لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۲۲ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۵۶

افغانستان

اتحادیهٔ اروپا تحریم‌های جدیدی را علیه ایران به دلیل حمایت نظامی از روسیه اعمال کرد

۱. اتحادیهٔ اروپا ایران را به دلیل حمایت نظامی از روسیه تحریم کرد
۱. اتحادیهٔ اروپا ایران را به دلیل حمایت نظامی از روسیه تحریم کرد

شورای اتحادیهٔ اروپا می‌گوید که به دلیل حمایت نظامی ایران از روسیه در جنگ علیه اوکراین، تحریم‌های بیشتری را علیه این کشور اعمال خواهد کرد. این تحریم‌ها شامل ممنوعیت صادرات قطعاتی از اتحادیهٔ اروپا به ایران است که در ساخت موشک و طیاره‌های بدون سرنشین استفاده می‌شود.

تحریم‌های جدید اتحادیهٔ اروپا یک شخص و چهار نهاد از جمله خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران (IRISL) و مدیر آن، محمدرضا خیابانی، را که متهم به ارسال سلاح و طیاره‌های بدون سرنشین به روسیه هستند، شامل می‌شود. همچنین سه شرکت کشتیرانی روسیه نیز به دلیل حمل تجهیزات نظامی از ایران به روسیه در فهرست این تحریم‌ها قرار گرفته‌اند.

اتحادیهٔ اروپا پیش‌تر اقدام ایران در ارائهٔ راکت‌های بالستیک و طیاره‌های بدون سرنشین به روسیه در جنگ علیه اوکراین را محکوم کرده بود؛ اتهاماتی که همواره از سوی ایران رد شده است. اتحادیهٔ اروپا این اقدامات را تهدیدی مستقیم برای امنیت اروپا دانسته و هشدار داده بود که در صورت ادامهٔ این حمایت‌ها، تحریم‌های جدیدی اعمال خواهد کرد.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

حکومت طالبان از اشتراک در کنفرانس کشورهای اسلامی در مورد آموزش دختران خودداری کرد

تصویر از آرشیف
تصویر از آرشیف

خالد مقبول صدیقی به خبرگزاری فرانسه گفته که آنها به حکومت طالبان در افغانستان هم دعوتنامه فرستاده بودند ولی هیچ کدام از مقامات آنها در این کنفرانس سهم نمی گیرد.

در کنفرانس دو روزه اسلام آباد که به ابتکار و دعوت سازمان «رابطه عالم اسلام» امروز آغاز می شود، رهبران سازمان همکاری اسلامی نماینده گان سازمانها و کشورهای مختلف اشتراک می کنند.

آنها در مورد محدودیت ها بر آموزش و کار زنان در کشورهای اسلامی مخصوصا افغانستان بحث می کنند.

ملاله یوسف‌زی، برنده جایزه صلح نوبل، می‌گوید که در نشست نمایندگان جهان اسلام در اسلام‌آباد، در مورد آموزش دختران، صدای خود را در حمایت از آموزش دختران و زنان افغان بلند خواهد کرد.

افغانستان تنها کشوری است که در آن میلیون‌ها دختر و زن از رفتن به مکاتب و پوهنتون‌ها محروم اند.

بی نتیجه ماندن گفتگو روی تبادله زندانیان میان امریکا و طالبان

جنگجویان طالبان در یک بازرسی امنیتی-تصویر از آرشیف
جنگجویان طالبان در یک بازرسی امنیتی-تصویر از آرشیف

حکومت طالبان می گوید، درمورد تبادله زندانی ها مذاکرات با امریکا ادامه دارد.

حمد الله فطرت معاون سخنگوی حکومت طالبان در پیام صوتی که امروز توسط رسانه ها به نشر رسیده گفته که مذاکرات در این مورد تا حال کدام نتیجه نداده است:

«با امریکایی ها گاه ناگاهی در مورد تبادله محبوسین صحبت میشود ولی تا کنون کدام نتیجه بدست نیامده. سالها میشود که یک تعداد افراد بیگناه ما غیر قانونی و بدون محاکمه توسط امریکائی ها در زندانها نگهداری میشوند و امارت اسلامی برای رهائی آنها تلاش دارد.»

