لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۲۲ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۲۹

اعتراض زنان افغان به ممنوعیت صدای زنان؛ «هیچ کس نمی‌تواند صدای ما را خاموش کند»


زنان افغان در اعتراض به قانون جدید طالبان، ویدیوهایی از آواز خواندن خود را منتشر کردند.
زنان افغان در اعتراض به قانون جدید طالبان، ویدیوهایی از آواز خواندن خود را منتشر کردند.

شماری از زنان در اعتراض به «ممنوعیت صدای زن»، ویدیوهایی از آواز خوانی خود را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته و می‌گویند که هیچ کس نمی‌تواند صدای آن‌ها را خاموش کند. برخی از آنان در صحبت با رادیو آزادی گفتند که به نظر می‌رسد طالبان فقط به هدف جنگیدن با زنان بر افغانستان حاکم شده‌اند.

ژولیا پارسی، یکی از زنان معترض افغان، پس از تأکید مسئولان وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان مبنی بر عورت بودن صدای زنان، اعتراض خود را به سرودن آهنگ بیان می‌کند. او که چندین ماه در زندان طالبان زندانی بوده، روز چهارشنبه به رادیو آزادی گفت:

«در حالی که در افغانستان فقر و بیکاری بیداد می‌کند، مردم مهاجر شده‌اند و در کشورهای همسایه زیر شکنجه قرار دارند، چرا به‌جای این که هر روز اعلامیه جدید در مورد زن و حتی صدای زن صادر می‌کنند، زمینۀ کار را فراهم نمی‌کنند؟ طالبان فقط به خاطر جنگیدن با زنان در افغانستان آمده‌اند و می‌خواهند زنان را از جامعه حذف کنند.»

برعلاوۀ ژولیا پارسی، فعالان حقوق زن و زنان معترض دیگر این ویدیوهای آوازخوانی را به گونه‌ای اعتراضی در برابر اظهارات اخیر وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده‌اند. شگوفه بارکزی، بازیگر سینما و فعال حقوق زن که او نیز تجربیات تلخی از زندان طالبان دارد، قانون جدید طالبان را نقض شدید حقوق زنان عنوان می‌کند.

او به رادیو آزادی گفت:

«آن‌ها (طالبان) در محدودیت‌های‌شان از اسلام یادآوری می‌کنند. من نمی‌دانم در اسلام در کدام کتاب گفته شده که زن درس نخواند، بیرون از خانه کار کند و صدای زنان عورت است. ذهنیت طالبان همان ذهنیت ۲۰ سال قبل است و تغییری نکرده است. این محدودیت‌ها در حال افزایش است و زنان افغان به کمک و حمایت بین‌المللی نیاز دارند.»

این زنان معترض که برخی‌شان مدعی‌اند که قربانی خشونت و سرکوب طالبان بوده و در حال حاضر در خارج از افغانستان زندگی می‌کنند، از دیگران خواسته‌اند تا در همبستگی به آن‌ها بپیوندند تا به طالبان نشان دهند که زنان افغان تا زمان تأمین دوبارۀ همۀ حقوق‌شان مبارزه می‌کنند.

وزارت امر به معروف طالبان صدای زنان را «عورت» اعلام کرده است. موضوعی که اعتراض های شدیدی را بر انگیخته است.
وزارت امر به معروف طالبان صدای زنان را «عورت» اعلام کرده است. موضوعی که اعتراض های شدیدی را بر انگیخته است.

این در حالی‌ست که وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان به تاریخ ۲۶م اکتوبر، یک پیام صوتی از خالد حنفی، سرپرست این وزارت را در صفحۀ ایکس (توییتر سابق) منتشر کرده که در آن گفته است، صدای زنان در هر حالت «عورت» خوانده می‌شود.

خالد حنفی گفته است زمانی که یک زن بالغ نماز می‌خواند و یک زن بالغ دیگر از مقابل او عبور می‌کند، اجازه ندارد «الحمد‌لله و سبحان‌الله» بگوید. او افزوده که: «اگر شما آن را قانون بگیرید، در قانون امر بالمعروف و نهی از منکر چنین آمده است که زنان نمی‌توانند ترانه، قرائت و آهنگ را به آواز بلند بخوانند.»

پیش از این، رهبر طالبان به تاریخ ۲۱م ماه اگست سال روان میلادی قانون امر به معروف و نهی از منکر را نافذ کرده بود که در مادۀ ۱۳ آن، «صدای زنان، سرودن آهنگ، نعت و قرائت با صدای بلند نیز عورت خوانده شده است.» هرچند این قانون با واکنش‌های گسترده‌ای مواجه شد، اما خالد حنفی، سرپرست وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان، در اظهارات تازه خود بار دیگر بر اجرای کامل آن تأکید کرده است.

XS
SM
MD
LG