خبر ها
افغانستان نسبت به سال ۲۰۲۳ در شاخص جهانی فقر دو پله سقوط کرده است
بر اساس شاخص جهانی فقر، افغانستان در میان ۱۲۷ کشور در جایگاه ۱۱۶ام قرار گرفته است.
بر اساس اطلاعات منتشر شده در ویبسایت شاخص جهانی فقر (Global Hunger Index) افغانستان نسبت به ۲۰۲۳ دو پله سقوط کرده است.
شاخص جهانی فقر افغانستان را در جمع ۳۶ کشوری قرار داده که وضعیت فقر در آنها جدی خوانده شده است.
در این شاخص آمده است که ۳۰.۴ درصد مردم افغانستان با سوءتغذیه روبهرو هستند و در این کشور ۵.۸ درصد کودکان پیش از رسیدن به ۵ سالگی جان خود را از دست میدهند.
مردم افغانستان سالها است که با فقر و عدم مصونیت غذایی دست و پنجه نرم میکنند، اما بر اساس گزارشهای ادارههای ملل متحد، پس از حاکمیت دوبارهٔ طالبان در آگست ۲۰۲۱، شدت فقر و مشکلات اقتصادی در این کشور بیشتر شده است.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
گروهی از تاجران افغان و هیئت طالبان در نمایشگاه تولیدات « حلال استانبول» در ترکیه اشتراک میکنند
حکومت طالبان میگوید که در نمایشگاه تولیدات در استانبول، یک هیئت به ریاست نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت طالبان شرکت میکند.
خبرگزاری باختر تحت کنترل طالبان روز سه شنبه(۲۶ نوامبر) گفت که تجار و سرمایه گذاران افغان نیز در ترکیب این هیئت شامل اند که برای شرکت در نمایشگاه «حلال استانبول» به ترکیه رفته است.
در نمایشگاه «حلال استانبول» که قرار است امروز (چهارشنبه ۲۷ نوامبر) آغاز شود و برای سه روز ادامه یابد، هشت غرفه برای صادرات أفغانستان از جمله قالین، سنگهای قیمتی و میوه های خشک اختصاص یافته است.
براساس خبرگزاری باختر، در این سفر ۳۰ تن از نمایندگان سکتور خصوصی افغانستان سرپرست وزارت صنعت و تجارت طالبان را همراهی می کنند، اما گفته نشده که آیا در ترکیب این هیئت، نمایندگان تجار و سرمایه گزاران زن افغان نیز شامل اند، یا خیر.
یونیسف چگونهگی مسدود شدن صنوف درسی محلی در برخی از ولایات افغانستان را بررسی میکند
پس از نشر خبر ها مبنی بر اینکه طالبان صنوف محلی تحت حمایت نهادهای بین المللی را در برخی ولایات أفغانستان مسدود کرده اند، دفتر رسانه های صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد(یونیسف) روز سه شنبه در یک پیام ارسالی به رادیو آزادی گفت که وضعیت موجود در این زمینۀ را در ولایات جنوب افغانستان به دقت بررسی می کند و نتایج آن را به زودی با رسانه ها شریک خواهد ساخت.
شماری منابع محلی که از افشای نام هایشان خودداری کرده اند، دیروز به رادیو آزادی گفتند که صدها صنف محلی در ولایات قندهار، هلمند، ارزگان و زابل که توسط یونیسف، اتحادیۀ اروپا، شورای پناهندگان ناروی، بانک جهانی و سایر نهادهای بین المللی تمویل می شود، به دستور وزارت معارف حکومت طالبان مسدود شده است.
تا هنوز مقامات طالبان در این مورد ابراز نظر نکردهاند، اما پیش از این هم شماری از صنوف محلی تمویل شده از سوی نهادهای بین المللی را در قندهار و هلمند، بسته اند.
