لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۵ اسد ۱۴۰۴ کابل ۰۴:۱۰

خبر ها

طالبان یک زن را در ننگرهار شلاق زدند

جریان محکمه صحرایی طالبان
جریان محکمه صحرایی طالبان

سترۀ محکمۀ طالبان می‌گوید که یک زن به اتهام «فرار از خانه» در ولسوالی کوزکنر ولایت ننگرهار ۳۹ شلاق زده شد.

این محکمه در خبرنامه‌ای امروز دوشنبه ۱۴ عقرب گفت که حکم سزای تعزیری بالای این زن بر اساس حکم محکمۀ ابتدائیه ولسوالی کوزکنر دیروز در ملاءعام تطبیق شد.

ستره محکمۀ طالبان روز یک‌شنبه گفته بود که یک زن و یک مرد در ولسوالی بهسود ننگرهار و یک مرد در ولایت غزنی به اتهام آنچه طالبان «روابط نامشروع" و "زنا» می‌خوانند دره زده شدند.

دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) روز پنج‌شنبه هفتۀ گذشته در گزارشی سه ماهه‌اش گفت که از اول جولای تا ۳۰ سپتمبر، مجازات بدنی دست‌کم ۱۱۱ نفر شامل ۹۵ مرد، ۱۵ زن و یک دختر را در افغانستان مستند کرده است.

طالبان، مجازات بدنی را در این اواخر در حالی افزایش داده اند که سازمان ملل متحد و نهاد‌های حقوق بشری به تکرار از حکومت طالبان خواسته اند که این نوع مجازات را توقف دهد.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

بازداشت مردی در هند به اتهام راه‌اندازی سفارت جعلی برای فریب مردم

موتر های لوکس با با پلیت های دیپلمات
موتر های لوکس با با پلیت های دیپلمات

پولیس هند مردی ۴۷ ساله را در ایالت اوتار پرادش، نزدیک دهلی نو بازداشت کرده که با راه‌اندازی یک سفارت جعلی، مردم را فریب می‌داد و از آن‌ها پول می‌گرفت.

به گفته پولیس، این فرد به نام «هارش واردان جین» خانه‌ای را کرایه کرده و با وعده کاریابی در شرکت‌های خارجی، از مردم پول دریافت می‌کرد.

او خود را سفیر« منطقه غربی قطب شمال» معرفی کرده و بر موترهایش نمبر پلیت‌های جعلی دیپلوماتیک نصب کرده بود.

هارش واردان برای واقعی جلوه دادن ادعاهایش، در شبکه‌های اجتماعی عکس‌های ساختگی با رهبران هند منتشر می‌کرد.

پولیس هنگام تلاشی خانه او، مبلغ ۵۳ هزار و ۵۰۰ دالر، چندین پاسپورت جعلی و اسنادی را کشف کرده که حتی مُهر وزارت خارجه را نیز داشتند.

بریتانیا ارسال کمک‌های غذایی از طریق هوا به غزه را آغاز کرد

غزه- کمک های غذایی
غزه- کمک های غذایی

کایر استارمر صدراعظم بریتانیا اعلام کرده است که کشورش در عملیات ارسال کمک‌های بشردوستانه از طریق هوا به غزه مشارکت خواهد کرد.

این تصمیم پس از آن اعلام شد که اسرائیل روز جمعه، سوم اسد، اعلام کرد به کشورهای دیگر اجازه می‌دهد مواد غذایی را از طریق هوایی به غزه ارسال کنند.

در همین حال ۲۲۱ عضو پارلمان بریتانیا ار استارمر خواسته‌اند که فلسطین را به‌عنوان یک کشور مستقل به رسمیت بشناسد.

هم‌زمان امانوئل مکرون رئیس‌جمهور فرانسه نیز گفته که کشورش در ماه سپتامبر، به‌عنوان نخستین عضو غربی شورای امنیت، فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت.

غزه با جمعیتی بیش از دو میلیون نفر، در ۲۱ ماه گذشته علاوه بر جنگ، با قحطی شدید مواجه است.


