لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۳ جدی ۱۴۰۳ کابل ۱۲:۵۰

وضع محدودیت‌های تازه بر رسانه‌ها در پکتیا؛ سازمان حمایت از خبرنگاران خواستار تجدید نظر طالبان شد


۳. خبرنگاران: محدودیت‌های جدید طالبان دسترسی به اطلاعات را مختل می‌کند.
۳. خبرنگاران: محدودیت‌های جدید طالبان دسترسی به اطلاعات را مختل می‌کند.

به ادامهٔ محدودیت‌های پی‌هم بر رسانه‌ها و خبرنگاران در افغانستان، حکومت طالبان این‌بار عکاسی در ادارات دولتی در ولایت پکتیا را ممنوع کرده است.

سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان (ای جی اس او) روز دوشنبه در صفحهٔ ایکس (توئیتر سابق) خود نوشته که والی حکومت طالبان در پکتیا گفته است که خبرنگاران پس از این اجازهٔ تصویر‌برداری در ادارات دولتی را ندارند.

سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان با ابراز نگرانی عمیق در این مورد، از طالبان خواسته تا در این مورد تجدید نظر کنند.

این سازمان تأکید کرده که تصویر‌برداری و جمع‌آوری اطلاعات از موارد اساسی خبرنگاری آزاد و حرفه‌ای است و این شیوه‌ها حق دسترسی مردم به اطلاعات را تضمین کرده و به شفافیت نهادهای دولتی کمک می‌کند.

به گفتهٔ (ای جی اس او)، محدودیت‌های اعمال‌شده بر خبرنگاران در افغانستان نه‌تنها بر کارکرد رسانه‌ها تأثیر می‌گذارد، بلکه چالش‌های مهمی برای دسترسی عمومی به اطلاعات ایجاد می‌کند.

برخی از خبرنگاران در پکتیا با تأیید این موضوع می‌گویند، محدودیت اخیر حکومت طالبان سبب افزایش مشکلات و بیکار شدن خبرنگاران در این ولایت خواهد شد.

یک خبرنگار در این ولایت که به علت مشکلات امنیتی خواست صدایش تغییر داده شود و نامش نشر نشود، به رادیو آزادی گفت:
«واقعاً قابل نگرانی است ممنوع شدن تصویر‌برداری از سوی امارت اسلامی، چون اگر تصویر رسانه‌ها بسته شود، سبب بیکار شدن تعداد زیادی از خبرنگاران می‌شود. ما خواهش ما همین است از امارت اسلامی در این بخش توجه کنند تا حداقل زمینهٔ کار از بین نرود و خبرنگاران بتوانند وظایف خود را اجرا کنند.»

تلاش کردیم تا دیدگاه ریاست اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان در پکتیا را در این مورد داشته باشیم، اما ثواب جان اسلام‌یار، آمر نشریات این اداره، به پرسش‌های رادیو آزادی پاسخ نداد.

این در حالی است که سازمان‌های حمایت از خبرنگاران افغانستان یک روز پیش از این از وضع ممنوعیت بر تصویر‌برداری در هرات خبر داده گفت که مسئولان وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان به خبرنگاران در این ولایت توصیه کرده‌اند که از مقام‌های طالبان در جلسات رسمی یا غیر رسمی عکس نگیرند.

منع تصویر‌برداری طالبان در چندین ولایت افغانستان تطبیق شده است.
منع تصویر‌برداری طالبان در چندین ولایت افغانستان تطبیق شده است.

یک بانوی خبرنگار در هرات که او نیز به علت حساسیت موضوع خواست نام و صدای اصلی‌اش در گزارش نشر نشود، به رادیو آزادی گفت:
«متأسفانه بلی تصویر‌برداری در برخی از محافل رسمی منع شده. ما چند روز پیش یک برنامه داشتیم، برنامه خیلی مهمی بود. در این برنامه برای ما اجازه تصویر‌برداری را ندادند. بعد به خاطر که برنامه مهم بود باید مورد پوشش قرار می‌گرفت، با هماهنگی یکی از مسئولان ادارات توانستیم یک چند قطعه عکس بگیریم. همکاران رسانه‌ای در دیگه بخش‌ها ویدیو بگیرند. متأسفانه همین چند روزی میشه منع شده. نه به صورت کتبی، اما عموماً جایی که می‌رویم برای ما اجازه تصویر‌برداری را نمی‌دهند.»

پیش از این وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان گرفتن تصویر و ویدیو از موجودات زنده را در ولایت‌های مختلف دیگر از جمله ننگرهار، لغمان، تخار، هلمند، خوست، بادغیس و برخی ولایت‌های دیگر هم ممنوع قرار داده است.

سیف‌الاسلام خیبر، سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت، چندی قبل در صحبت با خبرگزاری فرانسه گفته بود که ممنوعیت‌ها در بخش گرفتن تصویر از موجودات زنده و فلم ساختن از آن به گونهٔ تدریجی در تمام افغانستان تطبیق می‌شود؛ موضوعی‌که واکنش نهادهای حامی رسانه‌ها را نیز برانگیخته است.

XS
SM
MD
LG