خبر ها
سازمان ملل: در سال جاری میلادی بیش از ۷۱۰۰ پناهجوی افغان در پاکستان بازداشت شدهاند
![از ۱۵ سپتامبر تاکنون بیش از ۷۶۱ هزار افغان به افغانستان برگشته اند.](https://gdb.rferl.org/01000000-0a00-0242-cd02-08dbece5e379_w250_r1_s.jpg)
کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR) میگوید که در سال جاری میلادی بیش از ۷۱۰۰ پناهجوی افغان در پاکستان بازداشت و یا زندانی شدهاند.
UNHCR گفته است که فقط در ماه اکتوبر، حدود ۸۰۰ افغان در آن کشور باز داشت شده اند.
کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در یک گزارش تازهاش گفته است که از ۱۵ سپتامبر تاکنون بیش از ۷۶۱ هزار افغان به افغانستان برگشته اند.
براساس آمار کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، در دو ماه گذشته به طور متوسط ماهانه ۲۳ هزار افغان به کشورشان بازگشته اند.
براساس این گزارش، بیش از ۶۸۰۰ نفر در سال ۲۰۲۴ به زور از پاکستان اخراج شده اند و این روند از ماه جولای به اینسو کاهش یافته است.
پاکستان در ماه اکتوبر سال ۲۰۲۳ اعلان نمود که یک ملیون پناهجویان بدون اسناد را که بیشتر شان افغانها هستند، از این کشور خارج میکند.
به این پناهجویان تا اول نوامبر سال گذشته وقت داده شده بود تا داوطلبانه پاکستان را ترک کنند در غیر آن به زور اخراج خواهند شد.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
اطلاعیۀ کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان؛ مهاجران افغان پیش از ۲۸ فبروری از اسلام آباد و راولپندی نقل مکان کنند
![پاکستان - مهاجران افغان (عکس آرشیف)](https://gdb.rferl.org/10867799-efd9-4576-ad9f-8d6eda5d1059_w250_r1_s.jpg)
کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، یو ان اچ سی آر، اطلاع داده است که تمامی مهاجران افغان باید پیش از ۲۸ فبروری ۲۰۲۵ از شهرهای اسلام آباد و راولپندی پاکستان نقل مکان کنند.
این سازمان در اعلامیهای سهشنبه ۱۸ فبروری گفت، برای آنعده از مهاجران افغان که نامههای مربوط به برنامههای اسکان مجدد یا سایر برنامههای نقل مکان را دارند، مهلت تعیین شده اخراج شان از اسلام آباد و راولپندی ۳۱ مارچ است.
در این اعلامیه تاکید شده که مهاجران افغان که دارای ویزه معتبر اقامت در پاکستان اند، از این اقدام مجزا اند و میتوانند به اقامت در این دو شهر ادامه دهند.
معلومات در مورد شمار مهاجران افغان که در اسلام آباد و راولپندی به گونه غیرقانونی زندگی میکنند، فراهم نشده است.
حکومت پاکستان هنوز رسماً در این مورد چیزی نگفته است اما سازمان بین المللی مهاجرت به تازگی گفت که روند اخراج پناهجویان افغان از اسلام آباد و راولپندی شدت گرفته است.
به گفتۀ این سازمان از ۱۶ جنوری تا ۳۱ جنوری امسال حدود ۱۰ هزار افغان از پاکستان به افغانستان بازگردانده شدند.
تحقیق: افزایش تعداد مهاجرین در آلمان ارتباطی با افزایش جرم و جنایت ندارد
![موتر پناهجوی افغان که بیش از ۳۰ نفر را در شهر مونشن مجروح کرد- تصویر از آرشیف](https://gdb.rferl.org/7a61e434-1352-4b0c-a3ba-08dd4a814ce6_w250_r1_s.jpg)
یک تحقیق تازه از یک مرکز تحقیقاتی درجرمنی نشان میدهد که اکثریت مهاجران مقیم این کشور در جرایم عمده دخیل نیستند.
بر اساس تحقیقی که توسط مؤسسه ایفو انجام شده و بر اطلاعات ثبتشده پولیس بین سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۳ استناد دارد، هیچ ارتباطی بین افزایش تعداد مهاجران در یک منطقه و میزان جرایم ثبت شده در آن مشاهده نشده است.
