لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۶ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۴۳

مکان تفریحی «واما کانتیننتال» در جلال‌آباد با فضای ویژه برای زنان و دختران افتتاح شد


طالبان محدودیت‌هایی بر زنان برای رفتن به پارک‌ها وضع کرده‌اند؛ با این حال مکانی جدید برای تفریح آنان در جلال‌آباد ساخته شده است.
طالبان محدودیت‌هایی بر زنان برای رفتن به پارک‌ها وضع کرده‌اند؛ با این حال مکانی جدید برای تفریح آنان در جلال‌آباد ساخته شده است.

با وجود ممنوعیت طالبان بر رفتن زنان و دختران به پارک‌ها و مکان‌های تفریحی در افغانستان، مسئولان یک تفریح‌گاه و رستورانت جدید در ننگرهار می‌گویند که برای زنان مکان خاصی در این مجموعه تفریحی در نظر گرفته‌اند.

این مجموعه تفریحی و رستورانت به نام «واما کانتیننتال» از سوی یک سرمایه‌گذار افغان با هزینه‌ی ۲۰ میلیون افغانی در ۶۵۰ جریب زمین در شهر جلال‌آباد مرکز ولایت ننگرهار ساخته شده‌است.

میرویس ملنگ، رئیس مطبوعات شرکتی که این مجموعه را ساخته، به رادیو آزادی می‌گوید: "در این مکان برای خواهران یک فضای جداگانه در نظر گرفته شده که تمام پرسنل آن زنان خواهند بود. همچنین در کنار آن یک سوپرمارکیت برای جوانان و مردان ایجاد شده تا بتوانند بعد از غذا خرید کنند."

ساجد خوگیانی، رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان در ننگرهار، به رادیو آزادی گفت که در این مجموعه تفریحی شرایط کاری برای زنان نیز فراهم شده‌است: "در این مکان یک فضای جداگانه برای زنان ایجاد شده و تقریباً ۱۴ زن در آن‌جا به زنان خدمات ارائه می‌کنند. در آن‌جا هیچ مردی حضور ندارد و غرفه‌های کوچک برای فروش محصولات زنان نیز ایجاد شده‌است."

مجموعۀ تفریحی و رستورانت «واما کانتیننتال» توسط شرکت ساختمانی هسک، در شش و نیم جریب زمین در مرکز ولایت ننگرهار، جلال‌آباد، با هزینه ۲۰ میلیون افغانی ساخته شده است.
مجموعۀ تفریحی و رستورانت «واما کانتیننتال» توسط شرکت ساختمانی هسک، در شش و نیم جریب زمین در مرکز ولایت ننگرهار، جلال‌آباد، با هزینه ۲۰ میلیون افغانی ساخته شده است.

این درحالی‌ست که به دلیل محدودیت‌های طالبان، زنان و دختران از رفتن به پارک‌ها و محلات تفریحی در افغانستان منع شده‌اند و در بسیاری از ولایات کشور حتی اجازه رفتن به رستورانت‌ها را نیز ندارند.

همچنین آن‌ها از کار در بسیاری از ادارات دولتی و غیر دولتی هم منع شده‌اند و صالون‌های زیبایی‌شان نیز بسته شده‌اند.

فطانه، باشندۀ ننگرهار، در این مورد به رادیو آزادی می‌گوید: "سه سال است که اجازه نداریم به پارک‌ها، مکان‌های تفریحی و رستورانت‌ها برویم. یا می‌گویند با خانواده بیایید یا می‌گویند اصلاً نیایید. ما هم انسان هستیم و دل داریم، می‌خواهیم تفریح کنیم. این محدودیت‌ها بر ما تأثیر زیادی دارد و دیگر قابل تحمل نیست."

برخی از خانواده‌ها در ننگرهار ساخت چنین مکان‌های تفریحی را گامی مثبت می‌دانند و از طالبان می‌خواهند که به حقوق همه افغان‌ها احترام بگذارند و اجازه دهند که زنان نیز مانند مردان در جامعه مشارکت داشته باشند.

الفت‌الله محب‌زی، یکی از باشنده‌گان ننگرهار، به رادیو آزادی گفت: "ننگرهار در فصل‌های تابستان و خزان مکان خوبی برای گردش‌گری است. استدیوم شيرزی، پارک فارم هده و دیگر مکان‌ها برای تفریح مناسب هستند، پارک سراج‌الامارت است، اما به دختران اجازه نمی‌دهند که به آن‌جا بروند. مدتی پیش، طالبان ورود دختران به پارک‌ها و مکان‌های تفریحی را ممنوع کردند."

قابل ذکر است که این ممنوعیت‌ها تنها به ولایات محدود نمی‌شود، بلکه در پایتخت کابل نیز طالبان بر ورود دختران و زنان به پارک‌های تفریحی ممنوعیت‌هایی وضع کرده‌اند.

بر اساس معلومات شاروالی کابل حکومت طالبان، در حال حاضر بیش از ۱۴۰ پارک تفریحی فعال در کابل وجود دارد و تلاش‌ها برای ساخت پارک‌های جدید نیز ادامه دارد، اما به دلیل محدودیت‌ها بر زنان، تعداد خانواده‌هایی که به این پارک‌ها می‌روند کاهش یافته است.

برخی از گزارش‌ها حاکی از آن است که حتی شماری از پارک‌هایی که قرار بود فقط زنان به آن بروند، به روی آن‌ها مسدود شده‌اند.

دیدبان حقوق بشر پیش‌تر با توجه به ممنوعیت‌های حکومت طالبان بر زنان و دختران در افغانستان، هر خانه این کشور را به زندان برای زنان تشبیه کرده بود.

هیدر بار، معاون بخش زنان این سازمان، این تشبیه را در واکنش به تصمیم وزارت امر به معروف و نهی از منکر مبنی بر ممنوعیت ورود دختران و زنان را به "پارک ملی بند امیر" کرده بود.

حکومت طالبان در سه سال گذشته، محدودیت‌های سختی را بر زنان و دختران افغان وضع کرده که آن‌ها این دوره حاکمیت طالبان را نیز مثل دورۀ قبلی‌شان تاریک می‌دانند.

گزارش از: عابده سپوږمۍ

XS
SM
MD
LG