افغانستان
اجلاس وزرای امور خارجه اِکو هفته آینده در مشهد برگزار میشود
ایران میگوید هفته آینده میزبان وزرای خارجه ده کشور عضو اِکو از جمله افغانستان خواهد بود.
اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجۀ ایران، روز دوشنبه در بیانیهای گفت:
«بیست و هشتمین اجلاس وزرای امور خارجۀ سازمان همکاریهای اقتصادی اِکو (ECO) در مشهد برگزار میشود.»
در این بیانیه همچنین آمده است که وزرای خارجه کشورهای عضو اِکو، مقامات ارشد و روسای سازمانهای منطقهای در این نشست شرکت خواهند کرد.
بقایی ضمن اشاره به اهمیت سازمان اِکو گفت:
«هدف اولیه این سازمان ارتقای توسعۀ اقتصادی منطقه است.»
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
طالبان مکاتب تحت حمایت نهادهای بینالمللی را مسدود کردند
طالبان در برخی از ولایتهای افغانستان مکاتب محلی تحت حمایت نهادهای بینالمللی را بسته کردهاند.
منابع محلی که نخواستند نامشان فاش شود به رادیو آزادی میگویند این مکاتب محلی در ولایتهای قندهار، هلمند، ارزگان و زابل به دستور وزارت معارف حکومت طالبان تعطیل شدهاند.
یونیسیف، اتحادیه اروپا، شورای پناهندگان ناروی، بانک جهانی و برخی دیگر از نهادهای بینالمللی صدها مکتب محلی را در مناطق دورافتاده این ولایات تمویل میکردند.
تا کنون مقامات طالبان در این مورد اظهار نظری نکردهاند.
طالبان پیش از این نیز برخی مکاتب محلی را که با حمایت نهادهای بینالمللی در قندهار فعالیت میکردند، بسته بودند.
دیدبان حقوق بشر: خشونت علیه زنان در افغانستان سیستماتیک است
سازمان دیدبان حقوق بشر (هیومن رایتس واچ) خشونت علیه زنان و دختران در افغانستان را بهگونهای سازمانیافته و سیستماتیک خوانده است.
در گزارشی که دیروز در وبسایت این سازمان منتشر شد، آمده است که رنج و محرومیت زنان و دختران افغان تحت حاکمیت طالبان همچنان نیازمند توجه جهانی است.
در این گزارش آمده که طالبان مردان را نیز مجبور میکنند تا دستورات این گروه را در رابطه با زنان اجرا کنند.
بهعنوان نمونه ذکر شده است که اگر زنی علیه طالبان اعتراض کند یا لباسهایش مطابق معیارهای تعیینشده نباشد، مردان خانوادۀ او مجازات میشوند.
از زمان به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، آنان طی سه سال گذشته محدودیتها بر زنان و دختران را بهطور تدریجی افزایش دادهاند که انتقادهای جهانی را نیز همراه داشته است.
ارتقای رتبه کریستوفر دوناهو توسط سناتور جمهوریخواه متوقف شد
بلند بردن رتبه جنرال آمریکایی کریستوفر دوناهو، آخرین نظامی آمریکایی که از افغانستان برآمد، متوقف شد.
دوناهو در ماه اگست سال ۲۰۲۱ آخرین نظامی آمریکایی بود که به طیاره سوار شد و به این ترتیب به حضور ۲۰ سالۀ قوای خارجی در افغانستان رسماً خاتمه داد.
نظر به گزارشها، ارتقای رتبه جنرال دوناهو توسط سناتور جمهوریخواه مارکوین لیون متوقف شده است.
سخنگوی وزارت دفاع امریکا، سبرینا سینگ، گفته است که از توقف ارتقای وی آگاه هستند.
جنرال کریستوفر دوناهو تورن جنرال است و جو بایدن، رئیسجمهور امریکا، پیشنهاد کرده که او به رتبه ستر جنرال یا جنرال ۴ ستاره ارتقا کند و قوماندانی قوای امریکا را در شرق افریقا و اروپا بهدست بگیرد.
رئیسجمهور منتخب امریکا، دونالد ترمپ، و متحدین وی پروسه خروج قوای امریکا از افغانستان را تحت تنقید شدید قرار داده و گفتهاند که عاملین آن را تعقیب و منفک خواهند کرد.