حمله «گروه جیش‌العدل» به محکمه شهر زاهدان ایران؛ ۶ کشته و ۲۲ زخمی

پس از حمله به محکمه شهر زاهدان آمبولانس در حال انتقال زخمیان
پس از حمله به محکمه شهر زاهدان آمبولانس در حال انتقال زخمیان

در اثرحمله اعضای «گروه جیش‌العدل» به ساختمان محکمه ولایت سیستان و بلوچستان در شهر زاهدان ایران شش تن کشته و ۲۲ تن زخمی شدند.

روابط عمومی سپاه پاسداران ایران، امروز شنبه چهارم اسد، ساعاتی پس از حمله، این آمار را منتشر کرده است.

در حالی که در گزارش‌ها آمده است حال تعدادی از مجروحان حادثه نیز وخیم است، سه عضو تیم جیش‌العدل را نیز باید به آمار کشته‌شدگان اضافه کرد.

قوه قضاییه ایران این حمله را «تروریستی» توصیف کرده است.

گروه جیش‌العدل مسئولیت این حمله را به عهده گرفته است.

گروه «جیش‌العدل» که از سوی ایران و امریکا به عنوان گروهی «تروریستی» شناخته می‌شود، مدعی است برای حقوق اقلیت بلوچ با جمهوری اسلامی مبارزه می‌کند.

این گروه تاکنون بارها با نیروهای سپاه و نیروهای مرزی ایران در ولایت سیستان‌ و بلوچستان درگیر شده و تعدادی از آن‌ها را گروگان گرفته یا به قتل رسانده است.

سفر پنج‌روزه دونالد ترمپ به اسکاتلند

سفر ترمپ به بریتانیا
سفر ترمپ به بریتانیا

دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده امریکا امروز دریک سفر پنج روزه وارد اسکاتلند شد.

قرار است او فردا یکشنبه با صدراعظم بریتانیا، کایر استارمر و اورزولا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا دیدار کند.

ترمپ در گفتگو با خبرنگاران گفته است که مهاجران در حال «نابود کردن» قاره اروپا هستند و به باور او کشورهای اروپایی باید مشترکا برای جلوگیری از ورود مهاجران تلاش کنند.

به گزارش خبرگزاری جرمنی DPA، در مناطق ادینبورگ و ابردین اسکاتلند، تظاهراتی علیه سفر دونالد ترمپ برنامه ریزی شده است.

اخراج مهاجرین افغان صنعت ساختمان تهران را با مشکلات جدی مواجه کرده است

ساخت و ساز ساختمان در تهران (تصویر آرشیف)
ساخت و ساز ساختمان در تهران (تصویر آرشیف)

ایرج رهبر، رئیس اتحادیۀ تولیدکنندگان عمومی تهران می‌گوید که صنعت ساختمان، به ویژه در تهران، به دلیل اخراج کارگران افغان با مشکلات جدی مواجه شده است.

او در مصاحبه‌ای با خبرگزاری ایلنا که روز جمعه، ۳ اسد منتشر شد، گفت که بیش از ۵۰ درصد کارگران ساختمانی در تهران افغان بودند و اکنون که آنها کشور را ترک کرده‌اند، برخی از پروژه‌ها به تأخیر افتاده و تولید کاهش یافته است.

رهبر می‌افزاید که کارگران افغان قبلاً در زمینه‌های مختلفی از جمله سیمنت‌ریزی، سنگ‌تراشی، بنایی و کارهای عمومی کار می‌کردند و اکنون یافتن کارگران ایرانی برای این حرفه‌ها زمان می‌برد.

او همچنین گفت که کارگران ایرانی به کارهای ساختمانی ساده علاقه چندانی ندارند، زیرا دستمزد آنها پایین است، اما کارگران افغان با دستمزد پایین، بدون بیمه اجتماعی رنج زیادی می‌کشند، به همین دلیل کارفرمایان آنها را در اولویت قرار می‌دهند.

رئیس اتحادیۀ تولیدکنندگان صنعتی تهران همچنین گفت که دستمزد یک کارگر ایرانی برابر با دو کارگر افغان است.

