لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۳ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۲۱

حکومت طالبان: در سه سال گذشته چهار هزار زن و کودک معتاد را تداوی کردیم


کلینیک ها و مراکز تداوی معتادان به ویژه کلینیک های مخصوص زنان در بسیاری از ولایات افغانستان امکانات لازم تداوی را ندارند.
کلینیک ها و مراکز تداوی معتادان به ویژه کلینیک های مخصوص زنان در بسیاری از ولایات افغانستان امکانات لازم تداوی را ندارند.

فاطمه بانوی ۳۸ ساله باشنده ولایت نیمروز، مادر سه فرزند است. وی از دو سال به اینسو به شیشه معتاد شده و در این مدت به دور از فرزندانش، در میان جمعی از زنان و مردان معتاد در شهر زرنج شب و روزش را سپری میکند.

فاطمه میگوید که در کنار درد اعتیاد، دوری از فرزندانش نیز برایش آزار دهنده است و وی انتظار دارد که حکومت طالبان امکانات تداوی را برای وی فراهم سازد:

" دو سال شده که معتاد شدیم، شب و روز در زیر پل و پلچک، زیر درخت بود و باش داریم، گرسنه و تَشنه استیم، نان نمی یابیم که بخوریم، با همین بد بختی ها استیم دگه. اگر میخواهند که از این وضعیت نجات یابیم، ببرند و تداوی و یک کاری کنند."

حکومت طالبان ادعا میکند که در حال حاضر آنان ده مرکز تداوی زنان و کودکان معتاد را در سراسر افغانستان در اختیار دارند و این مراکز بگونه منظم به تداوی معتادان می پردازند.

یکی از زنان معتاد
یکی از زنان معتاد

شرافت زمان، سخنگوی وزارت صحت عامه حکومت طالبان میگوید، آنان توانسته اند در سه سال گذشته با استفاده از همین مراکز، هزاران معتاد را تداوی کنند:

" در سه سال گذشته بیش از چهار هزار و دو صد زن معتاد تداوی شده اند. همچنان بخشهای مشوره دهی و تعقیب آنان فعال است، تا ما بتوانیم مانع اعتیاد مجدد آنان شویم. همین اکنون در کابل و ولایتها حدود ده مرکز تداوی در اختیار ما است و در آن بطور خاص تداوی زنان و کودکان صورت میگیرد."

ادعای طالبان در رابطه به فعال نگهداشتن مراکز تداوی زنان و کودکان معتاد در حال است که به دلیل نبود امکانات و افراد مسلکی، تنها در ولایت نیمروز، از جمله بیست بستر موجود در مرکز بیست بستر زنان و کودکان معتاد، تنها ده بستر آن فعال است.

یک ارزیابی تازه شبکه تحلیلگران افغانستان نشان میدهد که مراکز ترک اعتیاد، به ویژه مراکز تداوی زنان و کودکان معتاد در وضعیت بدی قرار دارد.

یک خانواده معتاد در ولایت غور که شکایت دارند هیچ کمکی در زمینه تداوی به آنان صورت نگرفته است.
یک خانواده معتاد در ولایت غور که شکایت دارند هیچ کمکی در زمینه تداوی به آنان صورت نگرفته است.

روح الله سروش، پژوهشگر این شبکه به رادیو آزادی گفت که مراکز فعال ترک اعتیاد با کمبود کارمندان مسلکی روبرو اند و بیماران داخل بستر در آن نیز از برخورد نامناسب شکایت دارند:

" در این کمپها کدرهای صحی مخصوص وجود ندارد. مراکز ترک اعتیاد دولتی که تحت نظارت وزارت صحت عامه میباشند، معتادان در آن با معیارهای صحی تداوی نمیشوند. کمبود کدرها و امکانات صحی مشکلات عمده است و همچنان معتادان از برخورد خشن طالبان شکایت دارند. غذای ناکافی در کمپ از جمله مشکلاتی است که معتادان از آن شکایت داشتند."

پیش از به قدرت رسیدن طالبان در سال ۲۰۲۱ میلادی، در مجموع (۸۴) مرکز تداوی معتادان در (۳۲) ولایت افغانستان فعال بود، اما در دو سال اول حاکمیت طالبان اکثریت این مراکز به دلیل کمبود افراد مسلکی و امکانات مسدود شد.

حال وزارت صحت عامه حکومت طالبان ادعا میکند که به شمول ده مرکز زنان و کودکان معتاد، در مجموع شصت کلینیک تداوی و مراکز بزرگ مراقبت از معتادان در افغانستان فعال است.

XS
SM
MD
LG