آقای فطرت نگفت که چند افغان در ایالات متحده حبس میباشند و آیا این افراد اعضای طالبان استند یا خیر؟ اداره نظم زندانها در حکومت طالبان در ماه عقرب گفته بود که هم اکنون ۱۵۰ زندانی خارجی به شمول اتباع کشورهای همسایه در زندانهای افغانستان بسر میبرند، اما امریکائی ها در بین آنها نیست.

وزارت خارجه ایالات متحده وضعیت سلامتی سه زندانی امریکائی در محبس های تحت کنترول طالبان در افغانستان را نگران کننده خوانده است .

قبل از این بعضی از رسانه های بریتانوی خبر داده بودند که طالبان موضوع تبادله محبوسین با امریکا را تا سوگند وفا داری رئیس جمهور منتخب امریکا دونالد ترمپ به تعویق انداخته اند. آقای ترمپ ۲۰ ماه جنوری حلف وفاداری یاد میکند.

رئیس جمهور ایران خواستار مذاکره با افغانستان در مورد حق آبه دریای هلمند شد

رئیس جمهور ایران- تصویر از آرشیف
رئیس جمهور ایران- تصویر از آرشیف

مسعود پزشکیان رئیس جمهور ایران می گوید، هیئت های ایران و افغانستان به مذاکرات در مورد حق آبه دریای هلمند با هم به مذاکره کنند.

او در خطاب به مردم ایران گفت نیاز است که برای اعمار افغانستان کار مشترک انجام بدهند. بنابر گزارش رسانه های ایران پزشکیان دیروز در جریان دیدار از ولایت سیستان – بلوچستان در این مورد صبحت کرده است.

مولوی عبدالکبیر که اخیرا سرپرست وزیر حکومت طالبان در امور مهاجرین و عودت کننده گان تعین شده در ملاقات با سرپرست سفارت ایران در کابل گفته که در افغانستان هیچ موضوع وجود ندارد که روابط بین کابل و تهران را خراب کند. به گفته او موضوع حق آبه دریای هلمند هم حل شده است.

رئیس جمهور ایران گفته نیاز است که کشورهای همجواریکدیگر را به چشم برادر ببینند.

پیش از این پزشکیان خواهان رفتاردرست با پناهجویان افغان در ایران شده بود. اما این در حالیست که ایران تقریباً هر روز ده ها پناهجوی افغان را از خاک خود بیرون می کند.

ریچارد بنیت: تحریم محکمه بین‌المللی جزایی عدالت را قربانی می‌کند

ریچارد بنیت، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان
ریچارد بنیت، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان

ریچارد بنیت، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان، گفته است که از تقاضای متخصصان این سازمان برای رد تحریم‌ها علیه محکمه بین‌المللی جزایی، آی‌سی‌سی، حمایت می‌کند.

آقای بنیت دیشب در شبکه ایکس یا توییتر سابق نوشت که آی‌سی‌سی برای قربانیان جنایات جنگی، بشمول افغانستان، راه اساسی حساب‌دهی مرتکبین این جنایات را هموار می‌کند.

او افزوده است که تحریم‌ها و تهدیدها علیه این محکمه و کارمندانش، در جاهایی که به عدالت بیش‌ترین نیاز وجود دارد، معافیت را ترویج می‌کند.

متخصصان سازمان ملل متحد از مجلس سنای ایالات متحده خواسته‌اند که لایحه‌ای وضع تحریم‌ها بر محکمه بین‌المللی جزایی و قطع تمویل این محکمه را رد کند.

این پس از آن است که محکمه بین‌المللی جزایی دستور بازداشت رهبران اسرائیلی متهم به ارتکاب جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت در غزه را صادر کرد.

یک مقام ایرانی گفته که مذاکرات با افغانستان برای تأمین حق‌آبۀ ولایت سیستان – بلوچستان ادامه دارد

بند کمال خان (تصویر آرشیف)
بند کمال خان (تصویر آرشیف)

این موضوع را عباس علی‌آبادی، وزیر انرژی ایران در جریان بازدیدش از یک پروژۀ آب در ولایت سیستان – بلوچستان مطرح کرده است. 

رسانه‌های ایرانی این موضوع را روز جمعه، ۲۱ جدی گزارش دادند.

وزیر انرژی ایران گفته است، طرح‌های مختلف دارند که حق‌آبۀ ساکنین این ولایت از منابع آبی افغانستان تأمین شود و این اقدام در اولویت‌های کاری حکومت ایران قرار دارد.