رمضان قدیروف، رهبر چچن در شهر بدروم ترکیه از غرق شدن نجات یافت

رمضان قدیروف، رهبر چچن
رمضان قدیروف، رهبر چچن

رسانه‌های ترکیه روز جمعه گزارش دادند که این رویداد روز پنج‌شنبه در یک هتل پنج ستاره در منطقۀ کاینار شهر بدروم رخ داد، زمانی که رمضان قدیروف به داخل آب افتاد و اندکی پس از آن بیهوش شد.

طبق گزارش‌ها، او برای شنا وارد آب شده بود، اما ناگهان کنترل خود را از دست داد و به زیر آب رفت.

گارد ساحلی ترکیه و کارکنان هتل پس از مشاهدۀ وضعیت بحرانی او، بلافاصله مداخله کردند و او را از آب بیرون کشیدند.

رمضان قدیروف، رهبر چچن از جمله متحدان اصلی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به شمار می‌رود که به جنگ روسیه با اوکراین نیرو فرستاده است.

پایان نشست مقام‌های ایرانی و اروپایی در بارۀ برنامۀ هسته‌ای ایران؛ تهران به ادامۀ رایزنی‌ها تأکید کرد

کاظم غریب‌آبادی، معاون وزیر امور خارجۀ ایران
کاظم غریب‌آبادی، معاون وزیر امور خارجۀ ایران

کاظم غریب‌آبادی، معاون وزیر امور خارجۀ ایران، روز جمعه از استانبول گزارش داد که تهران موافقت کرده است که با طرف‌های اروپایی در بارۀ موضوع هسته‌ای ایران به رایزنی‌ها ادامه دهد.

او در پیامی که در صفحۀ ایکس خود منتشر کرد، نوشت: "ما به شدت از مواضع آنها در مورد جنگ تهاجمی اخیر انتقاد کردیم و مواضع اصولی خود را، به ویژه در مورد مکانیزمی به نام "اسنپ بک" روشن کردیم."

برخی از خبرگزاری‌ها پیش از این گزارش داده بودند که مذاکرات استانبول ممکن است بر اعمال مجدد تحریم‌ها علیه ایران متمرکز باشد.

غریب‌آبادی همچنین در پیام خود گفت: "هر دو طرف برنامه‌های مشخصی داشتند که جنبه‌های مختلف آن بررسی شد و تصمیم گرفته شد که رایزنی‌ها ادامه یابد."

او اما جزئیاتی در بارۀ این برنامه‌های مشخص ارائه نکرد.

معاونان وزیر امور خارجه ایران و نمایندگان فرانسه، جرمنی و بریتانیا روز جمعه، ۲۵ جولای مذاکرات خود را در استانبول آغاز کردند.

این مذاکرات بخشی از تلاش مجدد برای حل اختلاف بر سر برنامه هسته‌ای ایران است.

این اولین دیدار بین ایران و سه کشور اروپایی بر سر برنامه هسته‌ای ایران از زمان جنگ ۱۲ روزه اسرائیل و ایران در ماه گذشته بود.

حکومت طالبان رسماً به ممنوعیت صادرات افغانستان به هند از طریق پاکستان اعتراض کرده است

بندر واگه میان هند و پاکستان
بندر واگه میان هند و پاکستان

رسانه‌های پاکستانی دیروز (جمعه) گزارش دادند که یک هیئت عالی‌رتبه به رهبری معاون وزیر صنعت و تجارت حکومت طالبان در سفر اخیر خود به این کشور، مذاکرات مفصلی با مقامات پاکستانی در مورد این موضوع انجام داده است.

منابع دولتی پاکستان به رسانه‌های پاکستانی گفتند که هیئت طالبان خاطرنشان کرده که پاکستان از ماه می امسال اجازۀ صادرات کالاهای افغانستان به هند از طریق بندر واگه را نداده است که این امر با توافقنامۀ تجارت ترانزیتی افغانستان و پاکستان در سال ۲۰۱۰ در تضاد است.