ژان ویکتور علیپور، یکی از محققان این تحقیق گفته است که تناسب جرایم در میان پناهجویان نیز به همین صورت است.
این پژوهش در حالی انجام میشود که پنج روز به برگزاری انتخابات عمومی جرمنی باقی مانده است. موضوع امنیت، پس از وقوع چندین مورد خشونت توسط پناهجویان به یکی از مسائل اصلی این انتخابات تبدیل شده است.
در تازه ترین مورد یک پناهجوی افغان در شهر مونیخ با یک موتر مردم را زیر گرفت. در نتیجه این حمله بیش از ۳۰ نفر زخمی شدند که دو تن از آنها پس از انتقال به شفاخانه جان باختند.
مسابقات جام قهرمانان کریکت فردا در کراچی آغاز می شود
![بازی افغانستان با نیوزلند در آستانه جام قهرمانان - تصویر از آرشیف](https://gdb.rferl.org/2fed46d6-92aa-4a4c-89ca-3e6e42a3b700_w250_r1_s.jpg)
قرار است رقابتهای جام قهرمانان کریکت با حضور افغانستان فردا در شهر کراچی پاکستان آغاز شود.
در نخستین بازی، تیم میزبان پاکستان به مصاف نیوزیلند خواهد رفت.
افغانستان برای اولین بار در این رقابتها شرکت میکند و در گروه B به مصاف تیمهای قدرتمند افریقای جنوبی، بریتانیا و استرالیا بازی می کند.
تیم ملی افغانستان درنخستین بازی در برابر افریقای جنوبی، سپس در برابر بریتانیا و در نهایت در برابر استرالیا قرار خواهد گرفت.
این دوره از رقابتهای جام قهرمانان کریکت در دو کشور، پاکستان و امارات متحده عربی، برگزار میشود زیرا بازیکنان تیم هند از سفر به پاکستان خودداری کردند.
ایران دو شهروند بریتانیایی را متهم به جاسوسی کرده است
![کریگ و لیندزی فورمن تصویر از آرشیف](https://gdb.rferl.org/a18fbea9-4216-4f22-a673-08dd4a814ce6_w250_r1_s.png)
ایران دو شهروند بریتانیایی، کریگ و لیندزی فورمن را به جاسوسی متهم کرده است.
اصغر جهانگیر سخنگوی قوه قضاییه ایران امروز سه شنبه ۳۰ دلو با بیان موضوع گفته است که این زوج "تحت پوشش گردشگر" وارد ایران شده و "در چندین ولایت این کشور اطلاعات جمعآوری کردهاند."
رسانههای ایرانی روز ۲۴ دلو گزارش دادند که ایران دو شهروند بریتانیایی را که متهم به «جرایم امنیتی» هستند، بازداشت کردهاند.
وزارت خارجه بریتانیا بازداشت آنها را تأیید کرده است.
بر اساس اطلاعات منتشرشده در شبکههای اجتماعی لیندزی فورمن، این زوج در حال یک سفر جهانی با موتورسایکل بودند و مقصد نهایی آنها استرالیا اعلام شده بود.
وزارت خارجه بریتانیا هنوز در مورد این اتهام اظهار نظر نکرده است.
یونان یک موزیم تازه آثار باستانی با هزینه ۹۳ مییلون یورویی میسازد
![موزیم اکروپولیس یکی از مهمترین موزیمهای آثار تاریخی تمدن یونان باستان-تصویر از آرشیف](https://gdb.rferl.org/dd8aac2f-49db-4325-4895-08dd4a80b3ca_cx0_cy9_cw0_w250_r1_s.jpg)
مقامات یونان اعلام کردند که یک موزیم تازه آثار باستانی در بندر پیرائوس نزدیکی آتن پایخت این کشور، با هزینه ۹۳ میلیون یورو ساخته می شود.
این موزیم که بزرگترین پروژه فرهنگی یونان است و با حمایت مالی اتحادیه اروپا سال آینده افتتاح خواهد شد، ۲۵۰۰ اثر باستانی کشفشده از اعماق دریا را به نمایش میگذارد.