ایران در این اواخر اتهام وارد کرده که افغانستان با اعمار بندهای آب در مسیر دریاهایی که به سمت ایران جریان دارند، از حقوق آبی ایران تخطی می‌کند.

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجۀ ایران در ماه میزان گذشته گفته بود که حق‌آبۀ ایران را از دریای هلمند به گونۀ کامل از حکومت طالبان می‌گیرند.

مقام‌های حکومت طالبان پیش از این گفته اند که طبق معاهدۀ سال ۱۳۵۱ بین دو کشور، حق‌آبه ایران را از دریای هلمند تأمین می‌کنند.

پاکستان از اعلام سومین مرحلۀ بورسیه‌های تحصیلی زیر نام "علامه اقبال" برای محصلان افغان خبر داد

یکی از صنف‌های پوهنتون‌های خصوصی در کابل در ۶ سپتامبر ۲۰۲۱
یکی از صنف‌های پوهنتون‌های خصوصی در کابل در ۶ سپتامبر ۲۰۲۱

قرار است که در این مرحله زمینۀ تحصیل ۳ ساله برای ۴۵۰۰ دانشجوی افغان فراهم شود. 

هرچند در بارۀ بورسیه‌های تحصیلی پاکستان برای محصلان افغان شک و تردیدهایی وجود دارد، اما پاکستان می‌گوید که در ماه جاری میلادی بیش از ۲۲ هزار متقاضی در آزمون آنلاین این بورسیه‌ها شرکت خواهند کرد.

گفته شده که این بورسیه‌ها در بخش‌های طب، انجینیری، زراعت و بخش‌های دیگر فراهم شده که ۳۳ درصد آنها به دختران اختصاص یافته است.

محمد صادق، نمایندۀ ویژۀ پاکستان برای افغانستان روز جمعه در صفحۀ ایکس خود (توییتر سابق) این بورسیه‌ها را محبوب‌ترین بورسیه‌ها برای محصلان افغان خوانده است.

این درحالیست که طالبان دختران را از آموزش بالاتر از صنف ششم و تحصیل در پوهنتون‌ها محروم ساخته اند و در آخرین مورد دروازه‌های انستتوت‌های طبی را هم بروی دختران بستند.

نشست سازمان همکاری اسلامی برای بحث روی محدودیت‌های طالبان بر آموزش و تحصیل زنان و دختران

یکی از مکاتب دخترانه در غرب افغانستان که در نتیجه محدودیت های وضع شده طالبان مسدود شده است
یکی از مکاتب دخترانه در غرب افغانستان که در نتیجه محدودیت های وضع شده طالبان مسدود شده است

در حالی که محدودیت‌های طالبان بر آموزش و تحصیل دختران و زنان در افغانستان ادامه دارد، سازمان همکاری اسلامی (OIC) اعلام کرده که در یک نشست یک روزه در بارۀ این محدودیت‌ها بحث خواهد شد.

در این نشست که روز شنبه، ۲۲ جدی در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان برگزار می‌شود، ۱۵۰ نماینده از ۴۷ کشور حضور خواهند داشت.

وزارت معارف پاکستان روز جمعه گفت که از نمایندگان طالبان هم برای شرکت در این نشست دعوت شده، اما معلوم نیست که آنان شرکت می‌کنند یا نه.

یکی از اهداف این نشست بحث روی مشکلات و موانع بر سر راه آموزش دختران در کشورهای اسلامی به ویژه افغانستان عنوان شده است.

خالد مقبول صدیقی، وزیر معارف پاکستان گفته که ملاله یوسفزی، برندۀ جایزۀ صلح نوبل و فعال حق آموزش کودکان نیز به این نشست دعوت شده است.

این درحالیست که ملاله یوسفزی روز جمعه به مناسبت ۱۲مین سالروز حمله بر وی گفت که دختران در افغانستان به تلاش‌های بیشتر از همدردی نیاز دارند.

حملات راکتی پاکستان بر ولسوالی سرکانو ولایت کنر

تصویر از حملات پاکستان بر خاک افغانستان
تصویر از حملات پاکستان بر خاک افغانستان

گزارش‌ها می‌رساند که اردوی پاکستان حملات راکتی را بر ولسوالی سرکانو در ولایت کنر اجرا کرده است.

در گزارش‌ها به نقل از منابع محلی آمده است که این حملات حوالی ساعت ۲ روز جمعه، ۲۱ ماه جدی صورت گرفت.