ریچارد بنیت بار دیگر طالبان را به نقض سیستماتیک جنسیتی علیه زنان در افغانستان متهم کرد
گزارشگر ویژۀ سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر أفغانستان بار دیگر طالبان را به" تبعیض سیستماتیک جنسیتی" علیه زنان افغان متهم کرد.
ریچارد بینت روز سه شنبه(۲۶ نوامبر) در ویدیوی که به مناسبت کمپاین ۱۶ روزۀ فعالیت علیۀ خشونت جنسیتی در شبکۀ اکس(تویتر سابق) منتشر کرده، گفت:
"خشونت جنسیتی در افغانستان عمیقاً ریشه دارد که توسط سرکوب سیستماتیک جنسیتی و تبعیض طالبان تشدید شده و این سرکوب اخیراً با تصویب قانون به اصطلاح اخلاقی بیشتر نهادینه شده است"
از اگست ۲۰۲۱ میلادی که طالبان دوباره قدرت را در افغانستان به دست گرفتند، محدودیتهای گستردهای را بر زنان و دختران افغان وضع کرده اند. نخست دختران افغان از آموزش بالاتر از صنف ششم و سپس از تحصیل در پوهنتون ها منع شده اند.
کار زنان و دختران افغان در بسیاری از ادارات دولتی و همۀ نهادهای غیردولتی به شمول دفاتر سازمان ملل متحد ممنوع اعلام شده و محدودیتهایی شدید بر مشارکت فعال زنان در سایر بخشهای جامعه از جمله بر آزادی تردد و سفر آنها، وضع شده است.
گزارشها: اسرائیل به آتش بس در لبنان توافق کرد
کانال ۱۲ تلویزیون اسرائیل امروز سه شنبه ۶ قوس گزارش داد که اسرائیل با آتش بس در لبنان توافق کرده است.
انتظار می رود که آتش بس روز چهارشنبه نافذ شود.
رویترز نوشته است که کانال ۱۲ تلویزیون اسرائیل بعد از نشست کابینۀ امنیتی اسرائیل از این توافق گزارش داد.
این نشست تحت ریاست بنیامین نتانیاهو صدراعظم اسرائیل برای بحث در بارۀ معاملۀ آتش بس برگزار شد.
این توافق راه را برای پایان جنگ بین اسرائیل و گروه حزب الله لبنان که در آن هزاران تن کشته شده اند باز می کند.
ایالات متحده ، حزب الله را به عنوان یک سازمان تروریستی می شناسد ؛ اما اتحادیۀ اروپا فقط شاخۀ نظامی حزب الله را شامل فهرست سیاه کرده است.
حزب الله یک گروه جنگجو و همچنان یک حزب سیاسی است که کنترل بخش اعظم جنوب لبنان را در دست دارد.
نمایندگان حزب سیاسی حزب الله در پارلمان لبنان حضور دارند.
وزیران خارجه هفت کشور صنعتی جهان از اسرائیل خواستند توافق آتش بس با حزب الله لبنان را بپذیرد
وزیران خارجۀ گروه هفت یا هفت کشور صنعتی جهان امروز سه شنبه ۶ قوس ، فشار ها را بر اسرائیل را افزایش دادند تا توافق آتش بس با گروه حزب الله لبنان را بپذیرد.
ایالات متحده حزب الله را به عنوان یک سازمان تروریستی می شناسد ؛ اما اتحادیۀ اروپا فقط شاخۀ نظامی حزب الله را شامل فهرست سیاه کرده است.
در همین حال به گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس ، انتونی بلینکن وزیرخارجۀ ایالات متحده امروز گفت که تلاش ها در زمینۀ دستیابی به توافق آتش بس در لبنان به مراحل نهایی رسیده است و به گفتۀ او این توافق می تواند به پایان جنگ در غزه کمک کند.
حزب الله یک گروه جنگجو و همچنان یک حزب سیاسی است که کنترل بخش اعظم جنوب لبنان را در دست دارد.
