به تماس شدم و درخواست دادم به درخواستهای من توجه نکردند.»
منیژه صدیقی یکی از زنان معترض در ماه حمل امسال پس از سپری کردن حدود هفت ماه در زندان طالبان آزاد شد.
بانو صدیقی گفته که در زندان مورد شکنجۀ جسمی و روحی و بدرفتاری قرار گرفته است.
طالبان در مورد این اظهارات او هنوز چیزی نگفته اند.
طالبان از زمان بازگشت به قدرت در افغانستان در بیش از سه سال گذشته دهها نفر شامل فعالان حقوق زنان، اعضای جامعۀ مدنی، استادان پوهنتون و خبرنگاران را بازداشت و زندانی کردند. بسیاری آنان بعد از مدتی دوباره رها شدند.
سازمانهای حقوق بشری پیوسته از حکومت طالبان خواسته اند که از بازداشتهای خودسرانه دست بکشد.
بیش از ۱۰۰ نفر به دلیل کشت کوکنار در بدخشان بازداشت شدند
یک مقام محلی طالبان در بدخشان می گوید که بیش از ۱۰۰ نفر به دلیل کشت کوکنار در این ولایت روز یکشنبه ۱۱ قوس بازداشت شدند
شفیق الله حفیظی، مدیر مبارزه با مواد مخدر قوماندانی امنیۀ طالبان در بدخشان دیروز گفت که این افراد به شمول باشندگان چندین روستا هنگام کشت کوکنار دستگیر و به محکمهٔ ابتدایی این ولایت معرفی شدند.
ملاهبت الله آخندزاده رهبر طالبان در ماه حمل سال ۱۴۰۱ هجری شمسی طی فرمانی، کشت کوکنار، تولید و قاچاق مواد مخدر را در افغانستان منع کرد.
درحالی که طالبان میگویند که در نتیجۀ این دستور آخندزاده، از کشت کوکنار و تولید مواد مخدر در افغانستان جلوگیری شده است، ادارۀ مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد در ماه عقرب گفت که کشت کوکنار در افغانستان در سال جاری ۱۹ درصد افزایش یافته است.
سره میاشت ۲۳ کودک مبتلا به سوراخ قلب را برای درمان به شفاخانههای کابل معرفی کرد
جمعیت افغانی سره میاشت در کنترل طالبان میگوید که ۲۳ کودک مبتلا به سوراخ قلب را برای درمان به شش شفاخانۀ داخلی در کابل معرفی کرد.
این اداره در پستی در شبکۀ ایکس (توییتر سابق ) روز یکشنبه ۱۱ قوس گفت که درمان این کودکان با کمک مالی هلال احمر افغانی انجام میشود.
گفته نشده که تداوی این کودکان چقدر هزینه بر میدارد.
دهها کودک بیمار به شمول اطفال مبتلا به سوراخ قلب در افغانستان سالانه برای تداوی به کمک مالی نهاد خیریۀ «دهکدۀ صلح آلمان» به جرمنی نیز فرستاده میشوند.
یک شهروند افغان در یزد ایران اعدام شد
یک سازمان حقوق بشری ایران موسوم به «حالوش» میگوید که سه تن از جمله یک شهروند هجدۀ سالۀ افغانستان در زندان یزد ایران اعدام شده اند.
این سازمان در گزارشی در وبسایت خود روز یکشنبه ۱۱ قوس گفت که احکام اعدام این افراد به اتهام قتل و جرایم مرتبط با مواد مخدر روز پنجشنبه هفتۀ گذشته اجرا شده است.
در ادامه گفته شده که این شهروند افغانستان به نام اسماعیل بارکزی باشندۀ اصلی ولایت فراه در هفده سالگی به اتهام قتل در یزد بازداشت شده بود.
پیش از این، یک سازمان دیگر حقوق بشری ایران مستقر در ناروی گفته بود که در ماه اکتوبر امسال ۱۶۶ تن به شمول ۱۳ افغان در ایران اعدام شدند.
اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجۀ ایران در اواخر ماه عقرب گفت که شمار شهروندان افغانستان در زندانهای ایران «قابل توجه» است.
بقایی شمار دقیق زندانیان افغان را مشخص نکرد؛ اما افزود که بیشترین این افراد به اتهام جرایم مرتبط با مواد مخدر بازداشت و زندانی شده اند.
در بارۀ آنچه «عدم دسترسی زندانیان در ایران به وکیل مدافع» خوانده میشود نگرانیهای وجود دارد.
حکومت طالبان خواهان حضور در نشست های جهانی مرتبط با تغییرات اقلیمی شد
اداره ملی محیط زیست حکومت طالبان می گوید که افغانستان درسالهای اخیر از تغییرات اقلیمی شدیدا متاثیر شده و باید در نشست های جهانی در مورد تغییرات اقلیمی حضور داشته باشد.
مطیع الحق خالص، رئیس عمومی اداره ملی حفاظت از محیط زیست حکومت طالبان در یک نشست خبری در کابل اشتراک شان در نشست تغییرات اقلیمی (COP29) در باکو را به عنوان یک دستاورد بزرگ توصیف کرد و گفت در این نشست با "۱۹ سازمان و کشور های مختلف" از جمله هیئت هایی از روسیه، قطر، آذربایجان و بنگله دیش دیدار کرده اند.
این درحالی است که در نشست تغییرات اقلیمی (COP29)، طالبان برای نخستین بارشرکت کردند.
اداره محیط زیست طالبان می گوید که باری مبارزه با پیامد های تغییرات اقلیمی تا سال ۲۰۳۰ افغانستان به ۲۰.۶ میلیارد دالر بودجه نیاز دارد.
پیش از این سازمان ملل نیز خواستار اقدام برای کمک به افغانستان در جهت تقویت مقاومت در برابر تغییرات اقلیمی شده بود.
کنفرانس تغییرات اقلیمی تحت نام کاپ بیست و نه (COP29) که از سوی سازمان ملل متحد در آذربایجان برگزار شده بود، کشورهای ثروتمند متعهد شدند که تا سال ۲۰۲۵ به کشورهای توسعه نیافته حداقل ۳۰۰ میلیارد دالر کمک نمایند تا با تغییرات اقلیمی مقابله کنند.
طالبان چهار مرد و یک زن را در ولایت خوست شلاق زدند
ستره محکمه حکومت طالبان می گوید که چهار مرد و یک زن را روز یکشنبه در خوست شلاق زدند.
این اداره حکومت طالبان روزیکشنبه در صفحه ایکس( تویتر سابق) خود نوشته است که این دوتن به جرم روابط نامشروع و سه تن دیگر به جرم لواطت از سوی محکمه ابتدایی ولایت خوست به هر کدام به ۳۹ دره محکوم شده بودند.
در اعلامیه ستره محکمه حکومت طالبان آمده است که این افراد به ده ماه تا چهار سال حبس تنفیذی نیز محکوم شدند.
طالبان درحالی مجازات بدنی در سراسر افغانستان را افزایش داده اند که دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) پیش از در گزارشی سه ماهه اش گفت که از اول جولای تا ۳۰ سپتمبر سال روان میلادی، مجازات بدنی دستکم ۱۱۱ نفر شامل ۹۵ مرد، ۱۵ زن و یک دختر را در افغانستان مستند کردهاست.
مجازات بدنی از سوی حکومت طالبان همواره با انتفاد نهاد های حقوق بشری همراه بوده است.
قرار داد مطالعات تخنیکی بند برق باغدره در ولایت کاپیسا به یک کمپنی چینی سپرده شد
وزارت انرژی و آب حکومت طالبان توافقنامه ای را با شرکت چینی قراردادی مس عینک لوگر (MCC-JCL) برای بررسی و مطالعات تخنیکی بند برق باغدره در ولایت کاپیسا امضا کرده است.
