لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۳ حوت ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۳۵

جهان

رئیس جمهور پوتین درحاشیه نشست « بریکس» با سرمنشی سازمان ملل متحد دیدار می‌کند

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه .
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه .

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه درپایان اجلاس سران کشورهای عضو سازمان بریکس با سرمنشی ملل متحد ملاقات میکند.

یوری یوشاکوف ، دستیار پوتین روز دوشنبه گفت که این ملاقات با انتونیو گوتیرش قرار است درحاشیه این اجلاس در کازان صورت گیرد.

اجلاس سران بریکس امروز سه شنبه آغاز می شود وتا روز پنجشبنه ادامه خواهد داشت.

برعلاوه رئیس جمهور روسیه ، رهبران برازیل ، هند ، چین ، افریقای جنوبی وچندین کشور دیگر دراین اجلاس اشتراک می کنند.

مسکو تلاش دارد تا با استفاده ازاین فرصت وانمود سازد که تلاش های غرب برای منزوی ساختن روسیه بدلیل حمله به اوکراین ، ناکام شده است.

علیرغم این ملاقات پوتین با گوتیرش که روز پنجشنبه انجام خواهد شد، به نظر نمی رسد که مسکو یا کیف برای مذاکرات وسیع جهت پایان دادن به جنگ آمادگی داشته باشند.

گوتیرش از اقدامات مسکو همواره انتقاد کرده گفته که عملیات جاری روسیه در اوکراین " یک سابقه خطرناک" برای جهان ایجاد میکند.

سرمنشی ملل متحد همواره خواستار صلح عادلانه شده که درآن قانون بین المللی وتمامیت ارضی اوکراین محترم شمرده شود.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

فرانسه به دنبال متقاعد‌سازی امریکا برای هماهنگی با متحدان اروپایی است

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه - تصویر از آرشیف
امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه - تصویر از آرشیف

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه قصد دارد از دیدار آینده خود با دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، در قصر سفید استفاده کند تا او را متقاعد سازد که با متحدان اروپایی هماهنگ شود.

قرار است مکرون روز دوشنبه با ترمپ دیدار و درباره وضعیت اوکراین با او گفت‌وگو کند.

به گزارش خبرگزاری دی پی ای آلمان، مکرون روز پنجشنبه، ۲ ماه حوت در یک نشست آنلاین پرسش و پاسخ گفت، تصمیم دارد به ترمپ بگوید که هرگونه ضعف نشان دادن در برابر ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، باعث سخت‌تر شدن رفتار با چین و ایران خواهد شد.

مکرون پس از این نشست اعلام کرد که بار دیگر با ولودیمیر زلنسکی، با رئیس‌جمهور اوکراین، تماس تلفنی داشته است و این چهارمین گفت‌وگوی شان در طول هفته گذشته بوده است.

مکرون در شبکۀ ایکس یا توییتر سابق نوشته است، که هر دو طرف «همه تماس‌هایی را که من با شرکا و متحدان اروپایی داشته‌ام بررسی کردند و همه علاقمند کار برای صلحی پایدار و قوی برای اوکراین و تقویت امنیت اروپا بودند.»

زلنسکی نیز این گفت‌وگوها را مهم و سازنده توصیف کرده است.

هشدار وزیر خارجه امریکا در مورد گروه‎‌های تروریستی در افغانستان؛ «طالبان تسلط کامل بر قلمرو این کشور ندارد»

مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده - تصویر از آرشیف
مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده - تصویر از آرشیف

مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده در مورد فعالیت‌های گروه‌های تروریستی در افغانستان هشدار داده و کنترل کامل طالبان بر این کشور را زیر سؤال برده است.

آقای روبیو در یک مصاحبه اختصاصی با کترین هریج، روزنامه‌نگار کانادایی-امریکایی، در پاسخ به سوالی درباره نگرانی‌ها از حضور القاعده و داعش در افغانستان گفت: «زمانی که حکومتداری در یک منطقه مورد مناقشه باشد و حکومت نتواند کنترل کامل خود بر قلمرو را حفظ کند، فرصتی را برای این گروه‌ها ایجاد می‌کند.»

در این مصاحبه که روز پنجشنبه، ۲ ماه حوت منتشر شد، وزیر خارجه ایالات متحده افزوده است که تفاوت وضعیت کنونی با ده سال پیش این است که نیروهای امریکایی دیگر برای هدف قرار دادن گروه‌های تروریستی، دیگر در منطقه حضور ندارند.