هیئت طالبان به ماده‌ای از این توافقنامه که به افغانستان اجازه می‌دهد از طریق بندر واگه به یک کشور سومی صادرات داشته باشد، اشاره کرده و نگرانی خود را در مورد آن ابراز داشت.

این منابع گفتند که هیئت پاکستانی به رهبری معاون وزیر تجارت پاکستان، سیاست جدید را برای مقامات طالبان توضیح داد و گفت که پاکستان از ماه می امسال تجارت کشورهای سومی با هند را از طریق پاکستان ممنوع کرده است و این تصمیم به دلیل تنش‌های اخیر گرفته شده است.

این منابع افزودند که هیئت پاکستانی به مقام‌های طالبان گفته اند که طبق سیاست فعلی، هیچ تجارت کشور سومی از پاکستان به هند مجاز نیست و این تصمیم بر اساس منافع ملی این کشور گرفته شده است.

قرار است این موضوع در مذاکرات آینده بین دو طرف مورد بحث قرار گیرد تا از اختلاف احتمالی در چارچوب دوجانبۀ تجارت ترانزیتی جلوگیری شود.

تاجران افغان می‌گویند که موانع پاکستان برای صادرات افغانستان به هند از طریق بندر واگه، خسارات سنگینی به آنها وارد کرده است.

بررسی راه‌های تجهیز و تقویت مرز میان افغانستان و تاجیکستان در نشست پیمان امنیت جمعی

مرز مشترک میان افغانستان و تاجیکستان در امتداد دریای آمو
مرز مشترک میان افغانستان و تاجیکستان در امتداد دریای آمو

سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO) روز جمعه جلسه‌ای را برای بررسی راه‌های تقویت مرز بین تاجیکستان و افغانستان برگزار کرد.

خبرگزاری اینترفاکس به نقل از بیانیۀ مطبوعاتی دفتر مطبوعاتی این سازمان گزارش داده که در این جلسه که در دارالانشاء پیمان امنیت جمعی برگزار شد، تقویت و تجهیز مرز تاجیکستان با افغانستان مورد بحث قرار گرفت.

در این جلسه همچنین فهرست سلاح‌های نیروهای مرزی تاجیکستان در مرز افغانستان مورد بحث قرار گرفت.

افغانستان و تاجیکستان ۱۳۵۷ کیلومتر مرز مشترک دارند.

با وجود به رسمیت شناختن حکومت طالبان توسط روسیه و افزایش روابط اقتصادی و تجاری بین کشورهای آسیای مرکزی و طالبان، از زمان بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان، این کشورها بارها نگرانی‌های امنیتی خود را در مورد افغانستان ابراز کرده‌اند.

هند با گسترش کریدور اقتصادی چین و پاکستان (CPEC) به افغانستان مخالفت کرد

کریدور اقتصادی چین و پاکستان (CPEC)
کریدور اقتصادی چین و پاکستان (CPEC)

کرتی واردان سینگ، وزیر دولت در امور خارجۀ هند، این موضع را در یک بیانیۀ رسمی به پارلمان کشورش روشن کرد و آن را "غیرقابل قبول" خواند.

او گفت که دولت از نشست سه‌جانبۀ چین، پاکستان و افغانستان در پکن در ۲۱ ماه می که در آن همکاری‌های منطقه‌ای، به‌ویژه در زمینۀ جاده‌ها، مورد بحث قرار گرفت، آگاه است.

سینگ افزود: "دولت همواره اعتراض خود را با طرف‌های مربوطه در میان گذاشته است که کریدور اقتصادی چین و پاکستان (CPEC) از بخش‌هایی از سرزمین‌های هندی لاداخ و جامو و کشمیر عبور می‌کند و این مناطق به‌طور غیرقانونی توسط پاکستان اشغال شده‌اند. این پروژه یک کمربند، یک جاده نام دارد، اما ما به آن اعتراض کرده‌ایم و از آنها خواسته‌ایم که این فعالیت‌ها را متوقف کنند."

او گفت که هرگونه پیشنهادی برای مشارکت کشورهای سومی یا گسترش این کریدور غیرقابل قبول است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG