لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۳ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۲۱

سرپرست ادارهٔ حفاظت از محیط زیست طالبان در کنفرانس بین‌المللی تغیرات اقلیمی ملل متحد شرکت می‌‍‌کند


ساکنان ولایت لوگر که در اثر سیلاب ها بیجا شدند.
ساکنان ولایت لوگر که در اثر سیلاب ها بیجا شدند.

هیئت طالبان به رهبری سرپرست ادارهٔ حفاظت از محیط زیست حکومت آنان برای نخستین بار در کنفرانس بین‌المللی تغیرات اقلیمی (سی او پی – ۲۹) ملل متحد شرکت می‌‍‌کند.

این هئیت که مولوی مطیع‌الحق خالص، سرپرست ادارهٔ حفاظت از محیط زیست حکومت طالبان رهبری آن را به عهده دارد، روز یک‌شنبه ۱۰م نوامبر عازم آذربایجان شد.

آقای خالص، هنگام سفر به باکو در میدان هوایی کابل به خبرنگاران گفت:
«ما تلاش می‌کنیم که در این کنفرانس در فورم‌های مختلف با جهان شریک کنیم که افغانستان چقدر از تغیرات اقلیمی آسیب دیده و دچار مشکلات شده است، این برای ما یک فرصت است که روابط خود را گسترش بدهیم.»

رهبران کشورهای مختلف در کنفرانس بین‌المللی (سی او پی – ۲۹) که از ۱۱ الی ۲۲م نوامبر در باکو پایتخت آذربایجان برگزار می‌شود، شرکت می‌کنند.

هرچند سرپرست ادارهٔ حفاظت از محیط زیست حکومت طالبان نگفت که با کدام ظرفیت در این کنفرانس شرکت می‌کند، اما خبرگزاری فرانسه (فرانس پرس) روز یک‌شنبه به نقل از یک منبع گزارش داده است که هیئت طالبان در کنفرانس باکو به عنوان ناظر شرکت می‌کند.

طالبان پیش از این در کنفرانس تغیرات اقلیمی به ابتکار ملل متحد در مصر و امارات متحدهٔ عربی دعوت نشده بودند.

افغانستان ششمین کشور آسیب‌پذیر از تغیرات اقلیمی است.
خشک‌سالی و کمبود منابع آبی، سیلاب‌ها، زلزله‎های مرگبار و طوفان‌های شدید از نتایج دیگر تغییرات اقلیمی در افغانستان است که به مردم این کشور آسیب رسانده است.

یک بخش بزرگ آسیب دیدگان تغییرات اقلیمی را کشاورزان و باغداران تشکیل می‌دهند.

معاذالله از فاریاب و نورالله از بغلان از کشاورزان در این ولایات به رادیو آزادی گفتند:

برنامهٔ جهانی غذا نیز نگرانی خور را از خشک‌سالی و سیلاب‌های افغانستان در اثر تغیرات اقلیمی ابراز کرده بود.
برنامهٔ جهانی غذا نیز نگرانی خور را از خشک‌سالی و سیلاب‌های افغانستان در اثر تغیرات اقلیمی ابراز کرده بود.

«سال گذشته به خاطر باران و ژاله نا بسیار خسارت دیدیم، به خاطر تغیرات اقلیمی معلوم نیست که آیندهٔ ما چی خواهد بود و چه خواهد شد.»

«این‌جا بسیار باران‌های خطرناک می‌شود، زمین‌های ما را سیلاب تهدید می‌کند، برعلاوه در این چند سال خشک‌سالی هم مردم را بسیار متضرر کرده است.»

سید عبدالباسط رحمانی، آگاه بخش حفاظت از محیط زیست اشتراک طالبان در کنفرانس بین‌المللی تغیرات اقلیمی (سی او پی – ۲۹) ملل متحد را مهم می‌داند.
او به رادیو آزادی گفت:

«شرکت در کنفرانس باکو، با اهمیت بیشتر از یک نشست دیپلوماتیک است و برای مطرح کردن چالش‌های افغانستان ناشی از تغیرات اقلیمی یک فرصت حیایتی است، تا حمایت جهانی جلب شود و راه‌حل‌های عملی برای حافظت از محیط و مردم افغانستان پیدا کنند.»

در همین حال برنامهٔ جهانی غذا (دبلیو اف پی) روز یک‌شنبه در صفحهٔ ایکس خود نوشته است که از خشک‌سالی گرفته تا سیلاب‌ها تغیرات اقلیمی برای جامعهٔ افغانستان ویرانگر است.

پیش از این هم به شمول ملل متحد برخی از سازمان‌های بین‌المللی به شمول ملل متحد بارها از تاثیرات منفی تغییرات اقلیمی در بخش‌های مختلف افغانستان ابراز نگرانی کرده‌اند.

XS
SM
MD
LG