مارکو روبیو همچنان گفت، طالبان در برخی موارد، هنگامی که برای تعقیب داعش و القاعده در بخش‌هایی از افغانستان دستور گرفته‌اند، همکاری کرده‌اند. هرچند به گفتۀ او، در برخی موارد طالبان چندان همکاری نکرده‌اند.

تا هنوز حکومت طالبان به گونۀ رسمی در مورد سخنان وزیر خارجۀ ایالات متحده تبصره نکرده است، اما پیش از این همواره مدعی شده است که داعش در افغانستان سرکوب شده است.

پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان بر افغانستان، شاخه خراسان گروه دولت اسلامی معروف به داعش مسئولیت چند حمله و انفجار مرگبار در بخش‌های مختلف افغانستان را پذیرفته است.

شورای امنیت سازمان ملل متحد در ماه دلو نسبت به آنچه حضور گروه‌های تروریستی مانند القاعده، داعش و جماعت انصارالله در افغانستان خواند، ابراز نگرانی کرد.

روبیو می‌گوید دیدار ترمپ و پوتین بستگی به پیشرفت در پایان جنگ اوکراین دارد

مارکو روبیو وزیر خارجه ایالات متحده امریکا-تصویر از آرشیف
مارکو روبیو وزیر خارجه ایالات متحده امریکا-تصویر از آرشیف

مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده می‌گوید که دیدار احتمالی دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور این کشور و ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، به پیشرفت در جهت پایان جنگ در اوکراین بستگی دارد.

آقای روبیو روز پنجشنبه، در یک مصاحبه گفت که او در ۱۸ فبروری در عربستان سعودی به سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه گفت «تا زمانی که ندانیم هدف این دیدار چیست»، چنین نشستی برگزار نخواهد شد.

او افزود چنین دیدارهایی معمولاً «تا زمانی که نتیجه‌ای مشخص یا پیشرفتی ملموس حاصل نشود» برگزار نمی‌شوند.

در مذاکراتی که در ریاض برگزار شد، روسیه و ایالات متحده توافق کردند که برای گفت‌وگو درباره پایان دادن به جنگی که پس از حمله روسیه به اوکراین در فبروری ۲۰۲۲ آغاز شد، تیم‌هایی را تشکیل دهند.

ترمپ و پوتین هر دو اعلام کرده‌اند که مایل به دیدار با یکدیگر هستند.

وزیر امنیت پانامه: اکثریت مهاجرین اخراج شده از امریکا به این کشور حاضرند داوطلبانه به کشورهای شان برگردند

یکی از کمپ‌های مهاجرین میان پانامه و کاستا ریکا-تصویر از آرشیف
یکی از کمپ‌های مهاجرین میان پانامه و کاستا ریکا-تصویر از آرشیف

شماری از مهاجرانی که در هفتۀ گذشته از ایالات متحدۀ امریکا به پانامه اخراج شده بودند، از یک هوتل در شهر پانامه، به منطقۀ جنگلی"دارین" در جنوب آن کشور انتقال داده شدند.

وزیر امنیت پانامه روز پنجشنبه اعلام کرد که بیش از نصف این مهاجران، تصمیم گرفته اند که بطور داوطلبانه به کشورهای اصلی شان برگردند. این مهاجران عمدتاً شهروندان کشورهای آسیایی و شرق میانه هستند.

به گفته خوزه رایول مولینو، رئیس جمهور پانامه، مهاجران تازه اخراج شده از امریکا به پانامه، شهروندان افغانستان، چین، هند، ایران، نیپال، پاکستان، سریلانکا، ترکیه، ازبکستان و ویتنام هستند. ادارۀ دونالد ترمپ این مهاجران را در سه پرواز به پانامه فرستاده است.

پانامه بر اساس یک توافق با امریکا، موافقت کرده که مهاجران غیرقانونی غیر از شهروندان این کشور را تا زمانی که سرنوشت آنها مشخص شود، بپذیرد.

شماری از پناهجویان اخراج شده از امریکا از جمله ایرانی ها و افغان ها، در مورد آینده و امنیت شان نگرانی دارند و بازگشت به کشورهایشان را ناممکن می‌دانند.

تجاوز و قتل کودک پنج‌ساله در خیبر پختونخواه؛ پولیس یک مظنون را بازداشت کرد

تصویر از جریان اعتراض به بدرفتاری با کودکان در پاکستان - ۳ حوت ۱۴۰۳
تصویر از جریان اعتراض به بدرفتاری با کودکان در پاکستان - ۳ حوت ۱۴۰۳

یک کودک پنج‌ساله در منطقه‌ی باجور خیبر پختونخواه، پس از تجاوز جنسی با سنگ‌ها کشته شده است.