براساس گزارش آژانس خبری باختر، این توافقنامه روز یکشنبه میان ملا عبداللطیف منصور، سرپرست وزارت انرژی و آب، و سونگ ون بینگ، رئیس شرکت مذکور، به امضا رسید.
طبق این قرارداد، شرکت چینی ۸ ماه فرصت دارد تا مطالعات تخنیکی روی بند برق باغدره را انجام دهد.
به گفته وزارت انرژی و آب، این پروژه برای تامین برق مورد نیاز معدن مس عینک اهمیت زیادی دارد.
از زمان به قدرت رسیدن دوباره طالبان، چین روابط اقتصادی نزدیکی با حکومت طالبان برقرار کرده و تاکنون چندین پروژه استخراج معادن و سایر پروژه های اقتصادی میان شرکتهای چینی و طالبان به امضا رسیده است.
شرکت هوایی کامایر: در ماه جاری پروازهای مستقیم بین کابل و دوحه آغاز خواهد شد
شرکت هوایی خصوصی کامایر میگوید که در ماه جاری پروازهای مستقیم بین کابل و دوحه را آغاز خواهد کرد.
این شرکت امروز (یکشنبه) در خبرنامهای اعلام کرد که پروازهای مستقیم کابل و دوحه با پرواز یکی از هواپیماهای این شرکت از ۱۷ دسمبر آغاز میشود.
پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان در اواسط ماه آگست ۲۰۲۱، تمام پروازها بین افغانستان و کشورهای خارجی به حالت تعلیق درآمد، اما در دو سال گذشته، برخی خطوط هوایی از منطقه پروازهای خود را به کابل و چندین شهر دیگر در افغانستان از سر گرفتند.
سفارت افغانستان تحت کنترل طالبان ادعای مشارکت افغانها در تظاهرات اخیر در اسلامآباد را رد کرد
سفارت افغانستان در پاکستان که تحت کنترل طالبان است، ادعای مشارکت افغانها در تظاهرات اخیر در اسلامآباد را رد کرد.
این درحالیست که محسن نقوی، وزیر داخلۀ پاکستان و برخی مقامات دیگر این کشور گفتند که افغانها نیز در تظاهرات حامیان تحریک انصاف شرکت کردهاند و حداقل ۳۷ افغان را بازداشت کردهاند.
سفارت افغانستان در اسلامآباد که در کنترل طالبان قرار دارد، دیروز (شنبه) در بیانیهای اعلام کرد که افغانها در این تظاهرات شرکت نکردهاند و اظهارات مقامات پاکستانی در این زمینه میتواند بهانهای برای آزار و اذیت مهاجران افغان باشد.
این سفارت از حکومت پاکستان خواسته است که از ایجاد جو بیاعتمادی نسبت به پناهجویان افغان خودداری کند.
برنامۀ جهانی غذا: از هر چهار خانواده در افغانستان سه تای آن برای تأمین مواد غذایی قرضدار هستند
برنامۀ جهانی غذا (WFP) میگوید که در سال ۲۰۲۴، از هر چهار خانواده در افغانستان، سه خانواده برای تأمین مواد غذایی قرضدار هستند و این رقم در مناطق روستایی بیشتر است، جایی که از هر پنج خانواده، چهار خانواده بدهکار هستند.
بخش افغانستان برنامۀ جهانی غذا امروز در گزارشی در صفحۀ ایکس خود (توئیتر سابق) نوشته که خانوادهها در افغانستان به گونۀ متوسط ۳۸ هزار و ۲۰۰ افغانی برای تامین نیازهای غذاییشان بدهکار هستند که معادل ۵۶۰ دالر است.
برنامۀ جهانی غذا همچنان هشدار داده که با وجود این و با توجه به شرایط کنونی بسیاری از خانوادههای نیازمند در ماههای آینده به دلیل کمبود بودجه قادر به دریافت کمکهای این سازمان نخواهند بود.