لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۴ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۰:۱۸

سازمان دیدبان حقوق بشر در مورد برخورد خشونت‌آمیز ترکیه با پناهجویان افغان ابراز نگرانی کرد


بسیاری از پناهجویان افغان از برخورد خشن نیروهای ترکی شکایت دارند.
بسیاری از پناهجویان افغان از برخورد خشن نیروهای ترکی شکایت دارند.

در ادامه نگرانی ها از اخراج پناهجویان افغان و بدرفتاری با آنها در ترکیه، سازمان دیدبان حقوق بشر می گوید اتحادیه اروپا باید مطمئن شود که این کشور از کمک های این اتحادیه ، در نقض حقوق پناهندگان استفاده نمی کند.

این سازمان روز جمعه ۱۸ اکتوبر در صفحه اکس (تویتر سابق) خود با انتشار ویدئویی گفته در حالی که اخراج پناهجویان افغان و سوری از ترکیه ادامه دارد، اما اتحادیه اروپا به این کشور برای مدیریت مهاجرت کمک مالی می کند.

به گزارش سازمان دیدبان حقوق بشر، بر اساس قوانین بین المللی، اخراج پناهندگانی که در کشورهای شان با تهدید جدی و آزار و اذیت مواجه هستند، ممنوع است.

در حالی که اتحادیه اروپا پیش از این گفته بود افغانستان و سوریه برای اخراج یا دوباره فرستادن مهاجرین، کشورهای ناامنی هستند.

پناهجویان با دشواری های فراوان تلاش می کنند خود را به کشور های اروپایی و امریکایی برسانند.
پناهجویان با دشواری های فراوان تلاش می کنند خود را به کشور های اروپایی و امریکایی برسانند.

دیده بان حقوق بشر همچنان تاکید کرده که بسیاری از پناهندگان که در ترکیه هستند بدون دسترسی داشتن به مشاوره حقوقی و نیز بدون طی مراحل روند قانونی اخراج می شوند.

یک مهاجر افغان برگشته از ترکیه: می‌آمدند لت و کوب می‌کردند و هیچکس نمی توانست به فامیل اش زنگ بزند و احوال بدهد

شماری از پناهجویان افغان در ترکیه نیز می گویند که در جریان روند اخراج از آن کشور با آنها بدرفتاری شده است.

یکی از آنها که به دلیل حساسیت موضوع نخواست نامش در گزارش ذکر شود و مدتی را در مرکز اخراج ترکیه گذرانده است، درباره وضعیت پناهجویان در این مراکز به رادیو آزادی گفت:

“می‌آمدند لت و کوب می‌کردند و هیچکس نمی توانست به فامیل اش زنگ بزند و احوال بدهد. ادعای کسی قبول نمی شد بسیاری دیپورت می‌شدند شدند، کسانی هم بود مردم یک سال تا سیزده و پانزده ماه را در اونجا سپری می‌کنند و هیچ حساب های شان معلوم نیست”

در کنار نگرانی ها در مورد خشونت علیه پناهجویان در مراکز نگهداری پناهجویان در ترکیه، برخی از افغان ها ترس دارند که در صورت بازگشت به افغانستان، جان آنها به خطر بیفتد.

یک نهاد مربوط به افغان ها موسوم به ارغوان در ترکیه تلاش می کند تا زمینه های بهتر اسکان و جلوگیری از اخراج مهاجرین افغان را جستجو کند.
یک نهاد مربوط به افغان ها موسوم به ارغوان در ترکیه تلاش می کند تا زمینه های بهتر اسکان و جلوگیری از اخراج مهاجرین افغان را جستجو کند.

یکی از آنها که به دلیل حساسیت موضوع نخواست نامش در گزارش ذکر شود به رادیو آزادی گفت:

“اگر من خودم شخصا به کشور برگردم با یک اوضاع بحرانی و شرایط دشوار و خیلی سخت و نا معلوم بسر ببرم و حتی امکان از این است که جان خود و فامیل هم در خطر باشد”

نگرانی های از سوی دیدبان حقوق بشر و پناهجویان افغان در ترکیه در حالی مطرح می شود که رسانه‌ای آمریکایی پولیتکو و رسانه اشپیگل جرمنی گزارش دادند که با پناهجویان افغان و سوری در مراکز اخراج در ترکیه که از سوی اتحادیه اروپا کمک مالی می شود، با خشونت و ضرب و شتم مواجه می شوند.

بر اساس گزارش این رسانه ها این مراکز پناهجویان‌ را به زور مجبور به امضای اسناد بازگشت "داوطلبانه" می کنند.

این در حالی است که رهبران اتحادیه اروپا در نشست روز پنجشنبه توافق کردند که از تمام ابزارها از جمله کمک های توسعه‌ای ، تجارت، دیپلوماسی و سیاسی در برابر "تسریع بازگرداندن پناهجویان" استفاده می‌کنند.

XS
SM
MD
LG