پولیس محلی روز پنج‌شنبه ۲ حوت در یک اعلامیه‌ی خبری گفته است: "این حادثه روز چهارشنبه در منطقه‌ی مومند رخ داده و در ارتباط با آن یک جوان ۲۰ ساله بازداشت شده است."

پولیس افزود "این جوان، دختر خردسال را به بهانه‌ی وعده‌ی غذا فریب داده، بالایش تجاوز کرده و سپس او را کشته است."

در تصاویری که در رسانه‌های اجتماعی منتشر شده، دیده می‌شود که دختر خردسال روی زمین افتاده و سنگ‌های بزرگ روی بدنش قرار دارد.

در پاکستان پیش از این نیز چنین حوادثی رخ داده بود که واکنش‌های گسترده‌ای را به همراه داشته است.

یک سازمان حفاظت کودکان از تجاوز جنسی در پاکستان اعلام کرده که در سال ۲۰۲۳ بیش از چهار هزار قضیه‌ی آزار و اذیت کودکان را ثبت کرده‌اند که صدها مورد آن مربوط به آزار جنسی و تجاوز بوده است.

پاکستان در سال ۲۰۲۰ پس از آن قانونی برای حفاظت کودکان تصویب کرد که در سال ۲۰۱۸ در منطقه‌ی قصور پنجاب، موضوع تجاوز و قتل یک دختر شش‌ساله به نام زینب، موجی از تظاهرات گسترده را به دنبال داشت.

پولیس پاکستان ۳۰ تن را به ظن حملات به نظامیان این کشور بازداشت کرد

پولیس پاکستان در جریان تلاشی
پولیس پاکستان در جریان تلاشی

پولیس پاکستان روز پنج‌شنبه ۳۰ تن را به ظن حملات مرگبار علیه نیروهای نظامی‌اش در شمال غرب کشور بازداشت کرده است.

همزمان در خبر دیگر افراد جدایی‌طلبان در ایالت بلوچستان پاکستان در جنوب‌غرب این کشور بر یک پوسته پولیس جمله کرده و دو تن آنان را کشتند.

بازداشت‌ها در جریان یک عملیات جست‌وجو در منطقه‌ی کُرم، واقع در ایالت خیبر پختونخوا انجام شد.

از ماه نوامبر، این منطقه به دلیل درگیری‌های شدید بین گروه‌های مذهبی شیعه و سنی و مسدود شدن راه‌ها از سوی مقامات، از بقیه‌ی کشور جدا شده است. بسته بودن راه‌ها در کُرم باعث کمبود مواد غذایی و دارو شده است.

این عملیات چند روز پس از آن آغاز شد که شورشیان به موترهای حامل کمک حمله کردند و پنج سرباز و یک راننده‌ی لاری را کشتند.

در حمله‌ی پنج‌شنبه‌شب ۲ حوت در بلوچستان، شبه‌نظامیان یک پوسته پلیس را در کویته، مرکز این ایالت، هدف قرار دادند که منجر به درگیری مسلحانه شد.

قاسم رودینی رئیس پولیس محلی گفت که در این درگیری دو افسر پولیس کشته شدند.

ساعاتی پیش از این حمله، اردوی آزادی‌بخش بلوچ مسئولیت قتل هفت مسافر در حمله‌ی روز سه‌شنبه به یک بس در بلوچستان را بر عهده گرفت.

در ایالت بلوچستان پاکستان، هر از گاهی حملاتی بر کارکنان اردو و نیروهای امنیتی پاکستان صورت می‌گیرد که در بیشتر موارد تحریک طالبان پاکستان (تی تی پی) و گروهی موسوم به "اردوی آزادی‌بخش بلوچ" مسئولیت آنها را به عهده می‌گیرند.

حکومت پانامه: حدود ۱۰۰ مهاجر اخراج‌شده از امریکا به جنوب کشور منتقل شدند

یک کشتی در بحره پانامه
یک کشتی در بحره پانامه

حکومت پانامه می گوید که یک گروه حدود صد نفری مهاجران که در هفتۀ گذشته از ایالات متحدۀ امریکا به پانامه اخراج شده بودند، از یک هوتل در پایتخت به منطقۀ جنگل"دارین" در جنوب آن کشور انتقال داده شده اند.

وزارت امنیت پانامه روز چهارشنبه ۱ حوت گفت که از جملۀ ۲۹۹ مهاجری که در روزهای اخیر از امریکا اخراج شده اند، ۱۳ تن آنها به کشورهای اصلی شان برگردانده شده اند.

