لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۲ جدی ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۲۶

نویسندگان افغان کمپاینی برای ترویج کتاب‌خوانی در واکنش به وضع محدودیت از سوی طالبان راه‌اندازی کردند


کمپاین #علیه_کتابسوزان، توجه جامعه به اهمیت کتاب‌خوانی را جلب کرده است.
کمپاین #علیه_کتابسوزان، توجه جامعه به اهمیت کتاب‌خوانی را جلب کرده است.

شماری از اعضای جامعه ادبی و فرهنگی افغانستان در واکنش به وضع محدودیت از سوی طالبان بر دسترسی به شماری از کتاب‌ها، کمپاینی مجازی را برای ترویج کتابخوانی راه‌اندازی کرده‌اند.

نویسندگان، شاعران و شخصیت‌های ادبی با معرفی هشتگ #علیه_کتابسوزان، به‌تازگی در شبکه‌های اجتماعی از افغان‌ها خواسته‌اند تا با پخش ویدیوهای‌شان در حال کتاب‌خواندن، به این کمپاین بپیوندند.

حمیرا قادری، نویسنده و مدافع حقوق بشر، در واکنش به وضع محدودیت بر شماری از کتاب‌ها از سوی طالبان در افغانستان، کارزاری را با هشتگ #علیه_کتابسوزان در شبکه‌های اجتماعی راه‌اندازی کرده است.
اعضای جامعه ادبی و فرهنگی و شماری دیگری از افغان‌ها از روز دوشنبه ۲۵ نوامبر با اشتراک در این کمپاین مجازی، ویدیوهایی از کتاب‌خوانی‌شان را با درج این هشتگ نشر می‌کنند.

این در حالی است که اخیراً وزارت اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان روند جمع‌آوری ۴۰۰ عنوان کتاب را که پیش از این در "تضاد با منافع ملی و ارزش‌های اسلامی" خوانده بود، آغاز کرده است.

حمیرا قادری: نگرانی‌شان از بابت فرارمان نیست، نمی‌توانیم زیاد دور شویم. نگران اوج گرفتن خیال ما هستند.
حمیرا قادری: نگرانی‌شان از بابت فرارمان نیست، نمی‌توانیم زیاد دور شویم. نگران اوج گرفتن خیال ما هستند.

رویا ماندگار، نویسنده و فعال حقوق بشر که به کارزار #علیه_کتابسوزان پیوسته، روز سه‌شنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت:
«به نظر من، هشتگی که دوستان ایجاد کرده‌اند، ارزش همراهی را دارد و این کوچک‌ترین کاری است که از دست ما برمی‌آید.»

همچنان شمیم فروتن، شاعر و نویسنده افغان، می‌گوید که جمع‌آوری کتاب‌ها به بهانه داشتن محتوای غیر اسلامی، سرکوب واضح و وضع محدودیت بر جامعه است.
او در صحبت با رادیو آزادی همچنان مدعی شد که طالبان حتی برخی آثاری را که نویسندگان آن زنان هستند، جمع‌آوری کرده‌اند.
«اقدامات اخیر طالبان در ارتباط به کتاب‌سوزی و ممنوع قرار دادن کتاب‌هایی که نویسندگان زن هستند یا آثاری که محتوای آن غیر اسلامی است، در حقیقت یک محدودیت سرکوب‌گرانه است. هر روز می‌خواهند مردم را بیشتر محدود بسازند و این آشکارا نقض حقوق بشر و آزادی بیان را نشان می‌دهد.»

مرسل سایس، یکی دیگر از نویسندگان افغان و جزو کارزار #علیه_کتابسوزان، به رادیو آزادی گفت:
«کمپاین خوبی است تا جامعه را تکان بدهد که اهمیت کتاب‌خواندن را بفهمند. کاری خوبی شد که در این زمان راه‌اندازی شد تا درباره کتاب، آلات موسیقی و همه چیز یک‌بار دیگر حرف بزنیم و توجه عمومی را به یک چیز مهم مثل این جلب کنیم.»

فعالان حقوق بشر جمع‌آوری کتاب‌ها توسط طالبان را سرکوب آزادی بیان می‌دانند.
فعالان حقوق بشر جمع‌آوری کتاب‌ها توسط طالبان را سرکوب آزادی بیان می‌دانند.

وزارت اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان اخیراً روند جمع‌آوری برخی کتاب‌ها را در شماری از ولایت‌ها پس از آن آغاز کرد که فهرستی از کتاب‌ها را به‌عنوان کتاب‌های «ممنوعه» اعلام کرد و ادعا کرد که این کتاب‌ها برخلاف ایدئولوژی اسلامی و فرهنگ افغانی هستند.
اما شماری از نویسندگانی که کتاب‌های‌شان بنابر این دلایل جمع‌آوری شده، در صحبت با رادیو آزادی مدعی شده‌اند که کتاب‌های آنان هیچ تضادی با ارزش‌های دینی و فرهنگی نداشته و به گفتۀ آنان، حکومت طالبان به دلیل اختلاف نظر با آن‌ها به این اقدام متوسل شده است.

XS
SM
MD
LG