امین الله ۴۴ساله باشنده قریه قریش ولسوالی دولت آباد ولایت فاریاب است که به یکبارگی به روز دوشنبه ۶عقرب صاحب فرزندان شش گانگی شد که شامل چهار دختر و دو پسر بود.
او روز سهشنبه به رادیوآزادی گفت که ازمیان شش کودک تازه متولد شده یک پسر اش پس از یک شبانهروز فوت کرده، اما با وضعیت بد اقتصادی که دارد نگران پرورش فرزندان باقی مانده اش است.
او میگوید در مجموع حالا صاحب نهُ فرزند است.
"فعلا پنج کودک من زنده هستند، وضعیت هر پنج شان خوب است ولی یکی شان که پسر بود فوت کرده است، فقط روزمزدی میکنم، هرجای که میروم روزانه بین ۲۵۰ تا ۳۵۰ افغانی کار میکنم، من به کمک نیاز دارم چرا که هیچ دست مایه ندارم، یک خانه نشیمن داریم بس دگه هیچ چیزی ندارم."
عزیز الله قریشی نماینده یکی از نهادهای خیریه در ولایت جوزجان میگوید، که امین الله پدرکودکان به وی گفته که توانایی مالی برای تداوی وپرورش کودکان اش ندارد.
"یکی از دوستان من زنگ زد که شش کودک پیدا شده و به کمک نیاز دارند، من وقتی آمدم پدرکودکان برایم گفت که هیچ پول و امکانات ندارم و از شش کودک یکی شان فوت کرده و پنج کودک دیگر زنده هستند."
این کودکان به طور نادر روز دوشنبه دریکی از شفاخانههای خصوصی در ولایت جوزجان شش گانگی بدنیا آمدند.
داکتر عفیفه عنایت متخصص بخش نساییولادی شفاخانه خصوصی در ولایت جوزجان به رادیوآزادی گفت که کودکان بدون عملیات و به گونه نورمال به طور رایگان ولادت داده شده است.
او افزود که وضعیت فعلی مادرکودکان خوب است و کودکان برای مراقبت بهتر به شفاخانه افغان ترک انتقال داده شده اند.
"همین خانم حمل شش گانی داشت که در شفاخانه معالجوی شکران طفلهای زنده ولادت طبیعی نورمال کردند و فعلا وضعیت خانم خوب است تحت مراقبت ما قرار دارد و کودکان به شفاخانه افغان ترک دولتی که در بخش نوزادان خدمت میکند فرستاده شده است."
خانواده کودکان شش گانگی درحالی از فقر و مشکلات اقتصادی ورسیدگی به کودکان اش ابراز نگرانی میکند که فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر با اشاره به افزایش شمار کودکان دچار سوء تغذیه در افغانستان تاکید کرده که حمایت مالی برای نجات زندگی هزاران کودک بسیار مهم است.
این نهاد در بیانیه ای روز پنجشنبه ۲۶ میزان گفته بود که در آغاز امسال برآورد شده بود که حدود دو میلیون و نه صد هزار کودک زیر پنجسال ممکن است در سال ۲۰۲۴ از سوء تغذیۀ حاد رنج ببرند.
همچنان صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونسیف) در دوم ماه میزان اعلام کرده بود که بیش از ۳۴۳ هزار کودک مبتلا به سوء تغذیه در افغانستان برای درمان بستری شده اند.
این اداره گفته بود که غذای مقوی برای درمان سوءتغذیۀ حادِ کودکان حیاتی است.