به گفته حکومت پانامه، این مهاجران تحت حفاظت مقامات محلی و به حمایت مالی ایالات متحدۀ امریکا از طریق ادارۀ بین المللی مهاجرت و ادارۀ امور پناهندگان سازمان ملل متحد، در این هوتل اقامت داشتند.

خوزه رائول مولینو، رئیس جمهور پانامه که با امریکا در زمینۀ پذیرش اخراجی های غیر پانامه یی توافق کرده، گفته که این مهاجران شامل افرادی از افغانستان، چین، هند، ایران، نیپال، پاکستان، سریلانکا، ترکیه، ازبکستان و ویتنام هستند.

در نتیجۀ حمله با چاقو در جمهوری چک، دو زن کشته شدند

شهر پراگ جمهوری چک
شهر پراگ جمهوری چک

مقامات جمهوری چک می‌گویند که دو زن امروز (پنجشنبه، ۲۰ فبروری) در نتیجۀ حمله با چاقو در یک مرکز خرید در شهرک هرادک کرالوو در شرق پراگ، کشته شدند.

بر اساس گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، پولیس در پیوند به این رویداد یک شهروند ۱۶ سالۀ چک را در فاصله حدود یک کیلومتری محل رویداد دستگیر کرده است.

تا هنوز هویت زنان کشته شده اعلام نشده و انگیزۀ این حمله مشخص نشده است.

پتر فیالا، صدراعظم جمهوری چک با ابراز همدردی با خانواده‌ها و بستگان قربانیان این رویداد، آن را"یک عمل کاملاً غیرقابل درک و وحشتناک" خوانده است.

یک گروه جدایی‌طلب بلوچ مسئولیت کشته شدن هفت مسافر در ایالت بلوچستان پاکستان را به عهده گرفت

یک بس مسافربری در منطقۀ بولان بلوچستان در حال عبور از کنار موتری که در ی حمله تخریب شده است. (تصویر آرشیف)
یک بس مسافربری در منطقۀ بولان بلوچستان در حال عبور از کنار موتری که در ی حمله تخریب شده است. (تصویر آرشیف)

خبرگزاری اسوشتید پرس به نقل از اعلامیۀ گروه "اردوی آزادی‌بخش بلوچ" گزارش داده که افراد این گروه ناوقت سه‌شنبه در منطقۀ "رخنه" یک موتر مسافربری را که از پنجاب به سمت کویته در حرکت بود متوقف کردند و هفت تن از مسافران آن را با ضرب گلوله کشتند.

اردوی آزادی‌بخش بلوچ مدعی شده که این افراد مربوط اردوی پاکستان بودند.

اما مقام‌های محلی این ادعا را رد کرده و گفته اند که قربانیان این رویداد همه غیرنظامی بودند و با نیروهای امنیتی پاکستان ارتباط نداشتند.

در ایالت بلوچستان پاکستان، هر از گاهی حملاتی بر کارکنان اردو و نیروهای امنیتی پاکستان صورت می‌گیرد که در بیشتر موردها تحریک طالبان پاکستان (تی تی پی) و گروهی موسوم به "اردوی آزادی‌بخش بلوچ" مسئولیت آنها را به عهده می‌گیرند.

برخی سازمان‌های حقوق بشری: بیشترین اعدام‌ها پس از چین در ایران صورت گرفته است

اعتراض به اعدام‌ها در ایران در بلجیم (تصویر آرشیف)
اعتراض به اعدام‌ها در ایران در بلجیم (تصویر آرشیف)

دو سازمان مدافع حقوق بشر در گزارش سالانۀ خود می‌گویند که رژیم ایران در سال ۲۰۲۴ میلادی ۹۷۵ تن را اعدام کرده و بیشترین اعدام‌ها بعد از چین در این کشور انجام شده است.

سازمان حقوق بشر ایران مستقر در ناروی و نهاد فرانسوی موسوم به "با هم علیۀ مجازات اعدام" در گزارش مشترک خود همچنین گفته اند که این بلندترین رقم از سال ۲۰۰۸ میلادی است که سازمان حقوق بشر ایران، ثبت اعدام‌ها در آن کشور را آغاز کرد.

این گزارش امروز (پنج‌شنبه، ۲ حوت) نشر شده است.

هر دو سازمان مدعی اند که رژیم جمهوری اسلامی ایران در طول حاکمیت خود از اعدام به عنوان "ابزار اصلی سرکوب سیاسی" استفاده کرده است.

بر اساس گزارش این سازمان‌ها، در سال ۲۰۲۳ میلادی ۸۳۴ نفر در ایران اعدام شده بودند که آمار سال ۲۰۲۴ میلادی در میایسه به آن ۱۷ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG