داره ملی آمادگی مبارزه با حوادث حکومت طالبان میگوید در نتیجه آتشسوزی شرکت تولید گاز شنبه شب در منطقه "قلعه حیدرخان" ولسوالی پغمان کابل ۲ تن کشته و ۸۱ تن به گونه سطحی زخم برداشتهاند.
این اداره امروز در صفحۀ ایکس (توئیتر سابق) خود نوشته که بر اساس ارزیابی ابتدایی مشترک این اداره و ریاست اطفائیه وزارت امور داخله آنان، در این رویداد بیشتر از یک میلیون و دو صد هزار دالر به شرکتها، تجاران و کسبهکاران خساره مالی وارد شده است.
شماری از باشندهگان محل هم میگویند، در اثر این آتشسوزی همه سراسیمه شده و خسارات هم به دکانها و منازل در محل وارد شده است.
جعفر یکی از باشندهگان منطقه قلعه حیدرخان ولسوالی پغمان ولایت کابل است، محلی که شنبه شب آتشسوزی در یک شرکت تولید گاز رخ داد. او روز یکشنبه به رادیو آزادی گفت که در نتیجه این آتشسوزی خسارات زیادی به خانهها و دکانها در محل وارد شده است.
"دکانهایی که در نزدیکی محل بوده خسارات زیاد دیدهاند، سماوری یا هوتلی که در نزدیکی محل آتشسوزی بوده آسیب دیده است، دکانها دروازههایشان تخریب شده، شیشههای دکانها شکسته است."
یک باشنده دیگر محل که نخواست نامش در گزارش ذکر شود، به رادیو آزادی گفت هرچند خودش زمان وقوع رویداد در خانه نبود، اما به نقل از خانواده و دوستانش میگوید که آتشسوزی برای خانوادهاش و مردم محل بسیار ترسناک بوده است.
"خانه ما تکان خورد، خانمها و طفلها وحشتزده شدند، آسیبهای زیاد به مردم رسید. شعلههای آتش بسیار وحشتناک بوده که از ساحات بسیار دور دیده میشد، شیشههای خانهها شکسته است."
اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث حکومت طالبان میگوید در رویداد آتشسوزی شنبه شب در منطقه "قلعه حیدرخان" دو تن کشته و هشتاد و یک تن به گونه سطحی زخم برداشتهاند.
این اداره روز یکشنبه ۱۳ عقرب در صفحۀ ایکس (توئیتر سابق) خود نوشته است که به اساس ارزیابی ابتدایی مشترک این اداره و ریاست اطفائیه وزارت امور داخله حکومت طالبان در این رویداد بیشتر از یک میلیون و دو صد هزار دالر به شرکتها، تجاران و کسبهکاران خساره مالی وارد شده است.
اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث حکومت طالبان گفته است که آمار ابتدایی بوده و به دلیل جریان روند سروی و ارزیابی قابل تغییر است.
مشخص نشده که دلیل آتشسوزی که باعث انفجار تانکرهای گاز در این شرکت تولید گاز رخ داده چه بوده، اما این اداره در صفحۀ ویبسایت خود نوشته است که تکههای تانکر گاز تا فاصله دو کیلومتر به مناطق اطراف آتشسوزی پرتاب شده و به مردم محل آسیب رسانده است.
اما کارشناسان محیط زیست تأکید میکنند که ذخایر مواد نفتی و گاز باید در فاصلههای دورتر از محلات رهایشی مردم احداث شود تا آسیب آن به مردم محل نرسد.
احمد جاوید نوری، یکی از این کارشناسان محیط زیست، در مورد به رادیو آزادی گفت:
"از لحاظ محیط زیست، ذخایری که مواد نفتی را ذخیره میکند باید حداقل سه کیلومتر دورتر از ساحات رهایشی احداث شود. متأسفانه آتشسوزی که در کمپنی صورت گرفت، شرکت در بین خانهها احداث شده، بنا به مردم آسیب انفجار آن رسیده است. اگر حداقل مسائل محیطزیستی مدنظر گرفته میشد، این رویداد به مردم آسیب نمیرساند."
در تصاویر و ویدیوهایی که از محل رویداد به رادیو آزادی فرستاده شده هم دیده میشود که مردم در برابر دکانهای تخریبشده جمع شده و بیشتر دکانهای محل به شدت آسیب دیده است.
این بار نخست نیست که چنین آتشسوزی بزرگی در شهر کابل رخ داده است، بلکه پیش از این نیز آتشسوزیهای مشابهی در کابل و ولایتهای مختلف به وقوع پیوسته که تلفات جانی و خسارات هنگفت مالی برجا گذاشته است.
در اکثر موارد مردم انتقاد میکنند که خدمات اطفائیه حکومت طالبان به موقع برای مهار کردن آتش نرسیده و به همین دلیل آتشسوزی گسترش یافته و برای ساعتها ادامه یافته و مردم را بیشتر آسیبپذیر ساخته است.