لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۲۷ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۵۹

به دلیل اجباری شدن پاسپورت و ویزه، حدود ۳۰ هزار نفر در سپین‌بولدک بیکار شده‌اند


مقامات سپین‌بولدک می‌گویند که تصمیم پاکستان باعث مشکلات زیادی برای مردم منطقه شده است.
مقامات سپین‌بولدک می‌گویند که تصمیم پاکستان باعث مشکلات زیادی برای مردم منطقه شده است.

مقامات محلی ولسوالی سپین‌بولدک کندهار که در نزدیکی خط دیورند قرار دارد، می‌گویند که اجباری شدن داشتن پاسپورت و ویزه برای عبور و مرور در این مسیر، علاوه بر ایجاد مشکلات متعدد، باعث بیکاری حدود ۳۰ هزار تن در این محل شده است.

محمد شفیق اڅکزی، رئیس اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری سپین‌بولدک، روز دوشنبه ۲۸ اکتوبر در این باره به رادیو آزادی گفت:

"در این منطقه، بین ۲۵ تا ۳۰ هزار نفر صبح و شام با حمل بارهای کوچک که به آن 'لغړی کار' هم می‌گویند، روزی خود را به دست می‌آوردند، اما این افراد از یک سال گذشته به طور کامل بیکار شده‌اند."

در همین حال، سمیع‌الله آغا، یکی از باشندگان سپین‌بولدک، در مورد مشکلات دیگر ناشی از این محدودیت‌ها به رادیو آزادی گفت:

"هم ظلم بر ما می‌شود و هم ما را تهدید می‌کنند که صدای‌تان را بلند نکنید. ظلم زیادی بر ما می‌شود. آن‌ها (دولت پاکستان) ما را از هم جدا کرده‌اند. خواهران ما آن طرف ازدواج کرده‌اند و عروس‌های ما در آن سوی خط هستند. ما رفت و آمد زیادی داریم و مجبوریت‌های ما هم زیاد است، نمی‌دانم کدام یک را برایتان زودتر بگویم."

دولت پاکستان در ماه اکتوبر ۲۰۲۳ اعلام کرد که عبور و مرور بین چمن و سپین‌بولدک در خط دیورند نیاز به پاسپورت و ویزه دارد.

در آن زمان، دولت پاکستان اعلام کرد که این تصمیم از اول نوامبر ۲۰۲۳ عملی خواهد شد و این اقدام را برای تقویت امنیت و جلوگیری از قاچاق ضروری دانست.

پیش از این اعلام، مردم در هر دو سوی خط مرزی با استفاده از تذکره‌ها و کارت‌های شناسایی رفت و آمد می‌کردند.

در واکنش به این تصمیم دولت پاکستان، مردم در شهر چمن بلوچستان اعتراضاتی را آغاز کردند که با گذشت بیش از یک سال همچنان ادامه دارد.

محمد صادق اڅکزی، یکی از برگزارکنندگان تظاهرات در چمن، به رادیو آزادی گفت:

"این تصمیم دولت پاکستان ما مردم هر دو سوی سرحد را که از ۷۰ سال گذشته رفت و آمد داریم و غم و شادی ما یکی است، به شدت آسیب زده است. اجساد ما آن طرف مرز قرار دارند، اما آن‌ها از ما پاسپورت می‌خواهند. فرهنگ، سنت‌ها و همه چیز ما را از بین بردند. اگر مسیر باز نشود، معترضان اقدام‌های سخت‌تری خواهند کرد که پیامدهای خطرناکی خواهد داشت."

دولت پاکستان این محدودیت‌ها را برای جلوگیری از قاچاق و تقویت امنیت ضروری دانسته است.
دولت پاکستان این محدودیت‌ها را برای جلوگیری از قاچاق و تقویت امنیت ضروری دانسته است.

به گفتۀ اڅکزی، هرچند دولت پاکستان بارها با استفاده از زور و فشار تلاش کرده است تا آن‌ها را وادار به عقب‌نشینی کند، اما آن‌ها هرگز از خواستۀ خود عقب‌نشینی نخواهند کرد.

قابل ذکر است که در ۱۳ اکتوبر امسال، جرگۀ ملی پشتون‌ها در خیبرپختونخوا نیز به صراحت اعلام کرد که خط دیورند را به رسمیت نمی‌شناسند و خواستار عبور و مرور بدون پاسپورت و ویزه در این گذرگاه شدند.

XS
SM
MD
LG