لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۲۲ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۰۲

فایق از کشورهای عضو این سازمان ملل خواست به وضعیت مهاجران افغان به ویژه در ایران و پاکستان توجه کنند


نصیر احمد فایق، سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد.
نصیر احمد فایق، سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد.

به ادامهٔ نگرانی‌ها در پیوند به افزایش و تسریع پروسه اخراج مهاجران افغان از کشورهای همسایه به ویژه ایران و پاکستان، نصیر احمد فایق، سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد خواستار جلوگیری این روند شده است.

نصیر احمد فایق، روز جمعه ۸م نوامبر در سخنرانی اش در مجمع عمومی ملل متحد که متن آن را در صفحهٔ ایکس (توتیر) سابق خود منتشر کرده از کشورهای عضو این سازمان خواسته تا به وضعیت مهاجران افغان در این کشورها توجه کنند.

او گفته که سهمیه برای کشورهای میزبان مهاجران افزایش داده شود و مهاجران افغان نباید با زور به مکانی بازگردانده شوند که امنیت شان را با خطر مواجهٔ می‌کند.


فایق همچنان خواستار حمایت‌های بین‌المللی برای فراهم آوری خدمات آموزشی و صحی را برای مهاجران افغان در این کشورها شده است.

با این حال، مهاجران افغان در کشورهای همسایه می‌گویند، با شرایط دشواری زندگی می‌کنند.

صنم کبیری، فعال حقوق زن و مهاجران افغان که بیش از دوسال می‌شود در پاکستان است به رادیو آزادی گفت:

«متاسفانه وضعیت به گونهٔ دیگری است توجه صورت نمی‌گیرد، اسناد و مدارکی که هم می‌دهند قابل اعتبار نیست، ما حتی از سیم‌کارت استفاده نمی‌توانیم، تلفون‌های هوشمندی که نزد ما است سالانه به خاطر آن باید پول بدهیم که استفاده کنیم، کودکان ما اجازهٔ آموزش را ندارند، حق کار را نداریم، و هربار که پولیس بازداشت را شروع می‌کند در خانواده خورد و بزرگ در یک حالت روحی گرفتار می‌شوند.»

به اساس معلومات کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR) پاکستان در یک سال گذشته از زمانی که پاکستان روند اخراج مهاجران افغان فاقد اسناد را آغاز کرد، نزدیک به هفتصد هزار مهاجر به افغانستان بازگشته اند.

از سوی هم شماری از افغان‌ها در ایران از افزایش اخراج مهاجران از آن کشور به شدت نگران اند.

مهاجرین برگشت داده شده افغان از پاکستان
مهاجرین برگشت داده شده افغان از پاکستان

امید پویا، مسئول فدراسیون خبرنگاران افغان در تبعید که مقیم ایران است به رادیو آزادی گفت:

«اخراج اجباری به گونهٔ روز‌افزون بیشتر می‌شود، خودم شخصا نگران هستم، من نمی‌توانم تاجای بیرون بروم و خرید کنم، به خاطر که یک مشکل کارت بانکی است و مشکل دیگر سیم‌کارت است، اگر پولیس ما را بازداشت و دیپورت بکند ما نمی‌توانیم به کسی اطلاع دهیم، در نانوایی‌ها بدون کارت نمی‌توانی نان بخری، کار میکنیم ماه هشت میلیون تومن پولی می‌گیریم که نمی‌دانیم کرایهٔ خانه بدهیم، نان بخریم یا لباس؟»

این درحالی‌ست که خبرگزاری دولتی ایرنا ایران، روز جمعه به نقل از نادر یار احمدی، گزارش داده بازگرداند مهاجران افغان به افغانستان از برنامه‌های مهم آن‌ها در سال روان بوده است.

این خبرگزاری همچنان به نقل از حسین شرافتی راد، مدیرکل اتباع خارجی در ولایت خراسان رضوی گفته که روزانه سه هزار مهاجر افغان فاقد اسناد که از سراسر ایران بازداشت می‌شوند از طریق مرز دغارون به افغانستان بازگردانده می‌شوند.


این مقام‌های ایرانی افزوده اند که افغان‌های که به صورت قانونی وارد آن کشور می‌شوند به آنان مثل گذشته خدمات ارائه می‌شود.

اما نسیم، مهاجر تازه بازگشت داده شده از ایران به افغانستان می‌گوید، با وجود داشتن مدارک از آن کشور اخراج شده است.

او به رادیو آزادی گفت:
«ما را از تهران گرفتند، ما برگه داریم، برگه داریم، برگهٔ بیمهٔ ورزشی، کارت بانک، سیم‌کارت و این همه شناس‌نامهٔ ما است، برگهٔ سبز داشتیم از دست ما گرفتند ما را در اردوگاه بدون آب و نان نگهداری کردند و لت و کوب هم کردند.»

اخراج مهاجران افغان از ایران و پاکستان در حالی‌ رو به افزایش است که پس از حاکمیت طالبان هزاران افغان از جمله خبرنگاران، نظامیان پیشین، فعالان حقوق زن، حقوق بشر و جامعهٔ مدنی که خود را در افغانستان در معرض خطر احساس می‌کردند به هدف طی مراحل دریافت پناهندگی به کشورهای اروپایی، امریکا، کانادا و استرالیا به این کشورها پناه برده‌اند.

XS
SM
MD
LG