لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۵ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۱۷

ادامهٔ محدودیت‌های طالبان بر رسانه‌ها در افغانستان؛ رادیوهای «ژمن» و «لونگ» خوست مسدود شدند


طالبان دو رادیوی محلی در خوست را به دلیل نشر موسیقی مسدود کردند.
طالبان دو رادیوی محلی در خوست را به دلیل نشر موسیقی مسدود کردند.

به ادامه محدودیت‌های روزافزون حکومت طالبان بر رسانه‌ها و خبرنگاران در افغانستان، طالبان به تازه‌گی دو رادیوی محلی را در ولایت خوست بسته است.

یک خبرنگار محلی در خوست که نظر به حساسیت موضوع نمی‌خواهد نام‌اش در گزارش گرفته شود و به شرط تغییر صدایش به رادیو آزادی گفت: "یکی به نام ژمن است که برای دو هفته مسدود شده و کارمندانش هم تهدید شدند و افزون بر این یک رادیو دیگر بنام لونگ مسدود شده، اما دلیل مسدود کردن آن معلوم نیست، ریاست‌های امر به معروف و اطلاعات و فرهنگ این‌جا در خوست همیشه می‌خواهند که رسانه‌ها فقط توصیف آنان را بکنند".

مسدود کردن رادیوهای محلی در خوست از سوی طالبان واکنش‌های شماری از نهادهای مدافع رسانه‌ها و خبرنگاران را به همراه داشته است.

سازمان خبرنگاران بدون مرز بستن رادیو «ژمن» در ولایت خوست از سوی طالبان را محکوم کرده‌است.

این سازمان ناوقت روز چهارشنبه «۶ نومبر» در صفحه اکس (تویتر سابق) خود این اقدام طالبان را حمله بر آزادی مطبوعات خوانده و خواستار بازگشایی فوری آن شده‌است.

در بیانیه آمده که مقام‌های محلی طالبان در خوست این رادیو را به اتهام این‌که موسیقی نشر کرده، بسته اند.

ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان به پرسش‌های رادیو آزادی در مورد دلایل و اتهامات مسدود کردن این رسانه‌ها و ادعاهای آنان پاسخ نداد.

یک هفته پیش از این مسئولان محلی وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان در خوست، رادیو «غرغشت» را هم به اتهام نشر موسیقی مسدود کرده بودند، اما بعداً برایش به گونه مشروط اجازه فعالیت دادند.

مرکز خبرنگاران افغانستان: طالبان محدودیت‌ها را بر اساس سلیقهٔ شخصی وضع می‌کنند.
مرکز خبرنگاران افغانستان: طالبان محدودیت‌ها را بر اساس سلیقهٔ شخصی وضع می‌کنند.

سه هفته پیش برای خبرنگاران در ولایت خوست اجازه پوشش خبری نشست سرپرست وزارت تحصیلات عالی حکومت طالبان در این ولایت نیز داده نشد.

مرکز خبرنگاران افغانستان می‌گوید ادارات مختلف حکومت طالبان بر اساس سلیقه‌های شخصی بر رسانه‌ها و خبرنگاران محدودیت وضع می‌کنند.

سمیه ولی‌زاده مسئول کمیته ارتباطات این مرکز به رادیو آزادی گفت: "دیده می‌شود که محدودیت‌ها در برابر رسانه‌ها از یک مرجع واحد وضع نمی‌شود، ادارات مختلف حکومت طالبان به شمول استخبارات و امر به معروف بر اساس سلیقه شخصی خود بالای رسانه‌ها فشار می‌آورند و محدودیت وضع می‌کنند".

ولی‌زاده محدودیت‌های روزافزون در برابر رسانه‌ها را نگران کننده می‌خواند و از طالبان می‌خواهد به آزادی بیان متعهد بمانند.

حکومت طالبان حتی پیش از این در ۲۱ اگست سال روان قانون جدید خود را به نام امر به معروف و نهی از منکر اعلام کرد که در بند سوم ماده ۱۷ این قانون، بر نشر تصاویر موجودات زنده یا ذی‌روح محدودیت وضع کرده‌است.

در اواسط ماه اکتوبر هم سیف‌السلام خیبر سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان در مصاحبه با آژانس خبری فرانسه گفته بود که محدودیت بر عکس گرفتن و فلم گرفتن از موجودات زنده به گونه تدریجی عملی می‌شود.

همزملن با این در هفته‌های اخیر در سفرهای سرپرست وزیران وزارت‌های امر به معروف و نهی از منکر و تحصیلات عالی حکومت طالبان در برخی ولایات به خبرنگاران اجازه عکس و فلم گرفتن از جریان سفر و نشست‌های آنان داده نشده بود.

XS
SM
MD
LG