نمایندگان شاخه سیاسی حزب الله در پارلمان لبنان حضور دارند.
وزیران خارجۀ گروه هفت در مسودۀ بیانیۀ خود بعد از نشست دو روزۀ شان در ایتالیا از اسرائیل خواستند که روند انتقال کمک بشری به فلسطینان را تسهیل کند.
آنها خشونت های فزاینده در کرانۀ غربی را نکوهش کرده اند.
این وزیران خارجه همچنان حملۀ اخیر به ماموریت حافظ صلح ملل متحد در لبنان را محکوم کرده و حمایت خود را از ادارۀ ملل متحد در امور مهاجرین فلسطینی ANRWA ابراز کرده و گفته اند که این اداره نقش حیاتی را ایفا می کند.
ایالات متحده ، کانادا ، فرانسه ، جرمنی ، ایتالیا ، جاپان و بریتانیا اعضای گروه هفت اند.
چهار شبه نظامی پاکستان در جریان اعتراضات گسترده طرفداران عمران خان در اسلام آباد کشته شدند
چهار شبه نظامی در جریان زد و خورد میان نیروهای امنیتی و معترضان در نزدیک پارلمان پاکستان در اسلام آباد امروز سه شنبه ۶ قوس کشته شدند.
معترضان می خواهند که عمران خان صدراعظم سابق از بند رها شود.
به گزارش خبرگزاری رویترز ، وزارت داخلۀ پاکستان مرگ این شبه نظامیان را تایید کرده ؛ اما نگفته که کی مسئول این رویداد است.
صدراعظم شهباز شریف معترضان را در این رویداد دخیل دانسته و آنها را متهم کرده که با کاروان وسایط ، نیروهای شبه نظامی را زدند.
حزب تحریک انصاف مربوط به عمران خان این اتهام را کرده است.
از سوی دیگر خبرگزاری اسوشیتدپرس گزارش داده است که در جریان اعتراض ها یک غیرنظامی نیز کشته شده است.
این خبرگزاری از کشته شدن یک پولیس هم خبر داده است.
تیم ملی زیر ۱۹ سال افغانستان در مسابقه نهایی مقابل پاکستان پیروز شد
تیم ملی کریکت زیر ۱۹ سال افغانستان با شکست دادن پاکستان، قهرمان جام سهجانبه کریکت شد.
تیم افغانستان امروز سهشنبه، ۶ قوس، در دوبی پاکستان را با تفاوت ۲۱ دوش شکست داد و مقام نخست این رقابتها را کسب کرد.
در این دیدار، ملیپوشان افغانستان برنده قرعه شدند و انتخاب توپزنی کردند. افغانستان در ۵۰ آور با از دست دادن ۹ ویکت، ۲۵۱ دوش را برای حریف هدف تعیین کرد.
در میان بازیکنان افغانستان، برکت ابراهیمزی با کسب ۷۹ دوش، نظیف امیری با ۵۶ دوش و فیصل شینوزاده با ۴۱ دوش نقش برجستهتری در بیتینگ داشتند.
پاکستان در ۴۸ آور با از دست دادن همه ویکتهایش، تنها ۲۲۹ دوش کسب کرد و نتوانست هدف تعیینشده را تکمیل کند. افغانستان با این پیروزی، مقام قهرمانی این تورنمنت را به دست آورد.
در دور گروهی این جام، افغانستان مقابل پاکستان به یک پیروزی و یک شکست دست یافت و در برابر تیم امارات متحده عربی به دو پیروزی رسید.
در بخش توپاندازی، نصیر خان معروفخیل و نورستانی عمرزی هر دو موفق به کسب دو ویکت شدند. عبدالعزیز، خاطر ستانکزی، الله محمد غضنفر و عزیر خان نیز هر کدام یک ویکت به دست آوردند.