لینا مندونی، وزیر فرهنگ یونان گفت که این ساختمان ۲۶ هزار مترمربع وسعت خواهد داشت و در بزرگترین بندر یونان واقع شده که تاریخ غنی دریانوردی این کشور را نمایش خواهد داد.
در دوران باستان، پیرائوس بندر اصلی آتن بود و کشتیهای این شهر از آنجا به سراسر بحر مدیترانه سفر میکردند.
مقامات امریکایی و روسی در مورد پایان جنگ اوکراین در عربستان سعودی گفتگو میکنند
![مارکو روبیو و سرگی لاوروف وزیران امور خارجه ایالات متحده امریکا و روسیه](https://gdb.rferl.org/2edd49d8-e282-4907-a281-8628f26efeb4_w250_r1_s.jpg)
مقامات بلندپایه روسیه و ایالات متحده در پایتخت عربستان سعودی مذاکرات را درباره تقویت روابط دوجانبه و پایان دادن به جنگ اوکراین آغاز کردهاند.
مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده و سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه با هیئت همراه شان امروز در ریاض نشست خود را آغاز کردند.
هدف این مذاکرات فراهم کردن مسیری برای برگزاری نشست سران میان دونالد ترمپ رئیسجمهور امریکا و ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه عنوان شده است.
ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور اوکراین روز گذشته اعلام کرد که مقامات اوکراینی در این مذاکرات شرکت نخواهند کرد و تأکید کرد که در صورتی که کییف در این مذاکرات نقشی نداشته باشد، کشورش نتایج آن را نخواهد پذیرفت.
رئیسجمهور ترمپ در اوایل ماه فبروری جاری درباره جنگ روسیه و اوکراین گفت که او و آقای پوتین توافق کردهاند این جنگ سه ساله را هرچه زودتر از طریق مذاکرات پایان دهند.
یک مقام طالبان: بیش از دو هزار قیراط زمرد پنجشیر را فروخته ایم
![](https://gdb.rferl.org/902ba1a1-de77-401b-a64f-08dd4a814ce6_cx0_cy16_cw0_w250_r1_s.jpg)
یک مقام محلی طالبان از فروش بیش از دو هزار قیراط زمرد از معادن ولایت پنجشیر به تاجران داخلی خبر داده.
این در حالی است که برخی منتقدان نگرانیهایی را در مورد شفافیت این معاملات ابراز میکنند.
مولوی محمد قاسم امیری، رئیس معادن و پترولیم طالبان در پنجشیر، روز دوشنبه، ۳۰ دلو با انتشار اعلامیهای گفت که ۲۰۳۰ قیراط زمرد از طریق مزایده و با حضور هیئتی از کمیته نظارت این اداره به فروش رسیده است. به گفته او، این سنگهای قیمتی به مبلغ بیش از ۴۹ هزار دالر امریکایی به تاجران داخلی فروخته شدهاند.
امیری افزود که ده درصد از عواید این فروش به خزانه حکومت طالبان واریز شده است. اما او نگفته که از این پول برای چه اهدافی کار گرفته خواهد شد.
برخی از ناظران و فعالان بخش معادن نسبت به نبود شفافیت در روند استخراج، معیارهای مزایده و فروش سنگهای قیمتی ابراز نگرانی میکنند.
در حال حاضر، هفتصد معدن زمرد در ولایت پنجشیر تحت کنترول طالبان قرار دارد.
آزادی یک شهروند امریکایی توسط روسیه
![تصویر از کالوب وِین بایرز قبل از آزادی اش](https://gdb.rferl.org/c1d4f01c-0190-4e89-b4b8-08dd4a80fec4_cx0_cy8_cw0_w250_r1_s.jpg)
روسیه یک شهروند امریکایی به نام کالوب وِین بایرز را آزاد کرد.
او که ۲۸سال سن دارد ۷ فبروری امسال به اتهام حمل مقدار کمی ماریجوانا در میدان هوایی وانوکو در مسکو بازداشت شده بود.
آقای بایرز ناوقت دوشنبه ۱۸ فبروری، ساعاتی پیش از آغاز مذاکرات میان روسیه و امریکا در عربستان سعودی با هدف بررسی احتمالات برای پایان دادن به جنگ روسیه در اوکراین آزاد شد.
دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین گفت «مذاکرات روز سهشنبه در عربستان بر سر احیای روابط میان مسکو و واشنگتن است و بنابراین میتوان رویدادهای خاصی را در این زمینه مشاهده کرد.»
کالوب وین بایرز در روزی در یک میدان هوایی مسکو بازداشت شده بود که مقامات دولت ترمپ و دولت روسیه مشغول انجام مذاکرات نهایی برای آزادی مارک فوگل، معلم امریکایی زندانی در روسیه بودند.
به نوشته نیویارک تایمز بازداشت آقای وین تماسهای محرمانه به سرپرستی استیو ویتکاف نماینده ویژه امریکا در شرق میانه برای رهایی آقای فوگل را «پیچیده» کرد و آزادی این معلم زندانی را برای چند روز به «تعویق» انداخت.
با این حال، مذاکرات منجر به آزادی آقای فوگل شد و او ۲۳ دلو با رسیدن به امریکا مورد استقبال دونالد ترمپ قرار گرفت.
پولیس ترکیه ۲۸۲ تن را به ظن دست داشتن با حزب کارگران کردستان دستگیر کرد
![نیروهای امنیتی ترکیه-تصویر از آرشیف](https://gdb.rferl.org/1edd0d41-a642-4b47-b4c3-08dd4a80fec4_w250_r1_s.jpg)
پولیس ترکیه ۲۸۲ تن را به ظن ارتباط با گروه شبهنظامی حزب کارگران کردستان «پ.ک.ک» بازداشت کرد.
علی یرلیکایا وزیر داخله ترکیه روز سهشنبه ۱۸ فبروری اعلام کرد که در میان بازداشتشدگان خبرنگاران، سیاستمداران و دانشجویان نیز حضور دارند.
این عملیات که طی پنج روز گذشته انجام شده است، در حالی صورت میگیرد که ترکیه همچنان به برکناری شاروالهای منتخب طرفدار کردها به دلیل ارتباط با شبهنظامیان ادامه میدهد.
وزیر داخله این کشور گفته که این افراد متهم به تبلیغ به حزب کارگران کردستان (پ.ک .ک) برای تأمین مالی این گروه، جذب اعضا و شرکت در اعتراضات متهم شدهاند.
این سرکوب در شرایطی انجام میشود که امیدها برای پایان دادن به درگیری ۴۰ ساله بین«پ.ک.ک» و حکومت ترکیه افزایش یافته است.
چهار ماه پیش، یکی از متحدان رجب طیب اردوغان رئیسجمهور ترکیه از عبدالله اوجالان، رهبر زندانی « پ.ک.ک» خواسته بود که شبهنظامیان را به زمین گذاشتن سلاحهایشان ترغیب کند.
بانک جهانی می گوید روند بازسازی اقتصادی افغانستان کند است
![توزیع کمکهای بشردوستانه در افغانستان-تصویر از آرشیف](https://gdb.rferl.org/4785c7f9-d0a5-4269-b593-19f91acad678_w250_r1_s.jpg)
بانک جهانی در گزارشی تازه اعلام کرده است که بازسازی اقتصادی افغانستان کند و با چالشهای پی هم روبرو است.
در این گزارش که روز دوشنبه ۲۹ دلو منتشر شد، ابهام در سیاستهای حکومت طالبان، انزوای مالی افغانستان، کاهش کمکهای خارجی و روابط ضعیف تجاری با همسایهاش پاکستان از دلایل رکود اقتصاد این کشور شمرده شدهاند.
بر اساس ارزیابی این گزارش، میلیونها افغان در افغانستان که سالها جنگ و بلایای طبیعی آن را ویران کرده به دلیل سطح بالای فقر، بیکاری، امکانات محدود و کاهش قدرت خرید نیازمندیهایشان در شرایط نامناسب اقتصادی زندگی میکنند.
با آنکه افغانستان در نزدیک به نیم قرن گذشته همواره به کمکهای خارجی وابسته بوده است، اما پس از بازگشت طالبان به قدرت در سال ۲۰۲۱، کمکهای بینالمللی به این کشور به شدت کاهش یافت و فعالیتهای اقتصادی در داخل افغانستان نیز متاثیرشد.