منابع محلی گفته‌اند که شماری از باشندگان مجبور شده‌اند که خانه‌های‌شان را ترک کنند.

در مورد تلفات و خسارات احتمالی این رویداد گزارشی در دست نیست.

حکومت طالبان هم تا‌کنون به گونه‌ی رسمی در این مورد تبصره نکرده است. مقامات پاکستان در این مورد چیزی نگفته‌اند.

یک روز پیش از این حملات، گزارش‌هایی در مورد حملات راکتی پاکستان بر چند روستای ولسوالی دانگام ولایت کنر نیز منتشر شد.

این پس از آن است که اردوی پاکستان در ماه گذشتهٔ میلادی بخش‌هایی از ولایت‌های پکتیکا و خوست را بمباران کرد.

به دنبال این حملات، وزارت خارجهٔ پاکستان مدعی شد که این حملات را علیه اعضای تحریک طالبان پاکستان، تی‌تی‌پی در مناطق سرحدی انجام داده است.

ملاقات وزیر اقتصاد امارات متحده عربی با امیرخان متقی

ملاقات هیئت طالبان با وزیراقتصاد امارات متحد عربی
ملاقات هیئت طالبان با وزیراقتصاد امارات متحد عربی

وزارت خارجۀ حکومت طالبان می گوید که مولوی امیرخان متقی سرپرست این وزارت و عبدالله بن طوق المری وزیر اقتصاد امارات متحدۀ عربی روز پنجشنبه ۲۰ جدی در مورد اعزام کارگران افغان به امارات و مسایل دیگر گفتگو کردند.

ضیاء احمد تکل معاون سخنگوی وزارت خارجۀ طالبان در پستی در شبکۀ ایکس (تویتتر سابق) ناوقت دیروز در این باره جزئیات نداده است.

او نوشته که در این دیدار در بارۀ استخراج معادن افغانستان ، بازار یابی به محصولات زراعتی این کشور و گسترش تجارت و ترانزیت بین افغانستان و امارات نیز بحث شد.

آقای متقی روز چهارشنبه با شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان وزیر خارجۀ امارات متحدۀ عربی و وکرم مسری معین وزارت خارجۀ هند در دبی دیدار کرده بود.

سرپرست وزارت خارجۀ طالبان در راس یک هیئت روز دوشنبه به امارات متحده رفت.

به شمول امارات هیچ کشوری حکومت طالبان را هنوز به رسمیت نشناخته است.

امارات متحدۀ عربی یکی از سه کشوری بود که حاکمیت اول طالبان را در دهۀ ۱۹۹۰ به رسمیت شناخته بود.

دو کشوری دیگر عربستان سعودی و پاکستان بودند.

افریقای جنوبی به درخواست تحریم مسابقات با تیم کریکت افغانستان پیوست

تیم کریکت افغانستان
تیم کریکت افغانستان

گیتون مکنزی ، وزیر ورزش افریقای جنوبی به درخواست ها برای تحریم مسابقات جام کریکت قهرمانان در مقابل افغانستان پیوست و از شورای بین المللی کریکت به دلیل عدم رعایت قوانین شورا انتقاد کرد.

مکنزی روز پنجشنبه ۹ جنوری گفت ، احساس می کند که از نظر اخلاقی ملزم به حمایت از تحریم مسابقه است زیرا حکومت طالبان ورزش زنان را ممنوع کرده و تیم ملی کریکت زنان را منحل کرده است.

او در بیانیه ای گفت ، منحیث یک مرد که در جریان آپارتاید در افریقای جنوبی اجازۀ دسترسی مساوی به فرصت های ورزشی را نداشت، این ریاکارانه و غیراخلاقی خواهد بود که امروز طور دیگر نگاه کنند در حالی که همان کار در مورد زنان در جای دیگر جهان انجام میشود.

بازی تیم کریکت افریقای جنوبی در برابر افغانستان در جام قهرمانان برای ۲۱ ماه فبروری برنامه ریزی شده است.

پیش از این بیش از ۱۶۰ سیاستمدار بریتانیایی از بورد کریکت این کشور خواسته بودند تا اجازه ندهد تیم ملی کریکت انگلستان در ۲۶ فبروری در جریان رقابت‌های جام قهرمانان در پاکستان، با تیم ملی کریکت افغانستان رقابت کند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG