رافایل گروسی، رئیس ادارۀ بینالمللی انرژی اتمی سازمان ملل متحد (IAEA) از ایران و شرکای بینالمللی آن خواسته که در مذاکرات در مورد برنامۀ هستهای تهران به نتایج "محسوس" دست یابند، زیرا ممکن است که بازگشت دونالد ترمپ به قصر سفید، به این معنی باشد که دریچۀ دیپلوماسی در حال بستهشدن است.
گروسی بعد از ملاقات با محمد اسلامی رئیس ادارۀ هستهای ایران، امروز (۱۴ نوامبر) در شهر تهران پایتخت آن کشور به خبرنگاران گفت، میداند که بهدستآوردن برخی نتایج ملموس یک امر ضروری برای آن است تا نشان دهد که این کار مشترک در حال بهبود است، از درگیری و در نهایت از جنگ دوری میکند.
رافایل گروسی، رئیس ادارۀ بینالمللی انرژی اتمی سازمان ملل متحد همچنین گفت: "این حقیقت است که تنشهای بینالمللی و منطقوی موجود نشان میدهد که فضا برای مذاکرات و دیپلوماسی بزرگتر نه، بلکه کوچکتر میشود."
سفر گروسی حدود دو ماه قبل از مراسم تحلیف دونالد ترمپ صورت میگیرد، کسیکه در جریان دور نخست ریاستجمهوریاش در ۲۰۱۸ میلادی به شکل یکجانبه از توافقنامۀ تاریخی ۲۰۱۵ میلادی بین ایران و قدرتهای بزرگ جهان بیرون شد و تحریمهای شدید را بر جمهوری اسلامی وضع کرد.
براساس توافقنامۀ سال ۲۰۱۵ میلادی که رسماً بهعنوان برنامۀ جامع عمل مشترک (برجام) شناخته میشود، در بدل جلوگیری از دستیابی ایران به اسلحۀ هستهای، تحریمهای بینالمللی بر تهران نرمتر شده.
رافایل گروسی، رئیس ادارۀ بینالمللی انرژی اتمی سازمان ملل متحد، همچنین امروز با عباس عراقچی وزیر خارجۀ ایران در تهران ملاقات کرد.
عباس عراقچی، مذاکرهکنندۀ ارشد ایران در جریان مذاکرات ۲۰۱۵ برای رسیدن به توافقنامۀ "برجام" بود که تهران را از غنیسازی یورانیم بالاتر از سطح ۳.۶۵ درصد منع میکرد.
عراقچی امروز در شبکۀ اکس (توئیتر سابق) مذاکرات با گروسی را "مهم و صریح" خوانده است.
عباس عراقچی وزیر خارجۀ ایران وعده سپرده که همکاری تهران را با ادارۀ بینالمللی انرژی اتمی سازمان ملل متحد، در زمینۀ عدم تکثیر هستهای "با شجاعت و حسن نیت" ادامه خواهد داد و ادعای همیشهگی تهران را تکرار کرد که برنامۀ هستهای ایران "صلحآمیز" است.
بعد از خروج یکجانبه واشنگتن در سال ۲۰۱۸ میلادی از توافقنامۀ تاریخی ۲۰۱۵ موسوم به "برجام"، ایران برنامۀ هستهایاش را گسترش داده و بازرسیهای ادارۀ بینالمللی انرژی اتمی سازمان ملل متحد را از تأسیسات هستهای خود محدود کرده است.