لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۱۵ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۴۲

سفارت امریکا برای افغانستان می‌گوید دانش آموزان افغان به ویژه زنان با وجود چالش‌ها پیشرفت‌های داشته اند 


خیمه‌ای که به عنوان صنف درسی در مکتبی در بدخشان افغانستان استفاده میشود.
خیمه‌ای که به عنوان صنف درسی در مکتبی در بدخشان افغانستان استفاده میشود.

سفارت ایالات متحده امریکا برای افغانستان می‌گوید دانش آموزان افغان، به ویژه زنان، با وجود چالش‌های فراوان به پیشرفت‌ها در زمینه‌های صحت، آموزش و انکشاف ادامه می‌دهند.

این سفارت که مقر آن قطر است روز گذشته در صفحه اکس «توییترسابق» خود بر اهمیت دانش و دانشمندان در شکل دادن به آینده روشن برای افغانستان تأکید کرده است.

"دانه‌ی کوچک، ولی سخت پر امیدم در دل این خاک، من راه خود دیدم. دختر ۲۲ ساله هستم و در کشوری زندگی می‌کنم که جنگ و نا امنی، زندگی را برای ما بسیار دشوار کرده."


سوسن، دوره‌ی مکتب را با سخت‌کوشی سپری کرده، وقتی دروازه‌های آموزش و تحصیلات عالی را در مقابلش بسته دیده، از تلاش دست نکشیده و خودش راه‌های را جستجو کرده است.

او در مورد تلاش‌های اش به رادیو آزادی بیشتر گفت:
"هرگز تسلیم نشدم، احساس می‌کنم که برای حق طبیعی خودم، یعنی تحصیل مبارزه بکنم، اکنون در دانشگاه آنلاین زن، در رشته کمپیوتر ساینس و کنارش در انستیتوت طب دندان، در کابل، تحصیل می‌کنم، می‌فهمم که رسیدن به اهدافم آسان نیست، اما اشتیاقم به آموزش، برایم قدرت می‌دهد تا در برابر هر مانعی ایستادگی بکنم."

همچنان زینت، دختری دیگریست که در رشته کمپیوتر ساینس در شهر کابل درس می‌خواند و با حاکمیت طالبان از آموزش محروم شد، اما این آخر راه برای او نبود.

او به رادیو آزادی گفت که توانسته درس‌های اش را آنلاین دنبال کند.

فراغت 80 زن پس از آموزش صنایع دستی از یک موسسه خیریه و خدمات اجتماعی.
فراغت 80 زن پس از آموزش صنایع دستی از یک موسسه خیریه و خدمات اجتماعی.


"دست از تلاش برنداشتم، با پشت‌کار فراوان، توانستم به پوهنتون آمریکایی افغانستان، راه پیدا کنم، اکنون محصل صنف چهارم در رشته کمپیوتر ساینس هستم، باور دارم که هیچ قدرتی نمی‌تواند جلو پیشرفت ما را بگیرد، ما دختران افغان با اراده استوار به سوی آرزوهای خود پیش می‌رویم."

این در حالیست که سفارت ایالات متحده امریکا برای افغانستان می‌گوید دانش آموزان افغان، به ویژه زنان،با وجود چالش‌های فراوان به پیشرفت‌ها در زمینه‌های صحت، آموزش و انکشاف ادامه می‌دهند.

این سفارت که مقر آن در دوحه پایتخت قطر است روز یک‌شنبه ۱۰ نوامبر به مناسبت روز جهانی «علم در خدمت صلح و توسعه» در صفحه اکس «توییترسابق» خود بر اهمیت دانش و دانشمندان در شکل دادن به آینده روشن برای افغانستان تأکید کرده است.


سفارت امریکا برای افغانستان علم را کلید اصلی رسیدن به صلح و رفاه اجتماعی خوانده و خواسته تا به حمایت از کار دانشمندان، دانشجویان و مبتکران ادامه داده شود.

در عین حال اخیراً ملاله یوسفزی برنده جایزه صلح نوبل و از فعالان حق آموزش هشدار داده که ایدئولوژی طالبان به افغانستان محدود نمی شود، بلکه در پاکستان و سایر نقاط جهان نیز در حال گسترش است.

ملاله یوسفزی اخیرا در مصاحبه با خبرگزاری تایمز بریتانیا افزوده که این به دلیلی است که جهان علیه آن اقدامی نمی‌کند.

او افزوده که زنان افغان تحت حاکمیت طالبان با "آپارتاید جنسیتی" روبرو هستند و افغانستان تنها کشور در جهان است که دختران از تحصیلات متوسطه و عالی منع شده اند.

یوسفزی در مورد حقوق زنان افغانستان برای کار و تحصیل تصریح کرده که زنان افغان نیاز به حمایت دارند، به حقوق برابر نیاز دارند و حقوق آنان در خطر است.

حکومت طالبان با حاکمیت دوباره در اگست ۲۰۲۱ آموزش دختران بالاتر از صنف ششم مکتب را ممنوع کرد و سپس دروازه‌های پوهنتون‌ها را نیز بروی آنان بست.

حکومت طالبان اما آموزش و کار زنان را مسئله داخلی افغانستان خوانده مدعی است که حقوق زنان و دختران در چهارچوب شریعت اسلام تامین است، ادعای که برای زنان و دختران افغان و جامعه جهانی پذیرفتنی نیست.

XS
SM
MD
LG