لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۲۸

یک نهاد اروپایی: هیرویین تولید شده در ایران و پاکستان به کشورهای اروپایی قاچاق میشود


شیرهٔ بدست آمده از کوکنار در افغانستان که به طور قاچاق به کشور های ایران و پاکستان فرستاده میشود و از آنجا به شکل هیرویین به کشور های اروپایی صادر میگردد.
شیرهٔ بدست آمده از کوکنار در افغانستان که به طور قاچاق به کشور های ایران و پاکستان فرستاده میشود و از آنجا به شکل هیرویین به کشور های اروپایی صادر میگردد.

اداره مبارزه با مواد مخدر و اعتیادِ اتحادیه اروپا تحلیل تازه از وضعیت قاچاق مواد مخدر به کشورهای عضو این اتحادیه و استفاده از آن را ارایه کرد.

در این تحلیل که بر بنیاد گزارشهای رسمی نهادهای اجرای قانون تهیه شده، دیده میشود که هنوز نیز کشورهای عضو اتحادیه اروپا در برابر مواد مخدر تولید شده از تریاک افغانستان آسیب پذیر اند.

تیودورا گروشکووا، تحلیلگر در مرکز نظارت از مواد مخدر و اعتیادِ اتحادیه اروپا میگوید، هرچند نشانههای از کاهش تولید تریاک در افغانستان وجود دارد، اما تولید هیرویین از تریاک افغانستان و قاچاق آن به اروپا کاملاً قطع نشده است:

" اداره مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد تخمین زد که تولید تریاک در افغانستان (۹۵) در صد کاهش یافت. در حال که در این بخشی سردرگمی وجود دارد، شواهد نشان میدهد که ذخایر کافی تریاک در افغانستان و کشورهای مسیر قاچاق هیرویین به اروپا همچنان وجود دارد. در ماه های اخیر سال ۲۰۲۳ و اوایل سال ۲۰۲۴ محمولههای بزرگ هیرویین در ترکیه، بلغاریا و بلجیم ضبط شد که نشان دهنده ادامه قاچاق هیرویین به بازارهای اروپایی است. تا هنوز ما شاهد قطع کامل قاچاق هیرویین به کشورهای اروپایی نیستیم. "

کمپاین طالبان برای تخریب کشتزار های کوکنار در افغانستان
کمپاین طالبان برای تخریب کشتزار های کوکنار در افغانستان

تحلیلگران این نهاد اروپایی دریافته اند که در کنار ادامه قاچاق هیرویین از طریق مسیر بالکان، گروههای مافیایی حال هیرویین تولید شده از تریاک افغانستان در پاکستان و ایران را با استفاده از کانتینرهای اموال تجارتی و از طریق امارات متحده عربی به اروپا قاچاق میکنند.

سروی که در سال ۲۰۲۱ میلادی در کشورهای عضو اتحادیه اروپا انجام شد، نشان داد که یک میلیون تن در این کشورها به هیرویین معتاد اند.

پس از ایالات متحده امریکا، اتحادیه اروپا دومین کمک کننده بزرگ مالی است که پس از سال ۲۰۲۱ نیز در بخش تداوی معتادان مواد مخدر با افغانستان کمک میکند.

با وجود خواست مکرر حکومت طالبان، کشورهای اروپایی تا حال آماده نشده اند که در بخش تهیه کشت بدیل و کمک اقتصادی به دهقانان با حکومت طالبان کمک کند.

دهقانان در افغانستان شکایت دارند که در زمینه بدیل کشت کوکنار به آنان کمکی صورت نگرفته است
دهقانان در افغانستان شکایت دارند که در زمینه بدیل کشت کوکنار به آنان کمکی صورت نگرفته است

گریم اسمیت، تحلیلگر گروه بینالمللی بحران، مواد مخدر افغانستان را تهدید جدی به جهان میداند و به این باور است که کاهش کشت کوکنار فرصت خوبی برای همکاری در بخش مبارزه با مواد مخدر را به وجود آورده است:

" جامعه جهانی باید از این فرصت استفاده کند و با توجه به جدیت طالبان در بخش منع کشت کوکنار، آنان را بسوی توسعه واقعی و پایه دار اقتصادی سوق دهد. چون شما می بینید که تمام کشور در بخش توسعه زیربنایی، همانند سرک، برق و سیستمهای آبیاری عقب مانده و توسعه در تمامی این بخشها برای دهقانان و زراعت آنان مهم است. چون در نبود کوکنار باید آنان کشتهای دیگری زرع کنند و آنان به این کشتها به آب نیاز دارند."

هرچند حکومت طالبان از جامعه جهانی خواسته که در بدل منع کشت کوکنار توسط آنان، کمکهای اقتصادی و کشت بدیل را در اختیار دهقانان قرار دهند، اما تا حال هیچ کشوری آماده نشده بگونه مستقیم در این بخش با حکومت طالبان کمک کند.

XS
SM
MD
LG