شویگو: روسیه به دنبال تأمین صلح پایدار در افغانستان است
سرگی شویگو، منشی شورای امنیت ملی روسیه، به رهبران طالبان گفته که مسکو میخواهد به تأمین یک صلح پایدار در افغانستان کمک کند. در این مورد رسانههای روسیه از قول شویگو خبر دادهاند.
شویگو که سابق وزیر دفاع روسیه بود، افزوده که امریکا با در نظرداشت حضور ۲۰ ساله نظامی در افغانستان باید در بازسازی افغانستان نقش برازندهای بازی کند.
به گزارش رسانههای روسیه، رهبران طالبان از هیئت روسیه خواستهاند که کشورشان در کاهش فشار تحریمهای امریکا علیه حکومت کابل کمک کند.
شویگو در صدر یک هیئت روسیه به افغانستان رفته و در کابل با رهبران حکومت طالبان دیدار کرده است.
به گزارش رسانههای روسیه، آقای شویگو همچنان گفته است که روسیه آماده است در ایجاد دیالوگ مؤثر بین کشورهایشان و سریع ساختن حرکت در پروسه بینالافغانی کمک نماید.
جام قهرمانان کریکت امروز به افغانستان انتقال داده میشود
قرار است جام قهرمانان کریکت امروز سهشنبه به افغانستان برده شود.
کریکت بورد افغانستان دیروز اعلام کرد که این جام ابتدا با حضور بازیکنان برجستۀ سابق کریکت در ادارۀ کریکت بورد به نمایش گذاشته میشود و سپس برای نمایش به دیگر مناطق تاریخی افغانستان فرستاده خواهد شد.
کریکت بورد نگفته است که این جام در کدام مناطق و ولایات تاریخی افغانستان به نمایش گذاشته خواهد شد.
تیم ملی کریکت افغانستان برای اولین بار به جام قهرمانان راه یافته و قرار است این جام در ماه فبروری سال آینده در پاکستان آغاز شود.
تاکنون برنامۀ جام قهرمانان به دلیل اختلافات هند و پاکستان اعلام نشده است، اما افغانستان در گروه خود با آفریقای جنوبی، استرالیا و انگلستان رقابت خواهد کرد.
گفتنی است این جام برای اولین بار در پاکستان به نمایش گذاشته شد و پس از افغانستان به بنگلهدیش، آفریقای جنوبی، استرالیا، نیوزیلند، انگلستان و هند سفر خواهد کرد.
وزیر معارف حکومت طالبان: نصاب جدید آموزشی تا صنف ششم تکمیل شده است
وزیر معارف طالبان دیروز در ولایت خوست گفت که این وزارت کار نصاب جدید آموزشی تا صنف ششم را تکمیل کرده است.
مولوی حبیبالله آغا، که برای نظارت از جریان امتحانات سالانۀ دانشآموزان به خوست رفته بود، در مورد تفاوت نصاب آموزشی تازه و سابق گفت که بخش علوم دینی بیشتر شده و در مضمون تاریخ، شخصیتهای افغان جایگزین شخصیتهای بینالمللی شدهاند.
پیش از این، برخی منابع گفته بودند که طالبان اطلاعات برخی از افراد مشهور تاریخ افغانستان مانند شاه امانالله خان را در نصاب درسی جدید حذف کردهاند و بخش دینی در نصاب درسی به قدری اضافه شده است که تفکیک بین مدرسه و مکتب دشوار میشود. اما وزیر معارف طالبان جزئیات بیشتری در این مورد ارائه نکرد.
گفتوگوی حکمت خلیل کرزی در مورد «تسهیلات تعامل دوامدار با حکومت طالبان» با نمایندگان برخی از کشورها
حکمت خلیل کرزی، معاون پیشین وزارت امور خارجۀ افغانستان، میگوید که در دیدار با نمایندگان چندین کشور در دوحه در مورد تسهیلات تعامل دوامدار با حکومت طالبان گفتوگو کرده است.
حکمت خلیل کرزی دیروز (دوشنبه) در صفحۀ ایکس (توئیتر سابق) خود نوشت که با نمایندگان بریتانیا، امریکا، آلمان، ایتالیا، هالند و فنلند در این نشست به میزبانی سفیر بریتانیا اشتراک کرده است.
حکمت خلیل کرزی پیش از این با شماری دیگر از سیاستمداران افغان در استانبول درباره وضعیت افغانستان نیز گفتوگو کرده بود.
سازمان ملل خواستار اقدام فوری طالبان برای پایان خشونت علیه زنان شد
سازمان ملل متحد به مناسبت روز جهانی منع خشونت علیه زنان از مقامهای حاکم در افغانستان خواسته است که فوراً اقداماتی را برای پایان دادن به خشونت علیه زنان و دختران انجام دهند.
دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در بیانیهای امروز دوشنبه ۲۵ نوامبر از این مقامها همچنان خواسته است که روند سیستماتیک تضعیف حقوق زنان و آزادیهای اساسی آنان را معکوس کنند.
طالبان در گذشته گفتهاند که به رعایت حقوق زنان و دختران در چهارچوب شریعت اسلامی متعهد اند.
در بیانیۀ یوناما به نقل از روزا اوتنبایوا، نمایندۀ ویژۀ سازمان ملل متحد در افغانستان، آمده است که به اقدام فوری برای تأمین عدالت و پایان دادن به خشونت علیه زنان و دختران در افغانستان نیاز است.
امروز ۲۵ ماه نوامبر روز جهانی محو خشونت علیه زنان است. همزمان با این روز، کمپاین جهانی ۱۶ روزه برای مبارزه با خشونت مبتنی بر جنسیت آغاز شده که هدف آن جلوگیری از همه موارد تبعیض علیه زنان در سراسر جهان است.
در همین حال، سازمان عفو بینالملل میگوید که در جریان این کمپاین توجه را به تخطیهای جاری حقوق زنان در افغانستان جلب خواهد کرد و صداهای زنان و دختران افغان و مدافعان حقوق بشری را انعکاس خواهد داد.
این نهاد در پستی در شبکۀ ایکس (توئیتر سابق) امروز افزود که در این جریان به گسترش تقاضای جهانیاش برای پاسخگو قرار گرفتن طالبان نیز ادامه میدهد.
از زمان بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان در بیش از سه سال گذشته، محدودیتهای زیادی بر زنان و دختران در این کشور اعمال شده است.
ممنوعیت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم، مسدود شدن پوهنتونها به روی دختران، منع زنان از کار در بسیاری از ادارات دولتی و مؤسسات داخلی و خارجی غیر دولتی، و بسته شدن حمامها و آرایشگاههای زنانه بخشی از این محدودیتها اند.
گروههای مدافع حقوق زنان خواستار رفع محدودیتهای زنان در افغانستان شدند
برخی از گروههای مدافع حقوق زنان، از جمله جنبش «نیروهای مترقی افغانستان»، به مناسبت روز جهانی محو خشونت علیه زنان خواستار رفع محدودیتها بر زنان و دختران در این کشور شدهاند.
این جنبش در اعلامیهای میگوید که این روز در حالی فرا میرسد که زنان افغانستان در «تاریکترین و وحشتناکترین» وضعیت زندگی میکنند و از ابتداییترین حقوق خود محروماند.
در این اعلامیه خواسته شده است که محدودیتها بر زنان و دختران در افغانستان، از جمله محدودیتهای آموزشی و شغلی، برداشته شوند.
از سوی دیگر، جنبش آزادی زنان موسوم به «فانوس» در اعلامیهای از جامعۀ جهانی خواسته است که بر طالبان فشار وارد کنند تا این گروه حقوق اساسی زنان افغان، از جمله حق تحصیل، کار و آزادی آنان را رعایت کند.
امروز دوشنبه، ۲۵ ماه نوامبر، روز جهانی محو خشونت علیه زنان است. همزمان با این روز، کمپاین جهانی ۱۶ روزه برای مبارزه با خشونت مبتنی بر جنسیت آغاز شده است که هدف آن جلوگیری از همه موارد تبعیض علیه زنان در سراسر جهان است.
طالبان پس از بازگشت به قدرت در افغانستان در بیش از سه سال گذشته محدودیتهای زیادی را بر زنان و دختران این کشور وضع کردهاند.
منع دانشآموزان دختر بالاتر از صنف ششم از رفتن به مکتب، مسدود شدن پوهنتونها به روی دختران، منع زنان از کار در بسیاری از ادارات دولتی و موسسات داخلی و خارجی غیردولتی، و مسدود شدن حمامها و آرایشگاههای زنانه از جملۀ این محدودیتها هستند.