این تورنمنت سهجانبه با اشتراک تیمهای افغانستان، پاکستان و امارات متحده عربی به مدت یک هفته در امارات برگزار شد و هدف از آن آمادگی تیمها برای جام ملتهای زیر ۱۹ سال آسیا بود. این رقابتها امروز با قهرمانی افغانستان به پایان رسید.
گزارش یوناما: وضعیت رسانهها در افغانستان نگرانکننده است
دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) و دفتر حقوق بشر این سازمان در گزارشی تازه از وضعیت رسانهها تحت حاکمیت طالبان ابراز نگرانی کردهاند.
یوناما امروز در اعلامیهای گفت که این گزارش چالشهای روزافزونی که خبرنگاران، کارمندان رسانهها و نهادهای رسانهای در افغانستان با آن روبهرو هستند، مستند ساخته است.
به گفتۀ یوناما، رسانهها در فضایی که با سانسور و محدودیت شدید بر دسترسی به اطلاعات همراه است، فعالیت میکنند.
این گزارش نشان میدهد که از آغاز حاکمیت طالبان تا ۳۰ سپتمبر سال روان میلادی، خبرنگاران به ویژه زنانی که در رسانهها کار میکنند، با محدودیتها و تبعیضهای گستردهای مواجهاند که بر مهارتهای مسلکی آنان تأثیر منفی گذاشته است.
در این گزارش ۳۳۶ مورد نقض حقوق بشر علیه خبرنگاران شامل ۲۵۶ مورد بازداشتهای خودسرانه، ۱۳۰ مورد شکنجه و بدرفتاری و ۷۵ مورد تهدید مستند شده است.
طالبان تاکنون در مورد این گزارش اظهار نظری نکردهاند، اما پیش از این تأکید کردهاند که رسانهها در چارچوب شریعت اسلامی آزاد هستند.
شورای ناتو-اوکراین نشست خود را در بروکسل برای بررسی حملۀ موشکی روسیه برگزار کرد
شورای ناتو-اوکراین (NUC) امروز نشستی را در بروکسل برای بررسی راکت آزمایشی پرتابشده روسیه با برد متوسط به سوی اوکراین برگزار کرده است.
این نشست با حضور نمایندگان اوکراین و ۳۲ کشور عضو ناتو برگزار میشود.
روسیه روز پنجشنبه ۲۱ نومبر یک موشک اورشینیک به سمت شهر دنیپرو اوکراین پرتاب کرد.
در آن زمان، ولادیمیر پوتین در یک سخنرانی تلویزیونی گفت که حملۀ موشکی میانبرد اورشینیک به تلافی استفاده از موشکهای دوربرد توسط آمریکا و انگلیس از جهت کییف بوده است.
شورای ناتو-اوکراین در اجلاس ناتو در ویلنیوس در سال گذشته برای تقویت همکاریهای ائتلاف با کییف و حمایت از تلاشهای اوکراین برای عضویت در ناتو تأسیس شد.
حکم دستگیری خبرنگار فرانسوی به اتهام عبور از کورسک توسط روسیه صادر شده است
محکمه روسیه حکم دستگیری خبرنگار تلویزیون فرانسه را به دلیل عبور از منطقه کورسک صادر کرد.
آژانس خبری رویترز به نقل از آژانس خبری تاس روسیه امروز ۶ قوس نوشته که کاترین نوریس ترنت، خبرنگار "شبکه خبری فرانس ۲۴"، با اردوی اوکراین وارد این منطقه شده است.
روسیه پروندههای جنایی علیه تعدادی از خبرنگاران غربی که از کورسک گزارش تهیه کردهاند، آغاز کرده است.
کورسک منطقهای است که در آگست سال جاری، اوکراین مساحتی در حدود ۱۴۰۰ کیلومتر مربع آن را از روسیه بازپس گرفت.
براساس گزارش تاس، روند بررسی پروندهها به صورت غیابی برگزار میشود و اگر خبرنگاران پا به داخل روسیه بگذارند، دستگیر خواهند شد.