لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۴ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۲۲

زلزله‌زدگان پکتیکا: با گذشت سه سال از زلزله ویرانگر هنوز هم سرپناه برای بود‌وباش نداریم


زلزله‌زدگان پکتیکا از نبود سرپناه مناسب با رسیدن زمستان نگران هستند.
زلزله‌زدگان پکتیکا از نبود سرپناه مناسب با رسیدن زمستان نگران هستند.

با گذشت بیش از سه سال از زلزله ویرانگر در پکتیکا، شماری از آسیب‌دیده‌ها از این رویداد می‌گویند در آستانه رسیدن سومین زمستان هنوز هم سرپناه مناسبی برای بود‌وباش ندارند.

یکی از آسیب‌دیدگان در ولسوالی گیان پکتیکا که به علت حساسیت موضوع نخواست نامش در گزارش گرفته شود، به رادیو آزادی گفت که او و خانواده‌اش تاکنون در خیمه زندگی می‌کنند:

«در زلزله پنج عضو خانواده‌ام شهید شدند، مواشی‌ام به گونهٔ کامل از بین رفت، این سومین سال است که زمستان می‌رسد، اما ما هنوز در خیمه روی زمین زندگی می‌کنیم، از این زندگی چه تعریف کنم برای‌تان از کدام بخشش، اما باز هم مقاومت می‌کنیم.»

یک باشندۀ دیگر ولسوالی گیان پکتیکا که همچنان نخواست نامش در گزارش گرفته شود به رادیو آزادی گفت که زلزله خانه‌اش را از بین برد، اما هیچ نهادی در ساخت آن با او همکاری نکرد:

«در زلزله‌ای که در گیان رخ داد خانه ما به‌طور کامل تخریب شد. نهادهای بین‌المللی در زمینۀ سرپناه با ما کمک نکردند، در خیمه هستیم، توان بخاری و مواد سوخت را نداریم و با مشکلات جدی مواجهیم. لباس گرم هم نداریم و زمستان هم رسید. ما خیلی ناراحتیم؛ از یک‌سو سردی و از یک‌سو کمبود امکانات، مشکلات زیادی است.»

ولسوالی گیان پکتیکا حدود سه سال پیش شاهد زلزله‌ای به شدت ۶.۱ درجهٔ ریشتر بود.

این زلزله در ماه جون سال ۲۰۲۲ خسارات زیادی را در این ولایت برجا گذاشت که جان بیش از هزار نفر را گرفت و نزدیک به دو هزار نفر را مجروح کرد.

بسیاری از خانه‌ها و زیرساخت‌ها در مناطق مختلف ویران شدند و تعداد زیادی از خانواده‌ها بدون سرپناه و وسایل باقی ماندند.

اما کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان به‌تازگی از ساخت ۸۰۰ سرپناه دائمی در ولسوالی گیان این ولایت خبر داده است.

این اداره روز سه‌شنبه ۱۳م نوامبر با نشر اعلامیه‌ای گفته که این سرپناه‌ها به‌زودی در مناطقی که مردم به شدت آسیب دیده‌اند و در خیمه زندگی می‌کنند، با کمک صندوق ویژۀ ملل متحد ساخته خواهند شد.

فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ می‌گوید افغانستان از کشورهای آسیب‌پذیر در برابر زلزله است.
فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ می‌گوید افغانستان از کشورهای آسیب‌پذیر در برابر زلزله است.

هدف از این طرح، حمایت از خانواده‌های آسیب‌دیده با تأمین مسکن مناسب قبل از شروع فصل زمستان است.

فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر (آی‌اف‌آرسی) می‌گوید افغانستان یکی از کشورهای آسیب‌پذیر در برابر زلزله است و حدود ۴۰۰ بار زلزله در سه سال گذشته در این کشور ثبت شده است.

این فدراسیون روز دوشنبه ۴ نوامبر با نشر گزارشی گفته که افغانستان در برابر تغییرات اقلیمی و خطرات آفات طبیعی در رتبه چهارم و از نظر آسیب‌پذیری و آمادگی در شاخص جهانی سازگاری اقلیمی در رتبه‌های بیست و چهارم و بیست و ششم قرار دار

XS
SM
MD
LG