یک نظر سنجی شورای مشورتی ادغام و مهاجرت مستقر در برلین نشان می دهد که بیشتر پناهجویان افغان در جرمنی با تبعیض در زمینهٔ پیدا کردن سرپناه روبهرو اند.
دراین نظر سنجی که ناوقت روز جمعه منتشر شد آمده است که با وجود تبعیض، افغانها همچنان میخواهند در این کشور بمانند.
این نظرسنجی آنلاین در مصاحبه با ۱۸۹۱ پناهجوی افغان از نوامبر ۲۰۲۳ الی اپریل ۲۰۲۴ به انجام شده است.
۹۰ درصد شرکت کنندگان در نظر سنجی مرد و ۹ درصد زنان بودهاند و ۶۸ درصد از تمام پاسخ دهندگان از سال ۲۰۲۱ به جرمنی آمده اند.
این نظر سنجی نشان میدهد که بیشتر افغانها هنوز در مراحل اولیه ادغام هستند، اما به دلیل وضعیت افغانستان، احتمالاً آنها برای مدت طولانی در جرمنی خواهند ماند.
همچنان ۲۵ درصد بین سال های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ به جرمنی آمده اند و ۷ درصد قبل از سال ۲۰۱۵ مهاجرت کردهاند.
به اساس این نظر سنجی که توسط کارشناسان علمی شورای مشورتی انجام شده، تبعیضهایی که افغانها در جرمنی تجربه میکنند به وضعیت مالی آنها بستگی دارد.
شرکت کنندگان در این نظر سنجی گفتهاند که افراد که وضعیت مالی مناسب ندارند، کمتر احساس تعلق به جامعه جرمنی میکنند.
دو تن از پناهجویان افغان که پس از حاکمیت طالبان در سه سال گذشته به جرمنی آمدهاند و نمیخواهند به علت حساسیت موضوع نام شان در گزارش ذکر شود، به رادیو آزادی میگویند:
«هایم «محل موقت اقامت پناهجویان» که من در آن زندگی میکنم قدامت ساختمان آن بیش از ۱۱۰ سال است و شاید ۲۰ سال پیش این ترمیم شده باشد دیگر ترمیم نشده، کف اش خراب است صدا میدهد دروازههای آن بسته نمیشود، آب گرم ندارد، مرکزی گرمیهایش خراب است، موشها پیدا شده که طفل ها میترسند، چندین بار کوشش کردیم خانه پیدا کنیم موفق نشدیم دولت کمک نمیکند افغان با تبعیض روبهرو هستند.»
«متاسفانه ما در «هایمی» که زندگی میکنیم، حدود ۱۲ فامیل در اینجا زندگی میکند، بدبختانه آشپزخانه، حمام و تشناب مشترک است، که برای خانمها بسیار مشکل را ایجاد کرده، ما چندین جای برای خانه درخواست دادیم، اما چون مربوط جاب سنتر میشویم و کار نداریم برای ما خانه نمیدهند دولت هم کمک نمیکند با ما.»
هدف این مطالعه دستیابی به درک بهتر از الگوهای مهاجرت و ارتباطات فراملی مهاجران افغان و همچنین ارائه بینشی در مورد شرایط زندگی آنها است.
پناهجویان افغان در جرمنی درحالی از موجودیت تبعیض دربرابر شان به ویژه در بخش دریافت سرپناه در جرمنی ابراز نگرانی میکنند که پس از اگست ۲۰۲۱ زمانی که طالبان قدرت را در افغانستان به دست گرفتند شمار زیادی از افغانهایی که با نهادهای این کشور کار کردند و یا زندگیشان با خطر روبرو بوده، به این کشور انتقال داده شدهاند.
پش از این نیز برخی پناهجویان تازه وارد شده به جرمنی در صحبت با رادیو آزادی از کمبود سرپناه برای شان در این کشور شکایت کردهاند.